Radomir Lazovićfoto FoNet Aleksandar Barda

Na Kolegijumu Skupštine Srbije danas je dogovoreno da će sednica o bezbednosnoj situaciji, koju su zahtevala 84 poslanika opozicije, biti održana 18. maja, ali opozicija i pored toga neće odustati od protesta zakazanog za danas (12. maj) jer nisu ispunjeni svi njeni zahtevi, piše N1.

Predstavnici dela opozicije koji organizuje protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu poručili su da građani treba da izađu na ulicu, uprkos tome što je predsednik Skupštine Vladimir Orlić prihvatio njihov zahtev za održavanje hitne sednice o bezbednosnoj situaciji.

Poslanik Radomir Lazović rekao je da bi na toj sednici trebalo da se govori o tome kako će biti ispunjeni zahtevi opozicije i dodao da bi na sednici moralo da se govori o smeni članova Saveta REM, smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i o izveštaju Vlade o bezbednosnoj situaciji.

Lazović je istakao da se ne radi „ni o kakvoj dobroj volji vlasti, već zakonskoj obavezi“.

On je rekao da je dogovor o dnevnom redu postignut, ali da ljudima u vlasti „ništa ne veruje“.

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da Orlić nikada ne bi bio konstruktivan da nije bilo protesta u ponedeljak i da za danas nije najvljeno novo okupljanje građana u centru Beograda.

Jovanović je rekao da je Orlić prihvatio zahteve opozicije i da to 18. maja „mora i da dokaže i formalno jer mi Vladimiru Orliću ne verujemo ništa“.

Jovanović je ocenio da je zakazivanje sednice „samo još jedan dokaz da daje rezultat kada građani u miru i tišini sa jasnim zahtevima izađu na ulicu“.

On je pozvao građane da i danas u 18 sati dođu na plato ispred Doma Narodne skupštine i da se „u miru i tišini uputimo ka Gazeli gde će biti održana prva blokada sve do ispunjenja naših zahteva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari