Dragana Sotirovski izabrana za gradonačelnicu Niša

Odbornici niškog parlamenta izglasali izvršnu vlast

Ostavite komentar


  1. Vecinom izabani na funkcije su se „potvrdili“ da su uspesni u malverzacijama i branjenju sopstvenih interesa. Ali, zato ce biti i max poslusni da im se ne aktiviraju optuznice

    1. To nam je sto nam je, ako nista drugo bar je najlepsi gradonacelnik do sad……bar jedno naj…..

  2. Ona je uživo na TV izjavila kako će partijski organi SNS odlučivati o tome ko će biti gradonačelnik, a ne odbornici.

    1. Pa istinu je rekla. Pored toga sto je istina, nije ni u suprotnosti sa zakonom. To sto je takav nacin izbora gradonacelnika i odbornika u suprotnosti zdravom logikom u demokratiji je stvar naseg umeća kao društva i pojedinaca. Što se kaže, Srbija brale…

  3. Da li ima neko od postavljenih funkcionera iz SNS i SPS koji nisu hapšen?

    1. Šta li smo se mi nišlije Bogu zamerili pa nas ovoliko kažnjava?! Rođen sam u ovog gradu i živim 72 godine i uvek nam je drugi nametao gradonačelnika. Uvek poslušnog nikad sposobnog.Taman se ponadamo da od bivšeg ne može doći gori kad ono ispadne da može. Eto sada usrećiše nas da ovom dopisnicom RTS. Kakve su menadžerske sposobnosti nju kvalifikovale za mesto gradonačelnika to ni Bog ne zna. Prreživećemo mi i nju, žilavi smo mi iz Niša. Nesrećni al žilavi.

      1. Imali smo direktno biranog gradonačelnika, finansijski izveštaj govori da je iza njega ostalo para u gradskoj kasi, a gradska preduzeća postavljena su na noge i poslovala pozitivno. U vašim godinama morate da se sećate našeg prava na direktan izbor svojih predstavnika.
        Beograđani su napisali i usvojili novi zakon o postavljenju predsednika opština i gradonačelnika, zakon o zakucanim odborničkim i poslaničkim listama, što im omogućava žestoku centralizaciju i naš novac u njihovim rukama, pa nam udeljuju crkavicu. Sedišta EPSa, EMSa, Puteva Srbije… sve je skoncentrisano u BG, sav novac koji se ubira na teritoriji države puni BG kasu, a onda im je i to malo, nego njihovi poslušni poslanici je dopunjuju dotacijama iz republičke kase, dok se iz ostataka opljačkane Srbije deca ubrzano iseljavaju.
        Sotirovsku je preporučila vremenska prognoza i emisija „Kolaž“, za koju sam prvi put čula ovih dana u vestima. Sklepala neku emisiju i to je preporuka da zasedne u načelničku fotelju za nišavski okrug, a potom da je beograđani presele u gradonačelničku fotelju.
        Šta bi smo mi bez tutora iz BG, oni najbolje znaju šta je dobro za ostatak Srbije.

        1. Jeste, ‘birasmo’ jednog od dvojice koje su nam drugovi iz komiteta predložili. Demokratcki da demokratskije ne može.

  4. Pa neko koje za tu funkciju je Dr.Sasa Zivic,strucan,pametan,human i retko posten covek,takve ljude treba postavljati na takva mesta,a Dr.Sasa je mocan da i leci. ljude a i vodi postenu i domacinsku politiku,pozdrav za velikog i neverovatno humanog i dobrog coveka Dr.Sasu Zivica.ziv i zdrav nam bio profesore.

    1. Tako je Dr.Sasu znam dugo,retko dobar covek,kada bi ovi banditi bili deo ko sto je profesor Sasa ova drzava opljackana bi bila u zlatu,ali njima ne trebaju posteni i pametni ljudi,vec sto si glup i tup vise to si bolji.ali Dr.Sale nece da se zanosi sa bandom,pozdrav Dr.Sasa bas si nam drag.

      1. Svako moze da bude gradonacelnik samo ako je po volji AV kada zavrsi sa gradonacelnicima sledi postavljanje predsednika mesnih zajednica.

  5. Deluje da u haosu daju zenama vlast da se ,,pokazu,, ! Odjednom ih guraju u prvi plan, ali nije ubedljivo ! Tek kad jedino strucnost bude merilo, mozemo se necem nadati !

    1. postao je posle premijer… Da je majka znala, poslala bi ga ranije i da se školuje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.