Demostat: Fruškogorski koridor na „dugačkom štapu“

Ostavite komentar


  1. Drzava se vise ne sme zaduzivati za izgradnju puteva, niti za ovaj, niti za „Karadjordja“. Situacija je zbog pandemije takva da se ni ranije izgradjeni auto-putevi ne isplate, a ko zna kada ce. Veoma mnogo smo se zaduzili, a za promenu privredne strukture i odrzavanje preglomaznog javnog sektora, trebace jos. U obzir mogu doci samo koncesije, mada sumnjam da ce se neko prijaviti.

  2. Sto nije brzo nece biti ni kuso a pogotovu u eri pandemije . Sto se tice puteva oni ce se svakako sada vise koristiti bas zbog pandemije, sve ce manje biti putnika u vazdusnom saobracaju a sve vise na drumovima zato sto je putovanje sopstvenim kolima udobnije, bezbednije a i lepse , jedino je pitanje usteda u vremenu od tacke a do tacke b , za one koji idu na odmor sopstveni automobil je idelano sredstvo zaput , vise se obidje destinacija do krajnjeg odredista , za poslovnjake ce biti i dalje avion najpogodnije sredstvo za putovanje ali i najrizicnije . Kinezi treba da obrate paznju kada kopaju tunele kroz planinu Jelicu, treba da imaju u vidu da su NATO vci sa evropskim drzavama besomucno gadjali tu planinu u vreme bombarodovanja Srbije .Planina se nalazi kod fabrike Sloboda Cacak . A fabrikuSloboda Cacak treba pored vojnog dela povratiti i u onaj civilni deo , eto nema vise u Valjevu proizvodnje sporeta zasto se ne bi obnovila proizvodnja istih u Slobodi, nekada su imali sporete sa najboljim emajlom, najboljim ringlama, najboljim rernama , imali su usisivace takve koji mogu da usisavaju tri dana bez prestanka i da im nista ne fali , imali su emajlirnicu koja je proizvodila pored delova za sporete i serpe i lonce , nekada su proizvodili i frizidere koji su trajali duze od Obodinovih . Ja i dan danas imam usisivac Sloboda Cacak evo sada ce 40 godina , a sporet evo sada ce 60 godina , emajl na tomsporetu kada se ocisti pa nema lepeseg , ringla , nema lepse, dugmici , nema lepsih , sada se vise ni ne prozivode u tim uzim dimenzijama . Njihove serpe nisu bile iscukane pa samo zamazane emajlom da se ne vide gde su iscukane , kao sto NEKI rade koji proizvode srpe i lonce u nasoj drzavi .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.