Dodik: Srbija i RS postoje kao dve srpske države, sviđalo se to nekome ili ne 1Foto: buducnostsrbijeav/ Instagram

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Srbija i Republika Srpska postoje kao dve srpske države, sviđalo se to nekome ili ne.

„Ponosan sam što Republika Srpska i Srbija egzistiraju kao dve države na ovim prostorima. Sviđalo se to nekome ili ne, ali to tako jeste“, kazao je Dodik ispred UKC Banjaluka gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić domovima zdravlja u RS uručio 15 sanitetskih vozila vredna oko 700 hiljada evra.

Dodik je najavio da će na današnjem sastanku sa Vučićem „predočiti određene ideje“.

„Nepravda, koja se dugo locira prema srpskom narodu i srpskim državama, i tu uvek ponavljamo Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku. Za jedne važe jedna pravila, a za one druge, druga“, kazao je on.

Srpski član Predsedništva BiH je istakao da su veze Srbije i RS važne, naglašavajući da se Srbija i RS „prirodno naslanjaju jedna na drugu“.

„Gradi se most na Drini i nadam se da ćete pomoći, a obećali ste da hoćete i deo puta do Bijeljine. Taj put prema Srbiji naša je životna želja, jer mnogi su hteli da ostanemo bez veze sa maticom. Tu je i most u Bratuncu, koji spaja bratske narode“, kazao je Dodik.

Cvijanović: Poseta predsednika Srbije je više od obične posete, sigurni smo u podršku Srbije

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji 15 sanitetskih vozila za domove zdravlja u RS, ističuči da je Srbija uvek oslonac i podrška za Republiku Srpsku.

„Ova poseta je nešto što vesli i raduje naše građane. Poseta predsednika Srbije je uvek više od obične posete. Između RS i Srbije postoje neraskidive veze, a mi smo sigurni jer imamo vašu podršku“, kazala je Cvijanovićeva u obraćanju ispred UKC u Banjaluci.

Ona je dodala da je Srbije prva pomogla RS kada se pojavila epidemija virusa korona.

„Osim materijalne podrške, kojom pomažete sve opštine u Srpskoj, znači nam mnogo što ste ovde sa nama“, kazala je Cvijanovićeva.

Vučić je posetu Banjaluci nastavio odlaskom u naselje Petrićevac i obilaskom višenamenskog objekta u okviru koga su vrtić, dom zdravlja i mesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra.

Vučić će posle toga održati sastanak sa najvišim zvaničnicima RS, a potom posetiti lokaciju na kojoj treba da se gradi Rusko-srpski kulturni centar.

Mere bezbednosti u Banjaluci podignute su na najviši nivo, a stanari zgrada blizu lokacije na kojoj će se graditi Rusko-srpski centar dobili su naredbu da do 15 časova drže spuštene roletne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari