Đilas: Vučićevi kadrovi doveli EPS do prosjačkog štapa 1Foto: Stranka slobode i pravde

Nestručno vođenje, plus pljačka i isisavanje para reziltirali su da Elektroprivreda Srbije 2018. godinu završi sa gubitkom od 11 miliona evra, izjavio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Kako u svojoj pisanoj izjavi navodi Dragan Đilas, umesto da najvrednija srpska kompanija bude motor razvoja sa svojih oko 30.000 direktno i stotinu hiljada posredno zaposlenih, ona je dovedena do prosjačkog štapa.

„Nekada najveći investitor u Srbiji, EPS je pod vođstvom Vučićevih nesposobnih, ali poslušnih kadrova, postao jedan od najvećih problema srpske ekonomije“, ističe on.

U saopštenju je javno upitao predstavnike misije MMF-a, za koje kaže da su izgovarali hvalospeve na račun ekonomskih reformi i napretka Srbije, zašto sada ćute.

„Zašto ćute na gubitke EPS-a, na pad industrijske proizvodnje, na činjenicu da smo na poslednjem mestu među jedanaest zemalja centralne Evrope po rastu BDP-a u prvom kvartalu?“

On je podsetio da Srbiju uskoro očekuje povećanje cene struje.

„Potom će početi i kampanja da EPS kao gubitaš treba da se proda strancima, jer mi sami ne znamo da ga vodimo. Rasprodaja nacionalnih dobara biće nastavljena, a posledice neznanja i uništavanja Srbije koje vlast sprovodi lečićemo decenijama“, zaključio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari