DJB postao stranka 1Foto: Dosta je bilo

Pokret „Dosta je bilo“ saopštio je da je posle punih osam godina egzistiranja na političkoj sceni Srbije, upisan u registar stranaka Republike Srbije.

„Sa poslednjom pravnom radnjom za registraciju smo sačekali do 27. januara nakon referenduma kada se pažnja javnosti ponovo okrenula prema izborima i kada bi ponovno odbijanje registracije bilo jasno viđeno kao pokušaj sprečavanja DJB, koji se i dalje bori za pravno poništavanje referenduma, da izađe na izbore“, saopšteno je iz DJB.

U saopštenju DJB je podsetio da je pre pet godina, kako su ocenili, vlast suprotno zakonu odbila registraciju stranke Dosta je bilo, uprkos činjenici da su skupili više od 10.000 neophodnih potpisa podrške građana i naveli da je njihova pravna borba trajala ravno pet godina.

Građanima su obećali da će njihovo poverenje opravdati nepokolebljivom odbranom državnih i nacionalnih interesa i borbom za odbranu suvereniteta Srbije od stega „globalnih korporacija i nadnacionalnih unija koje ugrožavaju slobodu ljudi svuda u svetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari