Đorđević: Vučić blisko radi sa Šmitom i Eskobarom 1Mlađan Đorđević u Moskvi, foto: Tviter

Predsednik Oslobođenja Mlađan Đorđević izjavio je danas u Moskvi da je „najveća opasnost po pitanju Kosova“ to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić „negira rezoluciju SB Ujedinjenih nacija 1244“.

„Ujedno pristaje da dobije Zajednicu srpskih opština, koja je u suštini udruženje građana bez ikakvih ovlašćenja, u zamenu za formiranje Velike Albanije“, naveo je Đorđević, koji  je govorio na konferenciji „Kosovo, Srbija i Rusija“, u organizaciji ruske medijske kuće Regnum.

Kako je Oslobođenje saopštilo, Đorđević se nalazi u jednonedeljnoj poseti Rusiji, tokom koje će se „sastati sa nizom predstavnika društveno-političkog života Rusije“.

On je rekao da predsednik Vučić blisko radi sa novim visokim predstavnikom za BiH Kristijanom Šmitom i zvaničnikom američkog Stejt departmenta Gabrijelom Eskobarom, „na ostvarenju zapadnih geopolitičkih ciljeva na Balkanu“.

„Trojni pakt Šmit – Vučić – Eskobar za cilj ima uvođenje Srbije u NATO, udaljavanje od Rusije, nezavisnost Kosova, ukidanje Republike Srpske i unitarizaciju Bosne“, naglasio je Đorđević. Prema njegovim rečima, Vučić je „zato i doveden na vlast od strane Berlina i Vašingtona“. On je istakao da Šmita za visokog predstavnika ne priznaje zvanična Moskva, jer je izbor obavljen bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

Oslobođenje najavljuje da će uskoro u Beogradu biti održana promocija zbornika o Кosovu i rusko-srpskim odnosima sa 11 tekstova ruskih i srpskih autora i da će na promociji „srpska javnost moći da čuje šta Rusija zaista misli o Vučiću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari