Đilas pisao Žofreu i odgovorio na očekivanja zvaničnika EU da opozicija preuzme svoja poslanička mesta 1foto A.H./ATAImages

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da bi opozicija rado zauzela poslanička mesta koja joj voljom građana pripadaju, ali da su ih krađom oteli poslanici SNS.

On je tako reagovao na izjavu ambasadora Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuela Žofrea da očekuje da opozicija preuzme svoju ulogu i funkcije u novom sazivu parlamenta, dok blagovremeno, inkluzivno i transparentno primenjivanje preporuke ODIHR-a mora da ostane prioritet za Srbiju.

Đilas je još rekao da očekuje od EU da jasno i glasno kaže kako Srbija izgleda danas, da saopšti da su decembarski izbori bili nefer i nepošteni, da se udaljila od Evrope i da su srpske vlasti „de facto“ prekinule proces pridruživanja.

„Rado bismo preuzeli i vođenje Beograda, ali smo krađom izbora sprečeni u tome. Uz to, (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću ne pada na pamet da primeni nijednu suštinski bitnu preporuku ODIHR-a, niti da prizna činjenice navedene u rezoluciji Evropskog parlamenta. Naprotiv, on nastavlja intenzivnije nego pred decembarske izbore da zloupotrebljava medije, pritiska zaposlene u državnim preduzećima i administraciji i dovozi birače sa juga Srbije u Beograd“, istakao je Đilas.

Zaključio je da svi koji ćute o navedenim činjenicama, svi koji se prave da ne vide dokaze o povezanosti vrha vlasti sa Šarićevom i Belivukovom ekipom, svi koji navodno ne vide stepen korupcije i kriminala u Srbiji svojim postupcima postaju saučesnici Aleksandra Vučića u uništavanju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari