Đurić: Pokrenuti arbitražni postupak za Trepču

Ostavite komentar


  1. Odobriće vam arbitražni postupak kao što ste vi odobrili anketni odbor za Savamalu. Nego, gde nam se sakrio onaj koji se nikoga i ničega ne boji, pa da odspava još koju noć na podu kancelarije u Briselu u znak protesta?

  2. Gosp. Djuricu, kako je Fond za Razvoj Srbije postao veinski vlasnik resursa na teritoriji Kosova? Naravno, odgovor je – oduzimanjem, nacionalizacijom. Ono sto se nalazi na teritoriji Kosova, bez obzira na status, pripada Kosovu i njenom narodu, albanskom, srpskom, i dr. Ti hoces ta pokrenes arbitrazu? Zar nisi svjestan da si sve sporove u vezi Kosova, pred medjunarodnim orgabima, izgubio. I pred SB OKB, gubis svaki put, da nije ruskog veta. Nemoj, molim te da varas srpski narod. Dosta je bilo lazi i patnji.

  3. Ish, ish. Juce si pricao i hvalio se sa Pinka da ste ti i Vucic pobedili Albance sa Kosova sa pet prema nula!

  4. Ako se bude slusao golobradi M.Djuric (presidenta Nikolica izabranik i miljenik) moze se tkz arbitraza u vezi Trepce susedne drzave Kosova zavrsiti slicno Tadicevom miljeniku V.Jeremicu koji je u Hagu izgubio parnicu protiv "juzne pokrajine srbije".
    Nikada dovoljno ludila kod politicara iz Beograda koji su upravo ubrzali samostalnosr svih okolnih drzava svojom shizofrenom politikom.

  5. Koliko treba biti glup pa saopstiti ovo? Dajte psihijatri pomoc. Coveku je tesko, mnogo tesko.

  6. Konfiskaciju srpske imovine može izvršiti samo entitet,država, koja nije u ustavnom poretku Srbije,znači strana suverena i samostalna država ! To ne može da uradi sastavni deo Srbije,odnosno "južna srpska pokrajina" pošto bi u tom slučaju Srbija bila u sporu sa delom svoje države,tj. sa samom sobom ! Za srpski Ustav i njegovu preambulu Kosovo je sastavni deo Srbije dok za Đurića i Vladu nije,već je ono susedna država koja konfiskuje srpsku nepokretnu imovinu.Odlučite se već jednom za šta smatrate KiM !

  7. Verujem da ce Srbija uraditi sve da ne dozvoli ovo otimanje srpske imovine. Mirnim putem naravno.

  8. Kosovo je odavno predano albancima i mislim da ova vlada tesko moze da ispravi ono sto su potpisali Milosevic i ovi posle njega.

  9. Ja zaista ne znam kako su Albanci zamislili to da mogu oteti nesto sto im ne pripada.

  10. vučiću, javi se:Kavo vi poređenje pravite. Pa da imate imalo morala , morali bi se postiditi.

  11. Mark K. Shkreli: Vi izgleda podražavate nezavisnost Kosovi kao i otimanje naše imovine na tim prostorima. Za vašu informaciju , Srbija neće dozvoliti otimanje njene imovine na KiM niće ikada priznati nezavisnost Kosova.

  12. Сви морамо да се усагласимо око политике према трепчи,ливцемерно је од стране појединих опозиционих политичара да све свале на Вучића,и да једнуу овакву ситуацију користе за скупљање политичких поена!

  13. Srbija hoce da pokrene arbitrazni postupak,kako ona misli sama?!!.
    E pa gospodo arbitrazni postupak moze da urade samo dve strane(R.Srbije i R.Kosova)

  14. Prvo neka ne zloupotrevljavaju imena albanaca iako je očigledno da te osobe nisu albanci -ke .Po mom mišljenju neophodno je da se donese Zakon za komentare i da zna ime i prezime komentatora.Pa zato i ja sad se javljam po sadašnjem ponašanju komentatora.
    G““din Đurić je izjavio i to vrlo brzo da će se obratiti Vlada Srbije Savetu bezbednosti i verovatno kada je saznao da Savet bezbednosti neće raspravljati o imovinskim odnosima između Srbije i Kosova sada predlaža arbitražu i opet pogrešno jer kao što je izjavila Tahiri za arbitrašu potrebno je da to predlože dve države kao stranke .Rešenje je prvo da same stranke razgovaraju o mežusobnim pravima i obavezama a ako ne postžu dogvor onda nezadovoljna stranka obraća se putem tužbe nadležnom mešunarodnom sud .Zato u jednom komentaru sam napisao a izgleda nemate nameru da ga objavite da Đurić ne zna ovu pravnu problematiku.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.