Đurić: Srpska lista projekat od nacionalnog značaja

Ostavite komentar


  1. Dobro je da je državni vrh stao iza onog što je do sada bilo nezamislivo i nisu mi objavljivali komentare u kojim sam o tome govorio. Jer. Svaka srpska stranka, a pogotovo one male poput Čovićeve, Vulinove i Čedine su hteli samostalno. Srpska Lista je bilo jednumlje, gubitak demokratije i ne znam šta ne. Sada je JSL osvojio 46.000 glasova i svih, zagarantovanih 10 mandata. Ako se ponove izbori na KiM odnosno RK uz pomoć Srbije i omogućavanje da i mi raseljeni Srbi glasamo možemo rezultat najmanje duplirati i tako osvojiti još koji mandat. Ako to bude zacrtan cilj i u budućnosti možemo pucati i na svih 200 – 300.000 srpskih glasača koji su na biračkim spiskovima R. Kosovo. Srbi su već sada 3 po broju glasača, kao drugi možemo aplicirati i na mesto premijera. E, sada, da li imamo čoveka takvog kalibra pitanje je. Ipak vreme je na našoj strani jer će zapad shvatiti da treba školovati i srpske kadrove a ne samo albanske.

  2. Znamo mi sve te projekte od nacionalnog znacaja. Pocevsi od Garasanina, Apisa, pa do Slobe i vojvode Seselja i evo sada mladjanog Djurica sa svojim ikonografisanim vozom.
    Svi oni su imali samo nacionalizam na programu i to nam se vec vise puta o glavu obilo.
    eni je srpstva preko glave.

  3. Srbi sa Kosova treba da se sloze i da se drze zajedno. Takodje, treba da postoje cvrste veze sa Beogradom. Zato je Vucic i pozvao na unutrasnji dijalog kako bi se sto pre resilo pitanje Kosova.

  4. Po vertikali je Srpska lista produžena ruka Beograda i veza koja sprečava gubljenje identiteta iste.Ma ko bio na vlasti treba se uvek konsultovati sa Beogradom jer je to jedina odbrana koja čuva srbe na KiM.

  5. Neće biti, mali, tako. Najveći nacionalni značaj za Srbiju predstavlja izgradnja pristojne države srpske i to bez esenesovske satrapije. To je prvi zadatak. A to što melje esenesovština je samo puka želja da se produži njihov pljačkaški vakat.

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.