Đurić je dramatizovao već poznate činjenice

*Poslanica DS Gordana Čomić kaže da građanima u Srbiji treba da se pošalje jasna poruka da li se odustaje od Briselskog sporazuma *SRS traži od Vlade Srbije da odbije ultimatum Brisela da se zarad priključenja EU Srbija odrekne imovine Telekoma na KiM * DSS smatra da je Vlada Srbije dužna da odbaci ultimatum Evropske unije i da prekine proces evrointegracija
Reagovanja povodom dramatičnih poruka Beograda u vezi sa imovinom Telekoma i Trepče na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Mislim i slazem se da je Marko Djuric valjda iznerviran malo dramatizovao ponasanje EU, jer ako to prihvatimo, bice da je Aleksandar Vucic doneo nesto protiv svog naroda, a ako ne prihvatimo, bicemo direktno odgovorni za eventualno tesku politicku situaciju, ipak kako sekaze nada poslednja umire da ce doci do dogovora Pristine i Beograda.

  2. Кад је већ популарно у региону, РЕФЕРЕНДУМ! Верујем да би на питање да ли сте за улазак у ЕУ било веома занимљиво бројање гласова, а затим и поређење одговора са странкама (већином) у парламенту.

  3. Zamislite duznog coveka bez para za zivot. Sta ce jadnik, mora da nadje pare da bi preziveo a gde da ih nadje. Kod prijatelja i rodbine se vec zaduzio i preostaje mu da bira da se zaduzi ili kod zelenasa ili kod neke banke sto mu izadje na isto. Ne moze on njima da postavlja uslove nego oni njemu pa biraj ili se pokloni ili se skloni. E to je i slucaj sa bednom i propalom Srbijom. A Srbija je propala jer je htela da ratuje a od rata niceg skupljeg nema a to sada placamo. Tu lekciju nismo izgleda naucili jer ima puno onih koji bi opet ratovali. A kaze se ne kara majka sina sto se kockao nego sto hoce da se vadi. Samo se budala saplice dvaput o isti kamen. Prihvatite poraz dostojanstveno, platite sta kosta ta lumperajka i nemojte opet da ponavljate prvi razred. Naucite nesto inace letite iz skole na ulicu i sledi vam zivot klosara i zicanje za pivo ispred radnje.

  4. Ne znam kome je poznato da treba neštoda predamo pod okriljem nekog papirčeta. Široj javnosti svakako nije

  5. A zašto gospodja Čomić ne kaže šta su oni učinili dobro za Kosovo za vreme svoje vlasti.

  6. Ultimatum ili dogovor,pitanje je imamo li neki drugi izlaz kako da resimo problem u interesu drzave ?

  7. Brisel bi morao da zauzme neutralan stav i da ne osuđuje Đurića, koji je samo izneo činjenično stanje, ako želi da Srbija nastavi da pregovara sa Prištinom.

  8. Za sve je najbolje ukoliko bi se moglo pronaći rešenje koje je prihvatljivo za sve, ali mi pre svega treba da vodimo računa da svaka odluka koju donesemo ne ugrožava interes našeg naroda.

  9. Peoblem je u tome , što mi ostali i neznamo takozvane poznate ćinjenice. Đuričje se samo iskreno izjasnio o problemu, i nazavao ga pravim imenom. Da je ultimatum naših Briselskih"prijetelja" jeste, i drugi izraz ne postoji.

  10. Svi imaju svoje mišljenje a niko nr nudi rešenje, lako je odbiti, šta tada, gde si i gde smo?

  11. Lako je odbiti EU, oni će opet uzeti šta hoće, da se silom sili protivimo, pa probali smo, dajte stranke razumna rešenja za bolju budućnost ?

  12. Nadam se da imovina na Kosovu, koju su plaćali naši roditelji, dede, babe, neće pripasti otimačima organa Srba.

  13. To što je Brisel postavio pred nas sigurno nije nikakvo poštovanje sporazuma već ultimatum.Marko
    Đurić nimalo nije dramatizovao već je samo predočio svima činjenice.

  14. Nikakva dramatizacija nije u pitanju,već samo iznošenje realne situacije.Sigurno je da ono što je Brisel postavio pred nama sigurno nije nikakvo poštovanje sporazuma već pravi ultimatum.

  15. EU bolje da se zalagala za prava gradjana na KiM nego sto sada iznosi svakakve zakljucke.

  16. Srbija će doneti najbolju odluku u interesu države, ali imajući u vidu i sveukupnu situaciju u regionu.

  17. drama nije sto i borba za svoj narod, ni drama nije drama vec odbrana onda kada se pred nekoga stavi ultimatum!

  18. Naravno, to se i očekivalo, opozicione strukture su raspalile kritike po jasnom zaključku Marka Đurića, jer direktor Kancelarije za KiM ne zaobilazi suštinsko. U vreme vladavine DS-a pojedinci se nisu usuđivali da iznesu ovakve jasne argumente, onda su dobili za pravo da komentarišu osobu koja se istinski zalaže.

  19. Koje je rešenje, svi znaju šta ne valja a niko šta valja, gde je tu rešenje?

  20. Ne bi dramatizovao bez razloga, ali i ne treba priznati ni na jedan dokument. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja.

  21. Bilo bi dobro da se nadje resenje koje bi bilo prihvatljivo za sve.Moramo da vodimo racuna,da odluke koje se donose ne idu na nasu stetu.

  22. Nista Djuric nije dramatizovao vec samo izneo prave i realne cinjenice,mi smo dobili ultimatum i to je jedina istina.

  23. Jedina istina je da je ovo pravi ultimatum sto nam je EU postavila,ovo nije nikakvo sprovodjenje spozrazuma,vec pravi ultimatum,i Djuric je apsolutno upravu.

  24. Nema sumnje da se vodi teška borba kako bi se donelo najbolje rešenje po pitanju vlasnika imovine Telekoma na KiM i drugih imovina Srbije na Kosovu. Nadamo se da će se pronaći rešenje najbolje za Srbiju i srbe na KiM.

  25. Predlog sporazuma koji je stigao iz Brisela treba dobro, hladne glave, neishitreno razmotriti jer odluke koje se donesu mogu imati teške političke posledice. Srbija ne sme da pristane na bilo kakve ucene i ne sme da dozvoli da se ugroze nacionalni interesi.

  26. Mislim da je to poslednje što treba da se uradi…da se građanima Srbije pošalje jasna poruka da li se odustaje od Briselskog sporazume ili ne. Ova izjava samo ide u prilog činjenici da je gospođa Gordana vešt lopov,a loš strateg i političar. Znam da istina boli,izvinite Goradana..al tako je kako je…

  27. Da smo hteli da nam vi Godana rešavate sudbinu zemlje u aprilu bi smo glasali za vas…S obzirom da nismo, ne znam zašto vi i dalje uporno pričate prazne priče?

  28. Telekom je sitnica u odnosu na ostale vrednosti teritorije Kosmeta, koje su u rukama tamošnjih Vlasti.

  29. Djuric nije stavio Vucica u nezgodnu situaciju ,Djuric svoj posao dobro obavlja ,upravo su ga predstavnici Kosovske vlade stavili u nezgodnu situaciju.

  30. Situacija je jasna kao dan. Kosovu je obećana država još od Josipa Broza. Srbi su prodali svoju imovinu za velike pare i pokupovali stanove po Beogradu i šire. Sada jedino ostaje da se papirološki preda ono što je već predato kad je KPJ skrojila granice AVNOJEVSKE države.

  31. Izgleda da je Comic zaboravila sta znaci rec ultimamtu ,ili prosto ne zna znacenje te reci.Djuric nista nije dramatizovao cinjenica je to da se do nedelje treba to resiti.Zasto uvek da Srbija popusti ,hajde malo neka Kosovo popusta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.