Demokratska stranka: Subotica je postala neprepoznatljiv grad 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Subotici pozivao je na odgovornost koaliciju Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), uz zahtev da obezbede sigurnost svim građanima Subotice, kao i da bezbednost u gradu prestanu da opisuju kao zadovoljavajuću jer, kako smatraju, “na taj način vređaju sve one koji žive u ovom gradu”.

Kako su saopštili iz subotičkog odbora DS-a, od početka mandata koalicije SNS i SVM, Subotica je postala neprepoznatljiv grad.

“Nije to postala jer je vlast uredila zapuštenu gradsku infrastrukturu – naprotiv, svojim odlukama doprinela je rušenju grada. Subotica nije neprepoznatljiva ni zato što je vlast uspela da privuče privredne subjekte koji svojim zaposlenima mogu da obezbede život dostojan čoveka – naprotiv, iz Subotice se za vreme koje ova koalicija provodi na vlasti iseljava sve više i više ljudi. Naš grad nije neprepoznatljiv ni zato što je uključio građane u procese odlučivanja i razvija projekte koji podstiču stvaranje boljeg okruženja za sve – naprotiv, vlast je uspela sve segmente gradskog funkcionisanja grada da podeli na stranačke ‘feude’ u kojima građani ne znače baš ništa”, navode u subotičkom odboru DS-a.

Iz ove stranke smatraju da je Subotica postala neprepoznatljiva jer se “pretvara u grad nasilja i nebezbednosti”.

“Poslednji događaj u kojem je smrtno stradao mladić, a koji još uvek nije rasvetljen do kraja, niti su počinioci privedeni pravdi, samo potvrđuje da se naš grad suočava sa talasom nasilja pred kojim gradska vlast zatvara oči jer i sama učestvuje u stvaranju ambijenta netolerancije, netrpeljivosti prema drugačijem i nedodirljivosti moćnih pojedinaca”, smatraju u subotičkom odboru DS-a.

Dodaju da nije potrebno da podsećaju građane na niz okršaja koji su se dešavali i još uvek se dešavaju u šumama u okolini Subotice, a koji su se preneli skoro u sam centar grada.

“Subotičani, nažalost, isuviše dobro znaju koliko brzo se grad pretvorio od mirnog mesta za život do poligona za izvršavanje raznih krivičnih dela, pa i onih sa najtežim ishodom. Gradska vlast, oličena u funkcionerima koji se javnosti češće obraćaju da bi senzacionalistički najavljivali rasplet ‘slučaja’ uništavanja slova sa nazivom grada – do raspleta tog vandalskog čina još uvek, inače, nije došlo – odgovorna je za porast osećaja nebezbednosti u gradu jer ništa ne čini da spreči porast nasilja”, ocenjuju u subotičkom odboru DS-a.

Zbog toga iz ove stranke ističu da koalicija SNS i SVM, koja vlast vrši i na republičkom nivou, “odgovorna je za kontinuirano prisutno nasilje u javnoj sferi”.

“To nasilje se preselilo i na ulice našeg grada i stvorilo neku novu Suboticu, grad u kojem se više niko ne oseća bezbedno”, poručuju iz subotičkog odbora DS-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari