Đurić: Srpskoj listi najverovatnije 10 mandata

Ostavite komentar


  1. Odlicna stvar za sve nase Srbe na Kosovu, jos jedan dokaz da ce se Srbi boriti za svoja prava svaki put kada im se za to pruzi prilika.

  2. Odlican rezultat koji pokazuje da je prisutnost Srba velika i da ce uticati na politicki zivot na KiM.

  3. Bravo za Srpsku listu,svi su izasli i glasali. Napravljen je istorijski korak!

  4. Dokaz da je KiM srce Srbije i da srpski narod čuva nacionalne isnterese!

  5. Lep uspeh Srpske liste, nasi ljudi su pokazali da veruju Vucicu i glasali za listu koja ce se izboriti za interese nasih ljudi

  6. Na izbore u R. Kosovo izašlo je oko 700.000 birača što je za oko 1.200.000 manje nego u izbornim listama. Srbi su glasali za Srpsku Listu i osvojili oko 8% glasova i to sa otprilike 40-tak hiljada Srba. Oko 200.000 Srba je tačno pre sedamnaest godina izbeglo sa KiM a oko 150.000 ostalo. Znači da Srbi raspolažu sa oko 350.000 glasača, računajući i prirodni priraštaj koji makar nas Srbe sa KiM krasi. Pa posle neka kažu Miodrag iz Peći je lud i ako sam ja odavno predvideo da ćemo jedino sa jedinstvenom SL ostvariti da se makar ustav R. K. poštuje doslovce. Ovo je bila samo generalna proba jer će "Ratnu Koaliciju" razbucati sud u Hagu za zločine UQK i po podignutim optužnicama će opet pasti vlada i ako Srbi osokoljeni ovom velikom pobedom i boljom organizovanošću će se boriti samo sa "Samopredeljenjem" Aljbina Kurtija i LDK Ise Mustafe, a to znači Srbina za ili predsednika skupštine ili predsednika vlade ili države jer svi oni se biraju parlamentarnom većinom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.