Đorđe Miketić pobednik predizbora za kandidata za gradonačelnika Beograda 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić pobedio je na prvim beogradskim predizborima za kandidata te partije za gradonačelnika Beograda, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Na predizborima je bilo sedam kandidata – Đorđe Miketić, Milan Bjelica, Dušan Marković, Miloš Baković Jadžić, Slađana Stojsavljević, Jovan Vujasinović i Dejan Atanacković, registovano je oko 6.000 građana, a Miketić je osvojio 26,57 odsto glasova.

Glasanje na beogradskim predizborima počelo je 27. februara, a završeno je 12. marta.

Kopredsednik Zajedno Biljana Stojković izjavila je da je ta partija, organizovanjem prvih u istoriji predizbora želela da pokaže kako se pobedjuje partijska država, te da time doprinese demokratizaciji društva.

Rekla je da će Zajedno, i u narednom periodu, nastaviti sa organizovanjem predizbora za sve nivoe vlasti i time doprinese da, kako je kazala, Srbija postane demokratsko i civilizovano društvo.

On je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svim kandidatima kao i kopredsednikom Nebojšom Zelenovićem najavio da će svi kandidati nastaviti da rade kao tim.

Kazao je da je u svim programima bilo mnogo dobrih predloga i ideja za bolje funkcionisanje grada Beograda, te ocenio da je Zajedno, svojim predizborima napravila „malu revoluciju“.

Dodao je da je bilo više od 10.000 zainteresovanih građana za učešće na preizborima, a da je glasalo njih više od 6.000.

Prema njegovim, rečima, Zajedno se zalaže da Beograd bude bez urbanističkog kriminala i urbanističkog haosa, da postane zelena, svetska metropola u kojoj će ljudi moći da žive od svog rada.

Pozvao je sve građane da im se pridruže i da, kako je kazao, „zajedno skockaju Beograd“.

Monitoring izbornog procesa je obavio Biro za društvena istraživanja (BIRODI) čiji je predstavnik, Zoran Gavrilović, najavio da će ta organizacija uskoro objaviti svoju analizu.

Cilj unutarstranačkih predizbora je da gradjani sami biraju one koji će ih predstavljati, a ne da se to radi u strančkim kabinetiima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari