Đorđević (Ne davimo Beograd): U instuticionalnom smislu ne možemo da odbijemo poziv Vučića 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Predstavnica pokreta Ne davimo Beograd Biljana Đorđević izjavila je danas da taj pokret poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za sastnak na temu francusko – nemačkog predloga za rešavanje problema Kosova i Metohije, ne može da odbije, u instuticionalnom smislu.

„Ne možemo da ne dobijemo informacije (o predlogu) i da živimo u mraku“, rekla je Đorđević za Radio-televiziju Vojvodine (RTV).

Ona je navela da se odgovornost vlasti po pitanju Kosova i Metohije sada ne može podeliti, ali da to ne znači da pokret želi da ostane po strani.

Đorđević je ponovila da taj pokret nikada nije izneo stav da podržava prizavanje nezavisnosti Kosova ukoliko bi to zatražila Evropska unija (EU), i odbacujući takve tvrdnje je navela da se pokret okreće temi svakodnevnog života Srba na Kosovu.

Prema njenim rečima, kada govori o tome da Srbija treba da ostane kandidat za EU – govori o interesima Srbije.

„Mi govorimo o onim vrednostima koje su nama u interesu, koje mi želimo – mi želimo da imamo demokratiju, mi želimo vladavinu prava i želimo da se poštuju naša ljudska i građanska prava. Nama ta potpora (EU) jača poziciju kada možemo da se saglasimo sa njima“, rekla je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari