Delić poručio Lukašenku da izdrži 1foto: Božidar Đelić, privatna arhiva

Božidar Delić, bivši radikal koji je prema poslednjim podacima zajedno sa takođe bivšim radikalom Nemanjom Šarovićem, osnovao udruženje Vera, ljubav, nada, sastao se sa ambasadorom Belorusije u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju poslatom sa privatne mejl adrese „povodom sankcija Evropske unije protiv Belorusije, kojima se pored Albanije i Severne Makedonije pridružila i Srbija, ratni komadant 549. MTBR (Motorizovane brigade, prim. nov.) koji je komandovao i slavnom bitkom na Paštriku, general Božidar Delić sasatao se sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Belorusije u Beogradu Valerijom Briljovom“.

„Primite moje izvinjenje u ime boraca i ogromnog broja građana Srbije, koji su postiđeni uvođenjem ekonomskih sankcija Vašoj zemlji. Verujte, Srbi pamte vašu nesebičnu pomoć u trenucima kada nam je bilo najteže. Dok su iz Evrope poletali bombarderi sa osiromašenim uranijumom, od vas su stizali nepregledni konvoji humanitarne pomoći“, rekao je prema tekstu saopštenja, Delić beloruskom ambasadoru.

„Predsednik Lukašenko je jedini svetski lider koji je imao hrabrosti da 16. aprila 1999. – u jeku NATO agresije – kroči na užareno tlo Srbije i stane uz moj narod. To je čovek koji je pod kišom bombi obišao moje ranjene vojnike na Vojnomedicinskoj akademiji. Kao Srbina, posebno me ponižava što je trenutna vlast u Beogradu Otvorenim Balkanom praktično ukinula granice sa Albanijom dok je istovremeno uvela sankcije bratskom beloruskom narodu“, naveo je Delić dodajući da podržava napore Lukašenkove vlasti da „izdržite pritiske sa Zapada koje mi nismo uspeli da izdržimo“.

„Zbog toga što nismo uspeli da im se odupremo, danas u Srbiji mi radimo u pelenama za strane kompanije koje ostvaruju astronomske profite pljačkajući prirodna bogatstva Srbije“, naveo je Delić, između ostalog i zaključujući da je „slobodna Belorusija danas uzdanica svakome na svetu ko je protiv globalističke duboke države“.

„Molim vas, prenesite predsedniku Lukašenku da mu želim dobro zdravlje i da istraje u borbi za svoju zemlju. Vaša borba važna je i za Srbiju i svet“, poručio je Božidar Delić, prema tekstu saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari