Đurić o presudi Todosijeviću: Ne možete sprečiti Srbiju da brani istinu

Ostavite komentar


  1. Dakle, imamo ovo: „tadašnja vlast u Srbiji tvrdila je da su svi ubijeni bili pripadnici OVK i da su poginuli u oružanim borbama sa snagama bezbednosti.“ zajedno sa ovim: „medju kojima i dve žene, dvanaestogodišnji dečak i nekoliko staraca“

    Hipotetićki, uzmimo da su svi vojno sposobni muškarci čija su tela pronađena zaista bili pripadnici OVK (iako nisu) koji su se presvukli u civil (iako nisu) ili su ih mrtve „njihovi“ presvukli u civil (što nisu). Može li, onda, neko da objasni kako se tu uklapa dete od 12 godina? Plus dve žene i starci?

    A optužbe za Račak nisu odbačene u Hagu, već ih je Tužilaštvo izostavilo iz optužnice, po nalogu suda da bi mogli vremenski da se uklope u dokazni postupak, inače bi to produžilo suđenja za još godinu-dve.

  2. Niko dekretom ili zakonskom sankcijom ne moze sakriti istinu.A ni braniti ili spreciti Srbiju da je iznosi.

    1. @Radmila…Isto tako Srbija ne polaže ekskluzivnu tapiju na univerzalnu „istinu“! Zašto Srbija ne iznese istinu o onome što je radila njena vojska za vreme Balkanskih ratova prema civilima Albancima na Kosovu i u Albaniji?To se ne uči u srpskim školama.Ipak postoji dekret o sakrivanju činjenica i selektivna „istina“!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.