Dogovor za pobedu - Na protestu u Kragujevcu govori pet narodnih poslanika 1Foto: Dogovor za pobedu Kragujevac

 

Večeras, u 18 sati u pešačkoj zoni „kod Krsta” u centru grada održaće se protest „Kragujevac protiv nasilja” pod nazivom „Dogovor za pobedu”.

Na večerašnjem protestu opozicije u Kragujevcu govoriće čak petoro narodnih poslanika: Aleksandar Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak), Pavle Grbović (Pokret slobodnih građana), Radomir Lazović (Zeleno-levi front), Nikola Nešić (stranka Zajedno) i Dalibor Jekić (Stranke slobode i pravde).

Na skupu „Dogovor za pobedu” okupljenim građanima će se obratiti i doktor Predrag Delić (Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića) i Ivan Dubljanin, predsednik GrO Demokratske stranke.

– Kragujevčani imaju puno razloga za protest i smenu ove vlasti, smatra poslanik Nikola Nešić koji podseća na samo neke od problema na koje su on i stranka Zajedno ukazivali.

Po njegovim rečima najvećem delu grada je ugroženo vodosnabdevanje iz jezera Gruža a gradska vlast gotovo ništa ne radi kako bi se rešio ovaj problem.

– Gradskim apotekama preti privatizacija i gašenje čime bi posebno bili pogođeni ljudi u selima i prigradskim naseljima. Javni novac se razbacuje za sulude rekonstrukcije koje nisu sposobni da dovedu do kraja – posekli su drveće staro sto godina a onda kupili sadnice za 70.000 evra. Uzeli su kredite za te rekonstrukcije koje nisu završili pa sada svi plaćamo penale bankama zbog toga. A oni koji pune taj budžet – radnici, su obespravljeni – veliki broj njih radi u javnim preduzećima na privremenim ugovorima bez ikakvih prava i predstavljaju lak plen za iživljavanje SNS-a, ističe on.

Poslanik Nešić je uveren da Kragujevac i Kragujevčani mogu i moraju mnogo bolje.

– Na prvom mestu treba da nam bude zdravlje, zdrava voda, zdrav vazduh, da svi imamo platu za život. I sve se može kada se novac iz gradske kase usmeri na potrebe građana i kada prestane da se krade. Verujem da samo zajedno, solidarni, možemo da vratimo Kragujevcu stari sjaj, zakljuje Nešić, u pozivu građanima Kragujevac da im se pridruže na protestu večeras.

Narodni pokret Srbije sat vremena pre početka protesta, u 17 sati, takođe u pešačkoj zoni organizuje štand na kome će Kragujevčani moći da razgovaraju sa poslanikom Miroslavom Aleksićem.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari