Đurić: Hrišćanska baština Kosova bolna tema za Albance

Ostavite komentar


  1. pa ucini nesto nemo da se samo smeješ i dzaba primaš platu……

    1. ALO ĐURIĆU!!!
      Nemoj Djuriću da zaboraviš da si ti pozvao Srbe u Jarinju rečima:“Pređite ovamo ovo je most koji spaja“. Niko te od zgranutih Srba nije poslušao. Danas je tu carina i granični prelaz koji si ti pistavio. Tako si ti Djuriću od pokrajinskih stvorio državne granice sa Kosovom. Ponavljam to si ti uradio i nemoj da zaboraviš…
      P.Sajdžo 2020

  2. To je srpska bastina. Nije dovoljno reci da je hriscanska. To je bastina Srpske pravoslavne crkve i verujuceg naroda.

  3. Ta monografija je, koliko sam uspela da iskopam, napravljena jos 2015.god. (mozda i pre). Albanci suvereno vladaju Kosovom jos od 1999.god. kada su Srbi IZGUBILI rat. Da su hteli, a mogli su, vec davno bi srusili tu „hriscansku bastinu“. A nisu. Ne smetaju njima Hriscani. Vrli Djuric (Jevrejin?) vrlo dobro zna da za razliku od Srba, medju Albancima ima i Hriscana i Muslimana. Problem je u tome sto su Srbi ocito zaboravili kako se ponasaju pravi Hriscani! Pa su tako zaboravili i sve ono sto su radili i spalili.

    1. @profesorka

      A sta se desilo marta 2004. godine? Albanci nisu rusili i palili srpske crkve i manastire na Kosovu? Sram da te bude.

      1. @blago nama…Ako ćemo tako,kako se odnosila srpsko-crnogorska vojska prema Albancima i njihovoj imovini na današnjoj teritoriji Kosova i Albanije,za vreme Balkanskih ratova 1912.-1913.god.?Zaboravili ste i 1998. i proterivanje kosovskih Albanaca ka Makedoniji i Albaniji od strane vojske SRJ i srpske žandarmerije,interna raseljavanja,oduzimanje ličnih dokumenata,ratne zločine…,a to se dešavalo pre NATO intervencije.Ovo se ne uči u srpskim školama.I koga sad treba da bude sram?

        1. @Carnegie Endowment for International Peace

          A za bota, burek.

  4. Interesuje li nekog od nasih politicara nase Kosovo,ili samo neki od problema.Oni polako dobijaju drzavu,to svi koji prate politiku vide.

Ostavite komentar


Politika

RIK imenovao 11 novih poslanika, umesto onih koji su podneli ostavku zbog nove Vlade 8

RIK imenovao 11 novih poslanika, umesto onih koji su podneli ostavku zbog nove Vlade

Republička izborna komisija (RIK) imenovala je na današnjoj sednici 11 novih poslanika u Skupštini Srbije, koji su popunili mandate upražnjene ostavkama budućih članova Vlade Srbije.Novi poslanici sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", ispred Srpske napredne stranke, biće Igor D. Jakšić, Dane Stanojčić, Tatjana Petrović Stojković, Mladen Grujić, Nikola Bokan i Branko Vujković.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.