Dodik: Zahvalnost Putinu 1Foto: RTRS (Arhiva)

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik zahvalio je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, sa kojim je razgovarao u Sankt Petersburgu, za sve što je Moskva učinila na ekonomskom i političkom planu kako bi zaštitila bazične interese RS, javlja RTRS.

Dodik je izjavio za RTRS, nakon sastanka, da Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Uputio je Putinu poziv da poseti Banjaluku, a sam sastanak je protekao u atmosferi prijateljstva i razmeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u RS, BiH i regionu, navodi RTRS.

Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj, izjavio je Dodik.

Rekao je da je na današnjem sastanku razgovarano i o dosadašnjoj i budućoj saradnji RS i Ruske Federacije.

Razgovarano je, kako je preneo, i o novim projektima koje bi trebalo da otpočnu, pre svega o rekonstrukciji dve termoelektrane i pomoći u nabavci helikoptera za potrebe Civilne zaštite RS.

„Upoznao sam ruskog predsednika sa projektima usmerenim na slabljenje Republike Srpske i ogromnim izdavajanjima Amerikanaca za medije i program sprečavanja ruskog uticaja, rekao je Dodik za RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari