Đilas je ugrozio opoziciono poverenje sastankom sa Vučićem: Sanda Rašković Ivić o predlogu Vladete Jankovića da posreduje u pomirenju SSP i NS 1Foto: BETA AP/ Photo Darko Vojinović; Foto: BETAPHOTO/ SAŠA ĐORĐEVIĆ

Ne sumnjajući u iskrene namere poslanika Vladete Jankovića koji je predložio da posreduje u pomirenju i ponovnom uspostavljanju jedinstva u opoziciji, pre svega, između Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i Narodne stranke Vuka Jeremića, Sanda Rašković Ivić u izjavi za Danas kaže da je lider SSP odlaskom kod Aleksandra Vučića, tokom izbornog procesa, ozbiljno ugrozio opoziciono poverenje.

Stoga, napominje ona, biće potrebno vreme da bi se to poverenje vratilo.

– Razumem Vladetu Jankovića da želi da deluje mirotvorno, i vodeći računa o njegovim godinama i psihološkoj strukturi. Svakako da je jedinstvo i pomirenje potrebno da bismo dobili neke rezultate. Međutim, mislim da je urađeno nekoliko pogrešnih koraka. Odlazak kod predsednika Aleksandra Vučića dok još traje izborni proces je bilo grubo kršenje opozicionog dogovora i nije od najpametnijih poteza koje je Dragan Đilas u svom životu povukao. On je tu bio nasankan. Biće potrebno vreme da se ponovo stekne poverenje – kaže Rašković Ivić.

Odjednom, dodaje ona, Đilas je prestao da bude “Điki mafija” u režimskim medijima.

– Više se ne pominje onih 619 miliona evra, o kojima smo slušali pola decenije. Meni je hladno oko srca kad se svega toga setim. A, to da je potrebno da se barem, ako ništa drugo, ne napadamo, to, svakako, jeste. Međutim, poverenje se lako gubi, a teško se vraća – zaključuje sagovornica Danasa.

Đilas je ugrozio opoziciono poverenje sastankom sa Vučićem: Sanda Rašković Ivić o predlogu Vladete Jankovića da posreduje u pomirenju SSP i NS 2
Foto: Miroslav Dragojević

Vladeta Janković je za novi broj nedeljnika Vreme, uz konstataciju da je trećina Skupštine opoziciono orijentisana, istakao da je ozbiljan potencijal.

– Ono što je za veliko žaljenje jesu trvenja u opoziciji. Ako se ičeg bojim, onda je to da će ovaj opozicioni potencijal u parlamentu biti straćen zbog eventualne eskalacije unutrašnjih razmirica između, pre svega, Narodne stranke i Stranke slobode i pravde – rekao je on.

Prema njegovim rečima, „potrebno je i poželjno da u opoziciji postoje različita mišljenja, ali ne bi smelo biti preganjanja gde će ko da sedi u parlamentu i borbe oko odbora i potpredsedničkih mesta, koja ne znače ništa“.

– Mislim da je potrebna praktična komunikacija u delovanju. Ako opozicija stvarno želi da ugrozi Vučića i njegov pogubni režim, mora naći zajednički jezik – naglasio je Janković.
Kako je rekao, ako ga budu pozvali pokušaće i da posreduje između opozicionih grupa, ali i da odlično zna „da posrednici na kraju najgore prođu“.

– Pokušaću, pa šta uspem – uspem – poručio je Janković, koji bio kandidat na izborima za gradonačelnika Beograda koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari