Nemoguće je da koalicija opstane kada je postoji diktatura jedne partije u ovom slučaju Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe. Oni su u mom odsustvu sazvali sednicu lokalne skupštine i na njoj uz podršku dva odbornika Demokratske unije doline mimo zakonskih pravila imenovali direktora javnih preduzeća koji nisu ispunili zakonske uslove koji su bili predviđeni konkursom.

DPA je uspela da dva odbornika naše stranke privoli da glasaju za njihove odluke jer su im obećali zaposlenje. Kap koja je prelila čašu kada je bez našeg znanja doneta odluka o imenovanju direktora Doma zdravlja iz redova DPA i to nakon što je konkurs bio završen, iako je dogovor predviđao da na to mestu bude kandidat iz naše partije, kaže u razgovoru za Danas Skender Destani, predsednik DUD, koja je napustila koaliciju u lokalnoj samoupravi u Preševu koju su činili zajedno sa DPA i odbornicima Grupe građana Orhana Redžepija.

On navodi da je pre svega DPA kriva za „nesaradnju sa vlastima u Beogradu i neku vrstu izolacije od strane međunarodne zajednice“.

– Funkcionisanje lokalne vlasti na ovakav način nas vodi u produbljivanje ekonomske i socijalne krize u opštini. Rešenje je u vanrednim lokalnim izborima, a do tada opštinu treba da vodi privremeni organ, jer aktuelna vlast nije u službi građana. Situacija nam nameće da vanredni lokalni izbori u Preševu budu pravo rešenje u ovom trenutku. Trguje se odbornicima, pa će se nama stalno dešavati da neka većina svakih tri meseca bude na vlasti obzirom da mandati pripadaju odbornicima pa im daje mogućnost da prelaze iz jedne u drugu partiju iz različitih interesa, a to je posebno uočljivo kod nas gde ljudi žive u ekstremno lošim ekonomskim uslovima pa gledaju da se snađu.

Upitan da li će, ako dođe do vanrednih lokalnih izbora, građani prepoznati potrebu za promenom vlasti, naš sagovornik ističe da hoće, iako, kako tvrdi, zna da su građani umorni od izbora „pogotovo kada ne vide bolji život i napredak“. Uprkos tome, zaključuje Destani, „mislim da građani Preševa jedva čekaju izbore“.

– Vanrednih lokalnih izbora neće biti jer je koaliciju napustio samo predsednik DUD Skender Destani. Četiri odbornika DUD su i dalje u sastavu koalicije sa DPA i mi ćemo 6. decembra održati sednicu skupštine – prokomentarisao je za Danas predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa koji je i lider DPA.

Kamberi:Teško je kad se čovek uči na svojim greškama

– Naša stranka Partija za demokratsko delovanje neće učestvovati u nikakvom novom koalicionom dogovaranju. Mi imamo loša iskustva u tri navrata sa strankom gospodina Destanija i sada ne želimo da ponovo ulazimo u neiskrena politička partnerstva. Teško je kada se čovek uči na svojim greškama kao što je to slučaj sa predsednikom DUD ? rekao je za Danas, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi koji je i visoki funkcioner PDD Rize Haljimija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari