Deo opozicije napuštaće salu zbog Rističevića 1Foto: Stefana Savić

Poslanički klub DS će na svoj način odgovoriti bez odgovora nasiljem na nasilje koje trpimo sve ovo vreme, kao i drugi poslanici opozicije.

Odgovorićemo nenasilno time što ćemo izaći iz skupštinske sale kada se Marijan Rističević bude obraćao po bilo kojoj temi, rekao je danas u novinarima u parlamentu Srbije Goran Ćirić, šef poslaničke grupe DS, pozivajući sve poslanike da na isti način iskažu stav prema „brutalnoj spremnosti da se zalazi u privatne živote, uz najbezočnije laži napadaju politički protivnici, a sada i deca koja se bore za život“.

Ćirić je napomenuo da je pre neki dan obeležen Dan tolerancije, kada su mnogi nosili majice „Isključi nasilje“, navodeći da se sada čini da taj „taster“ kojim nasilje možda može da se isključi, u ovom trenutku neko koristi da uključuje nasilje i proizvodi ovakvu vrstu atmosfere u skupštini.

„Civilizujmo svoj pristup i govor u Skupštini, time ćemo civilizovati makar neki deo i onoga što se dešava u javnosti. Opozicija je juče pozvala nosioca liste SNS Aleksandra Vučića da se izjasni o toj temi, ali nažalost nije dobila stav i osudu takvog ponašnja”, naveo je Ćirić, podsećajući da je Marjan Rističević pre dva dana na svom Tviter profilu optužio DS da koristi bolest jednogodišnjeg deteta za političku kampanju.

Inicijativu DS, kako su danas najavili podržaće i poslanici LSV, DJB i LDP i Dveri koje smatraju da je Marjan Rističević sramota za ovu skupštinu. Poslanička grupa pokreta Dosta je bilo podržava ovakav stav i ocenjuje da je Rističević „eskalirao“ u načinu svog nastupanja.

“Ristićević nije kriv, on je takav kakav je, već je naš stav poruka predsedavajućim sednicama Maji Gojković i Veroljubu Arsiću što to dozvoljavaju”, naveo je Radulović, a predsednik LDP Čedomir Jovanović rekao je da je potrebno i održavanje sednice kolegijuma Skupštine, uz uverenje da će se proširitri krug onih koji osuđuje ponašanje Ristićevića.

Jovanović je istakao i da od vladajuće stranke ne očekuje samo stav i verbalnu osudu postupka Ristićevića već i sankcije.

“To je njihov lični sukob u koji ne želimo da se mešamo“, rekao je poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović, na pitanje novinara da li će SRS podržati inicijativu DS da se napusti sala kad govori Ristićević, a šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije naveo je da je najvažnije da “mala Sofija“ bude dobro, mnogo važnije od političkih prepucavanja, ali je izbegao da odgovori na pitanje da li Marjana Rističevića treba sankcionisati zbog njegovog ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari