Đorđe Miketić na protestu „Srbija protiv nasilja“: Od petog oktobra se nisam ovako osetio, ovo je refleks i krik iz stomaka 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije, Đorđe Miketić, kazao je da su zahtevi protesta Srbija protiv nasilja itekako realni i ostvarivi, te da, ako vlast nastavi sa provokacijama poput tvita premijerke Ane Brnabić, biće još masovniji i radikalniji.

„Od petog oktobra ovo nisam osetio. Najtužnije je što je Srbija koja je ovde tužna, dostojanstvena ali odlučna. Nema potrebe za parolama i uzvicima. Ovo je vapaj da ne možemo da trpimo očaj. Beograd je pokazao da ima otvoreno srce. Posle 11 godina natapanja mržnjom, ovo je refleks i krik iz stomaka“, napominje Miketić.

Poslanik kaže da su zahtevi, po prvi put jasno i precizno definisani.

„Sve institucije su zarobljene, mi smo kao medijsku mašineriju targetirali Pink, Hepi, RTS, informer“, dodaje on.

Mišljenja je da dovoljan prisak vlast tera u ćošak, i da ga ne mogu izbeći.

„Ljudima je jasan mehanizam. Toliko puta su izrađeni, i koga kod da pitate znaće kakvo je stanje“, kaže Miketić.

Miketić je apelovao na sve građane da uvek prijave nasilje, napominjući da mora postojati široki front u koji su uključeni svi, kako bi se neželjene situacije i posledice izbegle.

Govoreći o protestima, rekao je da zahtevi moraju biti ispunjeni, i da se na nacionalnim frekvencijama više ne sme emitovati programi kao što su rijaliti i bilo koji drugi u kojima su kriminal i nasilje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari