Da li će Zavetnici ući u Vučićev Pokret za narod i državu: Milica Đurđević Stamenkovski najavila dalje korake 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da razgovora o ulasku te stranke u Vladu Srbije nije bilo, ali da se vode razgovori o oblicima moguće saradnje, uključujući i Pokret za narod i državu, čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Đurđević Stamenkovski je za televiziju Prva rekla da „ne juri funkciju, ali da ne beži od odgovornosti“, dodajući da Zavetnici nikada neće biti deo vlasti zarad fotelja i funkcija.

„Da smo to želeli, naš politički put bi bio drugačiji. Ukoliko budem bila deo Vlade, građani znaju da će se moj rad temeljiti na neposrednoj komunikaciji sa njima. Ukoliko budem mogla da u takvom ambijentu ostvarim one ciljeve zbog kojih sam ušla u politički život i za koje živim, sasvim sigurno ću preuzeti tu odgovornost“, kazala je ona.

Upitana da li Zavetnike vidi u Pokretu za narod i državu, čije je osnivanje ponovo najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Đurđević Stamenkovski je rekla da ta stranka sebe vidi u svim formatima u kojima se bude govorilo o očuvanju suvereniteta Kosova i Metohije, porodičnih i drugih vrednosti.

„Čekaju nas razgovori u vezi sa tim pokretom i mi ćemo razgovarati o tome, nema dileme. Naravno, u zavisnosti od odgovora na sva ova pitanja, videćemo da li ćemo u tom političkom formatu imati važnu i značajnu ulogu, ili ćemo u svojoj zemlji u nekim drugim formatima dati doprinos“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Kazala je da su Zavetnici otvoreni za razgovore, jer taj pokret, ukoliko bude formiran po pravim vrednostima, može da bude „najozbiljnija i najmasovnija politička organizacija od uvođenja višeparlamentarnog sistema“.

Ocenila je da trenutno postoji tendencija da se srpska politička scena ne podeli, već da se „polomi“ na dva dela i da se uspostavi „anglo-američka praksa dvopartijskog sistema“.

„U tim pukotinama, tim rovovima, važno je odabrati stranu. Postavlja se pitanje ko će biti na onoj strani, među ljudima koji svojoj zemlji okreću lice, a na drugoj strani će biti oni koji svojoj strani okreću leđa. Srpska stranka Zavetnici i ja lično nikada svojoj državi nećemo okrenuti leđa“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari