Dragan Đilas: Gospođo Grujičić, neće mladi ljudi da rade u malim mestima u uništenoj zemlji za male plate

Ostavite komentar


  1. U svim manjim mestima uglavnom rade lekari sa strane, koji su dosli odnekud. Problem je sto ti sa strane kad zavrse specijalizaciju u to mesto se ne vracaju, vec ostaju u Beogradu ili drugom vecem gradu.

  2. Pre 5 godina moja cerka je zavrsila mf sa ocenom 8 diplomirala ja sam po svim manjim mestima slao njena dokomenta po oglasu, neki nisu ništa odgovorili , sada je u nemackoj ima i dete i suprua .ja opet mislim kao roditelj ovde ona ne smu ilo se sve eto

  3. Svi znate da u udaljenim selima u Nemačkoj lekari imaju skoro duple plate ali se pravite toše. Ko treba para rado ide iz Minhena na selo po duplu platu. Razmislite mamine maze.

  4. Da Beogradsku decu šaljemo u sela. U zadnjih deset god koliko je lekara iz unutrašnjosti zaposleno u Beograd

  5. Čoveče imaš li ljudskosti skloni se za tebe ni rod rođeni nije.Molimte tebe i žutu bratiju sklonite se,sklonite se za dobro ovog nesretnog naroda……

  6. Neće lekari da rade za bedne plate. Hitno im povećati plate dok svi nisu otišli, onda će biti kasno.

  7. ja jesam mamlaz…ali,sta je ovaj covek doprineo dok je bio na vlasti? Nista! Moj gkas ide za vojnu diktaturu. Nismo za bolje

  8. Plate lekarima da se povecaju duplo. Lekar početnik treba da ima 240 hiljada dinara platu.

  9. Pa pošto se samo medicina treba da plaća, zašto onda ne ukinemo sve druge škole?

  10. Prvo zaposlite lekare za stalno koji rade na odredjeno vreme pa onda redom. A pre svega izmenite Zakon tako da vi kao ministar mozete da smenite direktora Doma zdravlja ako nije dobar ili nema diplomu koja se za to mesto trazi. Dalje, kako da naterate lekare koji su zaposleni u drzavnim bolnicama i DZ da ne rade u vise privatnih klinika nego da se postuje Zakon da to mogu da rade do trecine radnog vremena. Da li znate sa koliko godina starosti mogu lekari da operisu itd. Mogu li sa 70?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.