Dosta je bilo traži ostavku Vučića

Ostavite komentar


  1. Ako se Vučić silkao sa Karićem i otvorio šoping centar to nije zabranjeno i zakonom kažnjivo već je čast biti ispred takvog giganta koji se prostire na 200 hijada kvadrata i investicija je srpskoga čoveka.

  2. Nevarovatna je doza samopouzdanja sa kojom ovaj čovek nastupa s obzirom na svoju istoriju privrednih i polotičkih promasaja

  3. Nek mi neko odgovori ako moze.. Kakva on prava sebi daje da trazi Vucicevu ostavku?! Najobicniji stecajni upravnik…

  4. Da nema Radulovica bilo bi dosadno na politickoj sceni Srbije, svaki dan neki novi trac, ili nova afera, ne moze se reci da je besposlen.

  5. Postoje tri vrste egoista: egoisti koji sami žive i daju drugima da žive; egoisti koji sami žive ali ne daju drugima da žive; i na kraju, egoisti koji niti sami žive niti drugima daju da žive. Prosudite sami!

  6. Mozda ne citam pravu stampu i definitivno ne gledam televiziju, ali cvrsto verujem da ce Vucic izgubiti na izborima! Tesno, ali izgubiti! Ovo sto nam priredjuju je dno dna! Nadam se da se dno nece pokazati kao jos jedna pregrada koja ce se otvoriti i mi nastaviti da padamo i dalje!

  7. Ovo spada u domen rubrike "verovali ili ne" gde DJB ostvaruje medijskom ujdurmom puste , nikada dosanje sne !?

  8. Da li on zna o čemu priča?Verovatno ovom pričom pokušava da dobije još neki glas .

  9. Trazi ostavku jer je to jedini nacin da ga pobede. Porucio bih DJB da pocnu ozbiljno da se bave politikom a ne da sviraju u skupstini.

  10. Dzabe pokusavate ovim Vucicevim poslusnicima da otvorite oci!Ovaj deo naroda je imao lobotomiju a jos kad se ovaj svakodnevno izbeci sa tv oni su presrecni,ko ce jos i mozak da koristi?

  11. Dosta vise botovi, nivo vam je ispod svake kritike. Svi ti nadimci ne znaju da je posao opozicije da kontrolise poziciju u parlamentu! Radulovic je u pravu! Zemlja smo na repu u Evropi ispred Albanije i BIH! Je l““ to uspeh? Nezaposleni botuju!!!

  12. Botovi obično zaobilaze Danas ali očigledno je da kada je vest u direktnoj vezi sa Vucicevim demagogijama i dvostrukim standardima onda se uredno pojave.

  13. Kakav nalet vođinih botova i kakav strah istog od DJB a u stvari strah od razotkrivanja svojih neverovatnih laži i strah da će gubitkom vlasti biti razotkriven strašan kriminala u koji je upleten sa svojim kabinetom. Srbija će progledati odlaskom ovog bolesnog huligana i klovna.

  14. Vucic, Nikolic, Mali i ostali su korupcionaska kuga koja hara Srbijom! Ali gotovi su! Ni Bogoljub im ne moze pomoci! Bolje im je da podnose neopozive ostavke nego da ih gladni, goli i bosi gradjani vijaju motkama po ulicama,

  15. Za manje od nedelju dana afera Vacic,Loncar,Jablanovic, Ilic, Karic,voz, el. brojila, koridori…Vlada se skroz pogubila, ako im ovo gradjani oproste i nisu zasluzili da bolje zive.

  16. СРБИЈА НЕ СМЕ ДА УСТАНЕ!
    субота, 28 јануар 2017 01:59
    beloruskivez02ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ

    Србија на председничке изборе мора јер им је време, али и на парламентарне јер јој треба корекција политике и мешање карата

    1.
    Да сам на Вучићевом месту, сад бих покушао да се сетим ко ми је пролетос највише упирао да Лончар остане у влади. Подсећам, било је то време кад је сам Вучић најавио како ће да га отпусти. Искрено, не знам ко је то био, али ми понешто што натуцам о „периодном систему“ каже да је тај исти био и против уласка Николе Селаковића у владу. И да је сад међу тврђима да Вучић иде на председничке изборе. Данас је јасно и зашто је тад сачуван Лончар. Веља Илић је ту крив колико и поштар кад доноси пресуду у коверти, додуше, утолико експедитивнији што су га убедили да му је то достављање у најбољем интересу. Жртвовање за истину и правду да и не помињем.

    За то време, Вучић је био у Минску, пре него што сам га тамо очекивао. И није се крио, преговарајући о феноменалним Лукашенковим тракторима, него је говорио о оном због чега је стварно дошао – о оружју. Зашто? Треба му за изборе? Можда, али шта то на изборима не може да заврши шест Путинових Мигова, него требају и Лукашенкови? Можда је боље питање: шта то он зна што ми не знамо?

    2.
    За то време, у земљи и око ње почиње кермес: Лончар и Шиптар у наставцима; Вацићев тест интелигенције на N1; шеф НС полиције са нарко-дилером; други нарко-дилер у колима Вулиновог министарства; рафални напади на Тому Николића; велечасни Жаркица Кораћ од Томе брани Тачија; Иницијатива младих на кастингу добија улогу Отпора, Алијин син прети „ревизијом оптужнице“, албански амбасадор у Приштини обећава да ће његова земља бранити Косово од Срба, Мекалистер у препоштеном Данасу…

    Одакле све то за тако мало времена? Креирање предизборне атмосфере? Тешко, утолико теже што је готово сваки од поменутих догађаја дао више меркалија него кад се сабере све што су досад покренули опозициони кандидати. Пре ће бити да су и сами избори део нечег већег. Можда нечег због чега Вучић иде на ноге Лукашенку, кога је само пре пар година избегао у Београду.

    3.
    Шта год мислили о српској влади, иоле крупнија слика је јасна. Упркос бомбардовању и деценијама разарања, Срби данас нису само најјачи политички фактор између Беча и Истанбула него и носиоци једине две државе на том простору које су успеле да задрже контуре самосталности. Чак и кад би се, према истим критеријумима, правила листа европских земаља, Србија и Српска биле би веома близу врха. И?

    beloruskivez03Ништа, само што је на свету све више земаља – а после Трампа биће их још више – које знају да се самосталност још како сипа у трактор. Опоравак српске самосталности у промењеним околностима неће само погодовати Србији већ ће бити и нека врста балканске бомбе која ће, и без неке нарочите српске намере, променити геополитику региона. Како су нове балканске државе 90-тих ницале са истом мотивационом и идентитетском легитимацијом – борба против српске хегемоније – ту легитимацију су задржале и данас. Хајде сад да замислимо колики би макар делимичан опоравак Србије и Српске био земљотрес за те „нове државе“. Само наш опоравак приказаће их у пуном формату мање или више пропалих држава.

    Зато је антисрпска мотивација Загреба, Сарајева, Подгорице, Приштине и Тиране данас и већа него што је била 90-тих, кад су се окупљали око заједничког пројекта. Они данас тај пројекат одсудно бране, а с њим и све односе које су изградили за последњих 25 година, који их, попут неког вештачког скелета, држе усправним и привидно живим.

    4.
    И баш зато све око нас почиње да личи на 90-те. Србија и Српска не смеју да устану, јер, ако се то деси, много тога око њих ће да падне. Зато је Вучић у Минску, јер за наставак рушења Србије стратегијом љуштења лука више нема времена, док би један блицкриг од неких 15 дана, за које време би се Србији руке држале завезаним, већ био неко решење. Зато је овде подигнута сва пета колона; зато тон критикама Србије у Европском парламенту дају посланици из Хрватске; зато су све афере пласиране у јавност испричане језиком разумљивим актуелним и будућим колонама корисних идиота, који се препознају по реченици да их баш брига за геополитку и светска догађања ако они лоше живе.

    Наравно, платформа на којој се зида та врста афера не припада ни домаћој петој колони ни странцима. Припада самој власти. Питање је дакле како то да та власт у тако важном часу производи толико ентропије, толико Вацића и Лончара. Једноставно: Србија никад није имала власт којој су се толико разилазиле осе стратегије, идентитета и идеала. Да су се друге две осе подудариле са првом, било би исто као пре: нико не би смео да помене западне амбасадоре, Русији би залепили санкције а Мигове би видели на филму. Да је превагнула оса идентитета, Србија би имала социјалну револуцију, у којој би сирмошани набијали богате на колац. Да је победила оса идеала, власт би пала на неком мајдану негде кад и Јануковичева.

    Е сад, три тако разроке осе аутоматски стварају широку лепезу обавеза према спољним и унутрашњим актерима, међусобно често сасвим неспојивим. Производ тога јесте унутрашња конфузија коју стварају међусобно супротстављене фигуре, политике и интереси. Таква власт тешко може да крије своје слабости, ентропију производи лопатама. Наравно, те ентропије не би било кад би три поменуте осе биле мање разроке, али пре него што се баци камен, ваља видети шта би се десило да је нека од њих претегла. Чак и кад све то није нимало лепо изгледало, таква политика имала је свој raison d““être. Али времена се мењају.

    5.
    Председнички избори на пролеће су обавезни, парламентарни нису. Али, говорећи из перспективе већ испричаног, ови други су неупоредиво потребнији. Зашто? Зато што председнички избори могу да последично креирају персоналне поставке, али само парламентарни имају снагу креирања политике.

    Речју, можда је време да се у власти озбиљно анализирају промене у свету, да се направе неки закључци и да се према њима опрезно и амбициозно коригује политика. Или – да будем сасвим јасан – да се осе стратегије и идентитета, колико је то могуће, приближе оси идеала. Таква мање разрока политика данас је могућа, по дефиницији, производиће мање ентропије, биће у обавези према мање политичких актера и, што је најважније, мање разнородних актера.

    beloruskivez01Такав налог не произлази само из промена у свету већ и због тога што ће Србија наредне године морати да брани своје право да устане, опоравља се, развија и – не мање важно – да се одбрани ако буде требало. Три су дакле кључна унутрашња разлога за парламентарне изборе. Прво, неке обавезе прихваћене на прошлим изборима – пре свега међународне а и локалне које произлазе из њих – немају стари претећи потенцијал. Друго, ако ћемо следеће године то да Србија не сме да устане слушати из Брисела, из региона, из српских медија и од наших олош-елита, бар не морамо све то да слушамо и из српске владе. Ако је овај разлог политички, следећи, трећи, је структурни. Наиме, мања количина обавеза владе после парламентарних избора могла би коначно да на политичкој сцени и око ње отвори једну нишу у којој би владала правила меритократије. Можда то не би сасвим убило ентропију, али би свакако повећало одбрамбене и развојне потенцијале друштва. А за то је неопходно ново мешање карата. Парламентарни избори.

  17. DJB ako misli da postane ozbiljan protivnik takozvanom naprednjačkom režimu, pod hitno da podrži najavljenu kandidaturu Jankovića za predsednika republike.

  18. Sasvim je jasno da je Bogi jedan od "dobrih" donatora tzv Dragicinog fonda .
    Samo je pitanje o kojoj sumi se radi.
    Vrh vlasti u Srbiji je toliko korumpiran da vise nije nikakva vest da vrhovi policije i vlade javno saradjuju sa domacim narko kartelima.

  19. Botovi sigurno imaju dobre kompjutere. A evo i zašto. Pa oni ne bi sami mogli da reše pitanje pre slanja komentara, preteško je to za njih. To sigurno rade kompjuteri za njih.

  20. Biće da je i "Danas" malkice "podmazan" od nekog jer su mu objavljeni komentar i odabrani "bolesni". Ne može biti mesta komentarima koji su glupi i tendeciozni!

  21. Ovima iz DJB bi umesto sto daju populisticke izjave, tuzakaju Vucica, sviraju gitaru i rade slicne performanse, bolje bilo da se najzad IZJASNE. O svemu sto je osim o "departizaciji", koju nisu sprovodili dok su bili vlast, vec naprotiv, zaposlili SVOJE. Naprimer, koga podrzavaju kao predsednickog kandidata, kakvu politiku imaju prema Kosovu, Bosni i Rusiji. To sto cekaju da se oglase je jos jedan dokaz da su KALKULANTI bez ikakvig politickog stava, i da im je jedina zelja da osvoje ne vlas, vec MOC. Iskreno se nadam da ce protivnici ovog rezima shvatiti da je DJB isto to, samo u novom pakovanju.

  22. Ovima iz DJB bi umesto sto daju populisticke izjave, tuzakaju Vucica, sviraju gitaru i rade slicne performanse, bolje bilo da se najzad IZJASNE. O svemu sto je osim o "departizaciji", koju nisu sprovodili dok su bili vlast, vec naprotiv, zaposlili SVOJE. Naprimer, koga podrzavaju kao predsednickog kandidata, kakvu politiku imaju prema Kosovu, Bosni i Rusiji. To sto cekaju da se oglase je jos jedan dokaz da su KALKULANTI bez ikakvig politickog stava, i da im je jedina zelja da osvoje ne vlas, vec MOC. Iskreno se nadam da ce protivnici ovog rezima shvatiti da je DJB isto to, samo u novom pakovanju.

  23. Ostavka! Dosta je bilo lazi, manipulacija i upropascavanja gradjana Srbije od sacice nesposobnih!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.