Diplomate: EU se žuri da reši problem Kosova

Uprkos tenzijama, Beograd i Priština nastavljaju pregovore krajem meseca, tvrde izvori Danasa

Ostavite komentar


  1. Zbog političke stabilnosti, napredka, investicija i mi smo radi da se taj gorući problem reši na miran način.

  2. Predsednik Aleksandar Vučić, diplomatskom politikom iznalazi najpravičnija rešenja za narod na Kim. Po reakciji SAD, Nemačke, Rusije, stvara se prostor da se takva rešenja i realizuju.

    1. Једино што ради председник Александар Вучић јесте велеиздаја, због које су га и довели на власт. И, то не може да промени ни какав сендвич, са паризером или без.

  3. Odavno sam vam rekao da je to završena stvar, samo da se dogovore oko Gazivoda. Verovatno zajednička uprava i korišćenje.
    Vučić je ući u istoriju da je poklonio Kosovo. A i deo centralne Srbije.
    Žuri im se da pelješe Srbiju na miru, jer kad budu krenule donacije EU, to će samo para na paru..

    1. Nije Vučić poklonio Kosovo, već S. Milošević sa svojom politikom ratnog zločinca.
      Ko zna da li se u onom svetu gde je sad Milošević sudi posebno ratnim zločincima…

  4. Istorija se ponavlja, jedino se stručni nazivi menjaju. Sva vlast, od smrti Josipa Broza na ovamo, od miloševića do av ava je marionetska, tuđinska, dela isključivo po cenu opstanka na vlasti i ništa više. Jedina razlika između njih je obrazovanje. Od visoko obrazovnog kadra negdašnje nam SFRJ, do pečalbara a na samom kraju i sitnih lopovčića, kojima se uzgred interpretira himna po raznim banketima i kojekakvim crvenim tepisima i inim državama. Nije to samo kod „nas “ taj trend je posledica “ liberalnog “ osvajanja sveta od strane United Slaves of Israel. Podigli smo novac na pijadestal božanstva i šta drugo da očekujemo? Nema veze, neće se MENI ništa desiti, e pa hoće. Okretanje glave u drugu stranu je saučesništvo u zločinu. Šiptari će da se bore za Kosova, mnogi će i da poginu ali ne i odveć, znam ih jako dobro kakvi su borci, poput arapa, UVEK udaraju po najslabijoj krici, ali udaraju, konstantno, sve dok ne osete tvrdo a onda se umire i infiltriraju, ali kome ja ovo objašnjavam? Problem KiM je hronična bolest zvana teror nad nejači, pitanje je samo šta ćemo i kako uraditi povodom toga? Problem je akutan i neće se sam od sebe rešiti naročito ne pacifičkom politikom av ava. Potrebna su dela i ljudi koji su kvalifikovani za politiku i borbu.

  5. Koliko vidim,samo Srbija ulaze napore da se resi ovaj problem mirnim putem i za dobrobit svih.

  6. Kako ce to reciklirani Milosevicevi i Seseljevi socijalisti i radikali da se dogovore sa Albancima i da nas uvedu u EU?
    Da podele Srbiju na etnickoj osnovi po Karadjicevom modelu koji je on primenio u Bosni?Pa zar nije Vucic nedavno izjavio da je Milosevic „veliki drzavnik“.
    Istog momenta,kada bi se oni pomirili sa Albancima,ili ih priznali,sledi tuzba za zlocine pocinjene na Kosovu od strane srpskih vojnih i policijskih snaga i zahtevi za odstetu.A sa tim zahtevima automatski se postavlja pitanje odgovornosti „sejaca mrznje“za ratove i raspad Jugoslavije.Sve dok nema samopriznanja,nema ni normalizovanja odnosa ni „trajnog dugorocnog resenja“ ni za Srbiju ni za Kosovo,ni za Zapadni Balkan.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.