Deklaracija za opstanak srpske nacije

Ostavite komentar


  1. Interesi se ne štite deklaracijama. Uvedite vladavinu prava, smanjite primanja političara po raznoraznim osnovama (u Republici srpskoj su horor razlike u primanjima poslanika i penzijama i platama) i prestanite da se razbacujete parama poreskih obveznika na fontane, cveće i slične gluposti i više ćete učiniti za opstanak ovog naroda nego da donesete 100 deklaracija. Vi verovatno spremate svoju decu da Vas naslede a mi svoju da beže iz svih srpskih zemalja. Nismo pobegli od ratova ali od ovakvog mira hoćemo.

  2. Hvala Bogu da se jednom prizovemo pameti.
    Ta deklaracija u ovom smislu značila bi sporazum o nekim načelnim pitanjima za jedan narod.o zajedničkom kulturnom, istorijskom, duhovnom, ekonomskom povezivanji.
    I to nije u suprotnosti sa međunarodnom ustaljenom praksom.
    Ipak se nešto pozitivno dešava.

  3. Deklaracije, rezolucije, razni programi nisu ništa drugo do šuplje reči, naročito u Srbiji u kojoj se pretežno čini sve ono što je suprotno proklamovanom i zapisanom. Kako će to Vučić u "poboljšavanju izučavanja srspkog jezika i kulture" pozitivno uticati na Srbe u "okruženju i dijaspori" kada sam lično promoviše jezik ulice, pijace, fudbalskih navijača, mržnje i netrpeljivosti? Manite se ćorava posla i počnite da radite nešto korisno.

  4. Vučićeva deklaracija… (gde se izgubila deklaracija o Kosovu Tomislava Nikolića), Vučićav poziv na unutrašnji dijalog, Jačanje vojske, stižu ruski migovi… sve je to u cilju dodvoravanja srpskom narodu i zamajavanja da se Vučić prikaže kao najbolji srpski lider u istoriji koji štiti nacionalne interese i srpsku državu, a nije trepnuo kada je sa Dačićem postavio novu albansku granidu i predao-poklonio celu teritoriju KiM albanskim muslimanima. Tim činom su pokrenuti i drugi separatizmi koji će ubrzano ugroziti integritet Srbije. I ne samo to, Vučić je smislio novi "IZUM" u medjunarodnim odnosima koji sprovodi u delo, a koji glasi: "Narod-manjina koi demografijom dobiju etničku većinu – imaju pravo na teritoriju (čije su ovce – njegova livada)". Samo što je "realnost" na Kosovu separatističko-fašistički proces /na osnovama etničkog čišćenja Srba i nealbanaca/, nije prirodni proces.. NA TOJ OSNOVI Vučić prihvata realnost na Kosovu i predaje Kosovo Albancima. Kako je moguće da i EU nameće takav scenario za Kosovo: Narod koji proizvede "realnost" separatističkom politikom na nekoj teritoriji – ima pravo na otimanje te teritorije. Na toj osnovi treba i Nemačka da da deo teritorije Turcima-muslimanima kojih ima 7-8 miliona sa migrantima, Francuska da da deo teritorije jer ima mnogo muslimana?! …

  5. Kad god ste nas vi spasavali, nagrabusili smo. Bolje radite nesto korisno, kopajte ako nista drugo, nego sto se izlezavate po ceo dan i pricate kako radite nonstop.

  6. "Objasnio je da će na jesen, 25. ili 26.novembra, kada ulazimo u stotu godišnjicu prisajedinjenja Srema, Banata i Bačke Kraljevini Srbiji"???. Srem se sam prikljucio, a pored Banata, Backe prikljucila se i Baranja (sada u Rvackoj).

  7. A hoce li u deklaraciji pisati sta je sa imovinom proteranih, sta je sa penzijama, sta je sa besmislenim poternicama. Mislim isto da je neophodno da se donese deklaracija o Kosovu umesto dijaloga .

  8. Hahaha opet. Ostvaruje se ono sto mi Bosnjaci znamo a to je da si ti Vucicu jedan lazov. Da ti kazem ono sto 100 posto Bosnjaka u privatnim razgovora misli , a da nisu politicari koje si za malo para udomio. Mi vas gledamo kao vekovne neprijatelje koji cim im se ukaze prilika gledaju da nas istrebe ,kao sto ste radili u proslosti sedam puta,na svakih 40-50 godina,ali mi prezivesmo i opstasmo.Necete uspeti ti i Dodik da rasparcate Bosnu koju mi smatramo svojom a Srbiju nametnutom.

  9. Negde je receno da botovi uticu na konfuziju u misljenju javnosti. Mislim da to ne odgovara istini. Od prve pojave botova koji ne mogu da sastave prostoprosirenu recenicu vec se izjasnjavaju uiskljucivo u parolama, do danasnjeg dana, njihovi minusi na svako zdravo i logicko misljenje citalaca u komentarima, izaziva najpre istinsko gadjenje a ne znace apsolutno nista. Naprotiv, kojegod misljenje ima najveci broj minusa, to samo dokazuje da je to misljenje ozbiljno dirnulo osecanja njihovog poslodavca.

  10. Jel ovo čovek koji je razorio sudstvo u Srbiji? O čemu on to priča? A da, koristi nacionalne teme da povrati ugled. Teško će to ići.

  11. Praznoglavlje koje ima za cilj da opravda sopstveno postojanje aktuelnog režima na političkoj pozornici Srbije. Ko je to smislio najverovatnije neko iz pozadine, trudi se da bude pametan i primećen. Glavni u vlasti će takvu ideju pripisati sebi a tvorac ideje će zauvek ostati nezapamćen zbog toga što akcija o donošenju Deklaracije je samo način da se popuni prazan hod ovih bezidejnih rukovaoca društvom.

  12. Ovo je upropastitelj pravosudnog sistema Srbije. Porazmeštao je sudove a time izpremeštao predmete da niko više, ni stranke ni sudije ne mogu da se snadju, što je doprinos još većem odugovlačenju postupaka. Nikada grdje nikada lošije po društvo. Nekada se znalo gde koji sud "stoji" a danas u tome vlada organizovani haos.

  13. Dali““ ĆE IKO OD OVIH TAZE,SPASITELJA ,,NACIJE,, DA SE PODVRGNE STVARNOJ DEEKALACIJI ZS VE TERMINATOSRKIODUĆETEŽIVOTE DA BISE OD,SPONTANO,,I,RELAKSIRANO,,PREŽIVELIH,UZEOČAK I GENETSKI,,,KOD, ZA BUDUŽE GENARACIJE,,.LIČNOSTI ZA STOLOM ,POTENCIJALNIH,UZORAKA,, KODA,, SU ONAJ PRAVO JEVANĐELISJKI,,KODMZA DEBELOZAOBILAŽENJE SVIH SA IMALOSAMOPOŠTOVANJA I LJUDSKOSTI,,POSWBNO ZA SV ON E RASEKJANE GROBOVEIUBOGALJENEJ, ,AMANETOMM,OVAKVIH,,SAPOPŠTIAČA,, ALI BRE S SVIH,30% PODANIKAI 11 sektinih,priljubljenika,,ONIH,S GUMENIM KIČMAMA,KO VAM I U ČIJE IME DOZVOLJAVA DA OVAKVIMM,DEKLARACIJAMA,, SEBI OMOGUĆAVATE I DALJNJEJ,,napreDno ,,izuzeće OD SVIH,AMANETA,, od,srećnih,vam,,90,tih i svih benefita ,,zarađenih ,dok ste gradili,,karijere,,,i proširivali lične gabarite,.Čak i s obe strane Drine.Ili exMinistar Selaković dosledno,prati,onu njegovu,,uzinat,, DOSKOČICU,, onima koji ,pa bi umsto na hipodromu nastavio da se,,usavršava jahanjem na nacionalnom,,sedlu,,.Na SADAŠNJEM ,,PRAVNOM,,FAKSU ZAPATILO SE ZAISTA ,,POSEBNO,SEME,, K,O,DA IH JE SVOJERUČNO,,POSADILA ,,ČUVENA BAVEVINA,, SRS,a,pA Je,Stoga i ona,srećom,,,jedna,od,,sponatno,,izabranih,kandidata,za ,,čuvanje ovakvih,srBskih,naonalnih ,,kodova,, .Čiji su nacionalni genetski,,kod,onu nauvek raseljeni po dijaspori, dA BI,,samo,,spasli živote,,u,nesrećno sklopljenim okolnostima,, kojima je jedna ovakva,,deklaracija onemogućila da seizjašnjavaju o budućnosti sledećih generacija,jer su ŽIVOTNA SLIKA I PRILIKA O ,MRSOMUDIMA kojim se pinkovizijom i informerskom,,enciklopedijom,,,NEMOŽE MANIPULISATI a to,deklaristi,,,. u vučko.ebini MNOGO NEVOLU,, MOGU ČAK I DA,,UPOTREBE ZNANE ,,I,,TEHNIKE,,I ALATKE ZA UBEĐIVANJE ČAK I NA JEVANĐELISKOJ,INAUGURANCIJI.ČAK NI U JEVANĐELJU SE OVAKVO ŠTO I NESPOMINJE,, ZGODNO,JEL,DA.Što bi najstraiji,rekli,,prvo pa,,muško,al se ,,zove,Persa,,..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.