Đilas u pismu Danici Grujičić: Ako ne stojite iza ovakvih reči pristojno bi bilo da povučete svoj potpis 1Foto: Screenshot Facebook/Južne vesti

„Verujem da Vi ovu bljuvotinu niste pisali. Ipak, prihvatajući da stavite potpis prihvatili ste da budete deo onih koji mene optužuju”, objasnio je Dragan Đilas u pismu upućenom Danici Grujičić.

„Ako ste zaboravili, ja sam onaj Dragan Đilas kome ste sa Zlatiborom Lončarem poslali pismo. Onaj isti Dragan Đilas kome ste pre nekoliko godina ispričali kako ste ministru Lončaru rekli da sam bio prvi čovek koji je predlagao da se kupi gama nož i o tome sa Vama razgovarao pre desetak godina. Siguran sam da se sećate toga poštovana Dano”, navedeno je u pismu.

Đilas je u svom odgovoru podsetio Danicu Grujičić da on nije imao „nikakve veze sa lečenjem onkoloških bolesnika, niti sa njihovim slanjem u Tursku”, te podsetio da su se upoznali pre više godine kada je Grujičić lečila njegovog prijatelja.

„Išao je u Francusku na tretman gama nožem. Tada sam saznao da tako nešto postoji, čuo da mnogo pacijenata ide u Tursku i predlagao da Srbija kupi takav uređaj. I sa Vama, kao što ste to posle rekli Zlatiboru Lončaru, o tome pričao”, naveo je Đilas u svom odgvorou.

On je dodao da je pročitao pismo koje je Danica Grujičić potpisala sa Lončarem, te da njemu ne želi da odgovara budući da je „povezan sa kriminalcima poput onih iz Zemunskog klana”, ističući da je „Zlatibor Lončar bio blizak tim ljudima, družio se sa njima, o čemu postoje i fotografije”.

„Pripadnici zemunskog klana su ga optužili da je kriminalce na koje su oni pucali i koji su ostali živi, on ubijao u bolnici. I da je za to bio bogato nagrađen, da su mu poklonili stan. I zaista, Lončereva supruga je stekla stan tako što ga je navodno kupila od jednog člana Zemunskog klana. Za Zlatibora Lončara je Đorđa Bajeca zvao lično Milorad Ulemek Legija. Kada je Bajec odbio zahtev da protežira dr Lončara, sačekali su ga ispred kuće i štanglama mu polomili obe noge, šaku, glavu… sve to na mesec i nešto pre nego što je ista kriminalna ekipa ubila Zorana Đinđića”, objasnio je Dragan Đilas u svom odgovoru.

Takođe, Đilas je u svom odgovoru naveo i da mu nije jasno zašto je pristala da potpiše „najstrašnije uvrede i laži”.

„Zašto poštavana Dano? Zato što smo pitali kako je gama nož koštao 12 miliona evra jer je to pre nekoliko dana rekao Aleksandar Vučić lično. Na to pitanje treba da odgovore Vučić i Lončar, umesto što lažu i vređaju. To treba Vi njih da pitate umesto što meni pišete pismo. Pismo u kome me manirima najgorih naprednjaka vređate, tvrdite da sam lopov, da sam se ugrađivao u poslove, da želim da zarađujem na bolesnim osobama”, naveo je Đilas.

Đilas u pismu Danici Grujičić: Ako ne stojite iza ovakvih reči pristojno bi bilo da povučete svoj potpis 2

U svom saopštenju, on se osvrnuo i na navode da u periodu kada je bio gradonačelnih Beograda „nije bilo gaze i konca”, te nekolicinom pitanja pokušao da demantuje dr Danicu Grujičić.

„Uz to tvrdite da 2009. nije bilo gaze ni konca u bolnicama, da su se ljudi zapošljavali kao lekari samo ako plate!? U kojoj to bolnici nije bilo gaze i konca 2009. doktorko Grujičić? Znate li da je je Beograd davao za plate za desetine i desetine mladih lekara da bi mogli da rade u gradskim zdrvastvenim ustanovama dok čekaju stalni posao? Primećujete li da da danas Srbiju napušta deset puta više medicinskog osoblja nego pre deset godina?”

On je dodao i da smatra da dr Grujičić nije direktno odgovorna za navode, te da nije napisala „ovu bljuvotinu”, ali da to ne menja činjenicu da njen potpis ipak stoji.

„Verujem da Vi ovu bljuvotinu niste pisali. Ipak, prihvatajući da stavite potpis prihvatili ste da budete deo onih koji mene optužuju da uništavam zdravstvo, ekonomiju, sprečavam napredak Srbije, nameštam izbore u Americi, koji govore da me treba ubiti i seme mi zatrti. Bez obzira na sve ja ne mislim da je Vama tu mesto. Ako ne stojite iza ovakvh reči pristojno bi bilo da povučete svoj potpis”, zaključio je Dragan Đilas.

Na kraju saopštenja on je naveo da je rad da primi izvinjenje, te i u slučaju da do toga ne dođe i dalje će Grujičić smatrati za „vrhunskog lekara”.

„Ako nekad osetite potrebu da se izvinite za sve ovo ružno što ste potpisali, tu sam. Broj nisam menjao. Ali, i ako ne uradite ni jednu od ove dve stvari, ja ću Vas i dalje ceniti kao vrhunskog lekara. Jer Vi to zaista jeste. Želim Vam da još dugo dugo godina znanje koje imate koristite za spasavanje života ljudi”, napisao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.