Danijela Nestorovićfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Danijela Nestorović, poslanica Zajedno Moramo upitala je ministarku pravde Maju Popović ko je odgovoran što pet meseci javno tužilaštvo ne reaguje na brutalno prebijanje aktivista iz Majdaneka u policijskoj stanici, iako je podneta krivična prijava.

Ko je odgovoran za to što nije bilo nikavog saslušanja , nikakvog obaveštenja i što se ništa nije pomerilo sa mrtve tačke.

Ona je upitala i kako je moguće da se predmeti iz Višeg javnog tužilaštva fizički iznose i fotokopiraju u privatnoj fotokpirnici „Cvrle“, a da se advokatu dostavlja fiskalni račun da plati usluge te privatne fotokopirnice.

„Sve je to moguće, jer nema istinske želje da se uradi reforma pravosuđa. Ovo bi trebalo da bude strogo kažnjeno,ali nije. A posedica svega toga, kao advokat i branilac meni je bio zabranjen uvid u određene spise predmeta i određene dokaze. A fotokopirnici Cvrle je dozvoljen uvid u komletan predmet,dozvoljeno da fotokopira sve dokaze i sasvim slučajno pošalje i meni naredbu o prisluškivanju mene kao narodnog poslanika“, rekla je Nestorović i dodala da je to sramota.

Objasnila je i da se obratila nadležnom tužiocu i da je dobila obaveštenje da će u dređenom roku biti obaveštena koje su mere preduzete.

Ništa nije preduzeto“, konstatovala je poslanica Moramo- Zajednotokom rasprave o jedanaest pravosudnih zakona u Skupštini Srbije.

Kako je ranije navela policija je nezakonito pratila njen telefon tako što su traženi listinzi telefona i bazne stanice, koje su locirale gde se njen telefon nalazi. Ona je inače branilac aktivista sa Starice, koji se terete zbog aktivnosti na ovoj planini.

Za slučaj praćenja telefona Nestorović je sasvim slučajno saznala tako što su izveštaji iz postupka završili u jednoj privatnoj fotokopirnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari