Direktor „Beograd prajda“: Vučić promašio poentu zakona o istopolnim zajednicama

Ostavite komentar


  1. Kakvi relevantni stručnjaci-Gordana Čomić diploma iz fizika i 0 iz morala.

  2. Vučić „obavezan da štiti ustav“, a svaki dan kada se probudi on ga krši, i zbog čega će jednog dana morati da odgovara na sudu. Da nije smešno, bilo bi žalosno.

  3. „…Iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog nisu odgovorili na molbu RSE za komentar povodom izjave predsednika Srbije…“

    Čekaju da im se dostavi njihovo mišljenje…iz kabineta predsednika.

  4. Simulacija za naivne

    Sve su to demagoške igrice, rijaliti Srbija. Pokušaj da se pred izbore prikaže kao čuvar tradicionalnih vrednosti i porodice.
    Istina, po Ustavu, predsednik ima pravo da odbije proglašenje zakona, nakon čega se zakon ponovo vraća u Skupštinu. Ako ga ponovo izglasaju, vraćaju ga predsedniku na potpisivanje, pa ako on opet odbije, u tom slučaju potpisuje ga predsednik Narodne skupštine umesto predsednika države (član 113. Ustava RS) i tu se priča završava. Tako je AV ispao faca pred izbore, čuvar porodice, tradicije, pravoslavlja…, a uradio je sve što je mogao uraditi. Siguran sam i da je predsedniku, koji je lično protiv gejeva i kome je Brnabićka više izuzetak pre nego pravilo, ovo došlo sasvim zgodno i prirodno, kao kec na desetku, – em kaže šta misli, em se pozicionira pred izbore, em posao bude odrađen jer je Brnabićka ipak na čelu vlade i izneće kampanju ako treba. Pritom može i da se simulira kako je to veoma demokratski proces i eto, nešto se u ovoj državi usvojilo a da se Vučić tome protivio, ali, šta se tu može, tako su odlučile vlada i skupština. Svi siti i ovce na broju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.