Đurić: Srpskoj listi najverovatnije 10 mandata 1Marko Đurić sinoć veselo uz trubače Foto: tviter@markodjuric

Srpska lista osvojila je najmanje 90 odsto glasova u srpskim sredinama na parlamentarinim izborima na Kosovu i Metohiji i najverovatnije svih 10 zagarantovanih mandata, rekao je direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Prema rečima Đurića, predstavnik Jedinstvene goranske partije, koja je na izbore izašla uz podršku države Srbije, osvojio jedan mandat, tako da je vrlo moguće da Srpska lista ima i više od 10 poslanika. Kako prenosi RTS, Đurić je istakao da su se građani države Srbije na Kosovu i Metohiji odazvali pozivu predsednika Aleksandra Vučića i svoje države.

Izašli su na ove izbore, masovno su podržali jedinstveni pristup Srba borbi za Kosovo i Metohiju, rekao je Đurić i zahvalio svima koji su uložili energiju i trud.

Srbi su na ovim izborima osvojili više glasova neko ikada do sada, istakao je Đurić, što dokazuje da Srba na Kosovu i Metohiji ima mnogo više nego što to tvrde pojedini albanski političari. Kako sada stvari stoje, vrlo je moguće da ni formiranje nove vlasti u Prištini neće biti bez Srpske liste, predvideo je Đurić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari