Đilas: Vučićevi kadrovi doveli EPS do prosjačkog štapa

Ostavite komentar


  1. Koliko hiljada neradnika EPSa su čitave porodice, koliko hiljada su članovi partije koji i ne dolaze na posao, koliko hiljada nema odgovarajuću stručnu spremu. Koliko će trajati ova parti zanština i koliko će još vremena trebati da prođe dok se ne privatizjuje preko 50 % privrede.

    1. Gospodine, vi ste upravu, samo ste jednu stvar zaboravili da su to kadrovi i radnici koji su tu zateceni i neko grugi ih je zaposljavao po partiskoj osnovi.

  2. I Vi znate da je pomenuta suma „gubitka“ red veličine 2 velike trafostanice i da eps nije u gubitku. Radi se o legalizaciji utrošenih para za vojsku od 35hiljada ubačenih partijskih kadrova uz 29hiljada stalno zaposlenih. Preko raznih agencija čitava vojska neradnika, od koji 8hiljada nikada ne dolazi na posao, a ostatak vam je karavan za stalnu kampanju. To se najlakše prikazuje kao gubitak u proizvodnji jer je gotovo neproverljivo. Naravno da veće staraca u vidu fiskalnog saveta nikada nije smelo da pomene ili vidi koliko je struje izvezeno ili zaradjeno od interkonekcije. To je prrivilegija vladajuće kaste. Epsom čak i ne upravlja Grčić, to svi znaju, ima AV tim za te namene i izvlačenje novca iz kompanije. Uozbiljite se.

  3. Elektroprivreda u gubitku? Kako to moze biti? Nisam siguran, da postoji jos jedan slucaj takav u svetu, to su obicno veoma profitabilne kompanije, ala kompanije koje prodaju gas, naftne derivati itd.

    1. Postoji još jedan takav slučaj u svetu, i vidi čuda, opet u Srbiji: vlada Srbije je prošle nedelje oprostila Srbijagasu dug od oko 1,3 milijarde evra!
      Pitaš se kako to može biti. Vrlo lako: ako energiju prodaješ ispod stvarne cene da kupio socijalni mir i glasove zombija. Dodaj tome da na čelo tih firmi postaviš vrlo poslušne, ali srazmerno tome i nesposobne idiote. Naravno, tamo gde ima potrebe i posla za najviše troje, zaposliš minimum desetoro nesposobnih i nestručnih partijskih botova i uhleba.
      Dalje, i to malo profita što firma ipa uspe da napravi, umesto da ga investira u savremeniju opremu i proširenje kapaciteta, ti im to uzmeš i gurneš u budžet, da bi se posle hvalio kako imaš suficit u bidžetu, već petu godinu zaredom!
      Kad sve to smućkaš zajedno, dobiješ specijalni srpski izum: državni monopol na snabdevanje energijom koji uspešno proizvodi – gubitke!

      1. Upravu ste gospodine. Ali nazalost pamcenje vam je kratko. Setite se sta je bilo pre Vucica. Tad nam je bilo super. Smesno jel da.

  4. Uz toliku „armiju zaposlenih“ čija je PROSEČNA PLATA 89.000 rsd, obračuni i evidentiranje uplata za el. energiju kasne 15 dana, što omogućava zaračunavanje zatezne kamate! U Srbistanu je sve moguće!

  5. Djilas je u pravu,do 2012 je EPS,bio lider elektroprivreda u regionu,imao pripremljene investicije s RWE,EdF,od 1.500 MW novih kapaciteta,izborio stotine miliona € EU donacija..jasne vizije i mesto na trzistu..a kadrovi Prepodobnog najpre Obradovic,ponosni clan SNS,potom Grcic su unakazili kompaniju za 7 godina..Pitanje za Djilasa je sta trazi na slici sa istim tim Obradovicem,nedavno u Skoplju?????

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.