DJB: Evropska unija je upoznata sa medijskim mrakom u Srbiji, ali i dalje podržava vlast

Ostavite komentar


  1. Ne zanima EU medijski mrak u Srbiji – to je problem građana Srbije! EU zanima da li AV ispunjava sve zadatke koji su prvenstveno u interesu EU, a ako su i u interesu Srbije, onda OK. Ako nisu, onda jbg. : više sreće u drugom životu!

    1. Nema drugog zivota, ako hoces da se boris imas sansu, a ako se miris sa sudbinom koje Vam drugi kroje, onda Vi zivite tudji zivot bez casti! Sto se tice EU samo polako, nece oni rizikovati da izgube nesto njihovo. Njima se mora objasniti da gradjani Srbije pocinju da sumnjaju s pravom da „oni“ prizeljkuju(da Bog sacuva) nekakav zao scenari, a oni da se slade! Vucic ovaj narod nece moci zaustaviti. A EU, pa neka glumi mutavu mladu ali posledice mogu biti obostrane.Pozdrav.

  2. Cesto puta se pitam dali nasi politicari imaju osnovna znanja iz demokratije , zasto bi EU podrzavala ovog ili onog politicara onda bi se reklo da se mesa u njene unutrasnje stvari,ona podrzava drzavu Srbiju a ko je predstavlja to je stvar naroda u Srbiji.

    1. Mozda zato sto im je obecao priznavanja siptarskog Kosova kao drzave, pa oni zatvaraju oci na despotiju i diktaturu koju sprovodi nad svojim narodom, … a sve u nadi da ce i sprovesti izdaju koju im je obecao.
      Ovde se sa jedne strane nalazi vas Vucic, a sa druge prosiptarski Brisel koji ga stalno bira na vlast u Srbiji!

    2. To je prilično idealizovana slika, i pragmatična politika ne funkcioniše po tom principu. Da li se ikada zapitate zašto je prethodna, demokratska vlast, imala daleko više pritisaka od strane EU, nego ova sadašnja, radikalska. Da li je moguće da je sporadični, i nemušti pritisak demokrata na medije bio manje prihvatljiv nego sadašnja potpuna kontrola medija od strane radikala. Šta se to promenilo u svetu te je jedan omraženi nacionalista, koji umalo nije završio na medjunarodnim sudu, postao miljenik svetske politike. Čime ih je to on pridobio. Osim ako on nije “srpski Gvaido”, dugo pripreman i obučavan od strane moćnih sila, sa zadatkom da bude upravo ovo što sada jeste. Jer, kako stoje stvari, velike sile polako ostvaruju sve svoje strateške namere koje su imale na ovom prostoru. Da li ovde ima nekoga kome još uvek nije jasno da Vučićeva politika vodi Srbiju ka priznanju Kosova i ulasku u NATO pakt. Sa sve radikalima na čelu kolone. Da nam je to neko rekao pre 10, ili 20 godina, mi bi rekli da je to nemoguća misija. Iz ove perspektive, to ne izgleda tako, pa je sva prilika da su zapadnjački operativci pronašli najbolji model kako da dosegnu svoj cilj. Za sada im ide dobro.

    3. procitaj ti deckic istoriju 20. veka pa se onda vrati da nam objasniš kako zapad ili bilo koju drugu silu ne interesuje ko je na vlasti u pojedinim državama. Prilično naivno razmišljanje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.