Drašković: Mržnja veća nego uoči rata devedesetih

Ostavite komentar


  1. Vuk je sve u pravu ali nema u Srbiji ko da ga sluša.Sad će lavina komentara …opet ovaj,šta se ti javljas,izdajnik,…

  2. I zato je ON (zato sto je i SPO= on) u koaliciji sa SNSom!? Dakle Vucic nije ODGOVORAN nizasta sto se desava, niti za ono sto se desavalo. To su krivi oni. Koji oni? Pa DB, zar ne. A ko vec PET godina komanduje ne samo DBom vec i pravosudjem!? Naci ce Draskovic opravdanje za to. Kao sto je nasao opravdanje da udje u vladu S.Milosevica.

  3. Српски комунисти би само подсетили млађе читаоце „Данаса“ ко су били и ко су сада Црногорци и Херцеговци и какви су православци њихове садашње владике и свештеници. Петар I Петровић Његош је говорио Црнорцима пред почетак бојева са војском скадарског везира Махмута Бушатлије на Мартинићима и на Крусима у јуну и септембру 1796. године и тада је, између осталог, рекао: 1.”Љубезни витези и мила браћо. Наш заклети непријатељ не шћеде на моје молбе од предстојећег крвопролића одустати и да се прође наше невоље Брђана, но надање имам у свевишњег бога да ћете ви данас свирепога врага стидно са своје међе проћерати. …. Ево смо дошли, мили моји витезови и честити јунаци, дошли смо да освјетламо образ пред свјетом, дошли смо да покажемо непријатељу наше вере, нашег имена и наше предраге слободе да смо Црногорци, да смо народ, народ вољан, народ који се драговољно бори до посљедње капље крви и сам најмилији живот на међу својих бесмртних прадедова оставља, али проклетог врага христјанства преко себе жива не пушта у слободне нама драге горе, које су наши прадједови, наши дједи, наши оци и ми сами праведном крвцом одбили. …”2. “Ево опет дође вријеме да поновимо наше снажне мишице над крвожедним агаријанским родом! … Будите сложни сад више но игда против нашег општег непријатеља и учините оно што ви достојно вашем имену одговара. Ви сами знате да су се Турци одвазда бојали, а и сад се боје Црногораца, боје се српскијех витезова, који нијесу вични своју постојбину остављати, а још мање црнијем образом на свој

  4. Da li je moguće da ima morala da se "OGLASI". ??

    Unovčio je svoje "opoziciono" deloavanje , kako kod Slobe tako i kod Vučića, a kod Tadića overio. Gratis "uguzio"(izvinjavam se na izradu) Danicu u NIS za 5 TISOĆ EvAra. Mislim da je dobio i vilu na Dedinju od države na korišćenje za neku sitnu kintu.

    pS: Moram da podsetim na jedan grafit kada je SPO srušio Đinđića sa mesta gradonačelnika Beograda gde je decidirano pisalo "VUČE JAJARO" Međutim .. ne dotičega, ima svoj ritam, može (IM) mu se

  5. Ako si zaboravio – evo podsećanja. Ti si bio među prvima koji su počeli da podgrevaju mržnju. Pretio si da ćeš seći ruke nekima. A posle si se pretvorio u goluba. Ta bolest je potom zarazno prešla na najveći deo radikala… U mom selu je živeo jedan čovek koji je palio stogove sena, a potom prvi dotrćavao da ih gasi. Medicinske nauke imaju definiciju za takvo ponašanje.

  6. Vreme je da i ovde pobedi život. I da neko misli o deci koja tek treba da žive. Zato veliko poštovanje za Vuka i puna podrška!

  7. DRŠ““TE LOPOVA

    Naši dobri prekodrinci, od Šešelja, Draškovića, pa do Vučića, doveli su sa sobom u Srbiju, na njenu političku scenu, mržnju, kao pogonsko gorivo političke borbe za vlast. Političko nadmetanje idejama i argumentima zamenili su kuburama, kojima su "argumentisali" vekovima u svojim antagonističkim medjusobnim trvenjima i satiranju. Srbija je sada postala Divlji zapad, gde se vlast osvaja mecima (u ledja ili kako se stigne).

    Poslednja rečenica iz intervjua demonstrira najbolje osnovnu činjenicu: Vuk Drašković mrzi Srbiju, kao što je mrze i drugi arivisti, da joj se "oduže" za njeno gostoprimstvo.

    Ova mržnja onih koje je njihova zavičajna sredina proterala, a srbijanska nije prihvatila, da se objasniti. Ali kako objasniti čitaocima Danasa njegovo promovisanje ove dinarske bratije usred Srbije, koju su zavili u crno?

  8. Причај Вуче, причај…можда те Срби једног дана и буду разумели. Сада ће кренути одреди зла да те оптужују за све и свашта. Причаће о теби све најгоре, лагати. Али нека их, нека раде свој посао као што и ти радиш свој. Њихово пролази, а на твоје речи сви долазимо…са великим закашњењем, али долазимо…

  9. Procitao sam da Vuk treba da se stidi, a cega, ako se moze znati?
    Da li zbog toga sto je od Srbije hteo napraviti jednu evropsku, dosadnu zemlju, da li zbog toga sto je dva puta skoro izgubio glavu bas zbog tog svog zalaganjam, ajednom je krvnicki pretucen i zbog toga ima trajne zdravstvene probleme.
    Zbog cega treba Draskovic da se stidi, i mi svi koji smo putovali tim stazama, da li i ja treba da se stidim sto sam dva put bio u Milosevicevom zatvoru, zbog zalagnja za isto kao i Vuk?
    Srbija je dokazala da ima pamcenje kisne gliste, a sve ovo sta se desva u njoj je dokaz tome.Moralno, po svesti, po svemu smo ponovo u `90.god.
    Procitajte stampu, gledajte TV, svo su oko nas smrtni srpski neprijatelji, Zapad pogotovu, a uskoro ce Zapadna Srbija biti veca nego ova nasa balkanska, jer tamo svake godine isteramo preko 30 000 mladih, ucenih i sposobnih.
    I da, cega to Vuk treba da se stidi i svi koji su bili ili su jos uvek clanovi SPO?
    Da nije zbog toga sto hocemo da napokon prekinemo taj suludi trend, jer ce nas uskoro ostati taman za ispod sljive.

  10. Vuk je sve u pravu.U drzavi gde se glasa za one, koji su je zavilu u crnom ne moze se ocekivati bolje.Nazalost, sve je gore u svakom pogledu, osim u "Informeru",TV Pinku" i Vucicevoj glavi.Sve je gola laz i obmana.Da nije tako bilo bi dijaloga, rasprava, a ne samo deranje na sva i svakog bahatog i nervoznog Premijera.Kako to narod ne vidi? Samo drzi monologe, a ne sme ni sa kim u debatu, a tako je "hrabar".

  11. Sadasnja vlast u Srbiji je toliko losa, jadna i bedna da bi je na izborima lako i glatko potukao do nogu svako kome bi ljudi poverovali makar trunku od onog sto prica. Ali nema takvog. A ovakvih kao ovaj koliko hoces. Sve je isto sto traje i dise.

  12. Na vlasti su isti oni koji su vladali 90-ih, radikali i SPS: Suludo je oćekivati bolje sa nazadnim političarima u ljudima. Srbi su unazađeni. Pre 90-ih Srbi su bili okrenuti Evropi, putovali su. Sada su okrenuti crkvi, na silu veruju u boga, iako su u srcu Titovi pioniri. Srbi neće u EU. Neće u Evropu. Hoće da budu bedni i zato biraju radikale i SPS.

  13. Господин Драшковић је потпуно у праву, Србија је држава у којој све конце повлачи и о свему одлучује, комунистичка удба!
    Једини решење за опстанак Србије, хитно отварање тајних досијеа ДБ!
    Наравно, исто важи и за остале државе са простора бивше Југославије, јер и у њима конце повлаче структуре комунистичке тајне полицје из времена, СФРЈ!

  14. Ja sam bio clan SPO-a i danas osecam zal za onim sta je ta stanka mogla da uradi u nasoj zemlji! Ali na zalost neprincipijelna i nedosledna politika, postavljane kadrova po poslusnosti i rodjackim vezama pogotovo onih koji su dosli od nekud izvan srbije najvise iz Crne Gore je rasteralo i clanstvo i pristalice a sposobni su listom iskljucivani! Mislim da je ovo sto se desilo sa SPO-om rezultat jedne velike sujete predsednika stranke i njegove supruge pomesane sa familijarnim materijalnim interesima sa ciljem da se politika naplati! Prosto je neverovatan taj stav "nasi politicki protivnici su krivi za krah SPO-a" ! Pa to njima i jeste cilj to je politika ! Sta ste vi uradili da se to nedesi!? Ulazili u koaliciju sa njima na stetu svoje stranke, poklanjali im mandate, isklucivali najsposobnije i najuglednije ljude koji su u svojim opstinama i gradovima pobedjivali kad god su hteli … … !? Vi ste to obrazlagali "pobedjivali su zahvaljujuci ugledu SPO-a tj. Vama" ! Pa sto ne pobedjujete u tim mestima i posle njihovog iskljucivanja ako je tako nego se stranka svela na to sto je sad !? Dal je normalno da posle ovakvog sunovrata stranke njen predsednik ne podnese ostavku i ne raspise unutarstranacke izbore za sve organe stranke od mesnih odbora pa do vrha !? Sta bi sa onim vasim divljenjem Sumadiji i pricom da bi SPO jednog dana trbao da vodi sumadionac!? Sumadiji se izglada trba diviti samo ako njome upravljaju crnogorci

  15. Svim drustvenim grupama kojima ne odgovara uredjeno okruzenje eu odgovara kontrolisani haos gde ce oni da napune dzepove na nesreci naroda

  16. svaka cast vuku draskovicu,,,,,,,veliki covek,,,i hvala mu za sve sto je uradio,,,,na zalost to srbi ne rqazumeju,,oni hoce krkobabice,,dacice i ostali olos,,,,

  17. „Ko ne pamti istoriju, ona mu se ponavlja“. Vreme je Vuče da napišeš novi „nož“ sa temom iz ranih 90-ih, sa novim četnicima i ustašama, da deca pamte istoriju, da se ne ponovi. Ili, bolje nemoj pisati. Prethodna izreka je bez logičkog smisla. Po logici, događaj koji nismo zapamtili ne možemo ponovo reprodukovati. Verodostojnija bu bila izreka „ko pamti istoriju može i da je ponovi“.

  18. bez ulazenja u to koliko je on sam doprineo tom buktanju i rasplamsavanju te mrznje – svakako vise nego sto on sam zeli da prizna, manje,medjutim, nego sto mu drugi tovare (ipak nikada on nije bio stvarno "teska figura" spske politike), bitne su sledece cinjenice:
    – mrznja je ovaj put, za razliku od devedestih, jalova, jer, srbija, kao lider nestabilnosti u regionu, nema ni ljudskih ni materijalnih resursa za rat.
    – susedi srbije su u ovom ternutku u mnogo boljoj situaciji (sa izuzetkom bih,naravno) sto se tice mogucnosti da se odbrane od eventualne agresije od srbije. cak do te mere da bi neki od njih mogli (hrvatska, pre svega pa cak i kosovo uz pomoc nato) da je definitivno vojnicki uniste.
    -sadasnje rukovodstvo srbije je naravno svesno ovih cinjenica i nece se upustati ni u kakve avanture osim verbalnih proseravanja (koje u krajnjoj liniji i nemaju nikakvog stvarnog efekta osim spinovanja javnog mnenja za internu upotrebu i skretanja paznje javnosti sa vaznih poslova koji se obavljaju iza kulisa)
    – tako da razloga za neku vecu brigu nema – psi laju na karavane, a karavani prolaze.
    ziveli!

  19. Vuk je nažalost opet u pravu. Tačno je da su mržnja i sadizam postali glavni kredo državne politike. Mladi lavovi iz obaveštajnih struktura preuzeli su strategiju svojih predaka iz OZNE i UDBE – samo sada nema Golog otoka – skup je, nepotreban i u tuđoj zemlji, dakle – nedostupan. Ulogu Golog otoka uspešno su preuzele mere ucene poslom, strujom, grejanjem, stanovanjem – osnovnim životnim potrebama svakog čoveka. Ne treba im nikakva prinuda. Samo lepo i perfidno zatvore pristup prihodima, i onda polako – prvo opomene, pa izvršitelji, pa ostanak na ulici. Na šta bi to ličilo kada bi Angela Merkel posle pobede na izborima počela da isključuje struju onima koji za nju, Angelu, nisu glasali? Srbija je mnogo, mnogo, mnogo pogrešila dvehiljadite godine. Umesto da sve te devedesete pošalje u istoriju – njh evo ponovo. Ne može se govoriti "Ja sam za evropsku Srbiju", a kažnjavati građane plemenskim metodama. Ukratko, dve hiljade dvanaeste mislili smo da je TO TO. Dve hiljade šesnaeste shvatili smo da TO UOPŠTE NIJE TO. Koji je ovo put da smo prevareni? Je l““ treba da brojim?

  20. Вк Драшковић у народу познатији као Вук-манити. Имао је задатак да пљује по свом народу да би избегао Хашки казамат. Само се занео јер тај такозвани суд завршава своје антисрпске работе тако да не мораш више Вуче. Увек се питам да ли га Даница истуче кад изнервира?

  21. Vuče, kad se pojavljujete u medijima(a ima vas uposlednje vreme) imajte na umu, da nisu svi i baš svi, sve zaboravili, a jedini svedok, nekih tamo prošlih vremena ste vi , samo ste vi imali tu privilegijuda sačuvate sećanj na devedesete, ida sad o njima pričate kako vam padne na pamet. Nikada niste spomenuli Gišku, i oko njega okupljene dobrovoljce, ali na vašu inicijativu. Da li vam se Giška obraćao sa""komandante? Da li ste na Giškinoj sahrani na Centralnom groblju bili u ulozi Giškinog komandanta.Niste baš bili mirotvorac, bar preuzmite deo krivieimalo više samokritike kad govorie o devedesetim. Jasnoje mnogima da vam je Đinđić bio trn uoku ali je skandalozno, kad Đinđića više nema , iznosite tako gnusne laži o njemu, a da pri tom nikada niste pomislili na njegovu porodicu. Ostavljate utisak, da još uvek u ogledalu vidite Đinđićev lik, umesto sopstvenog.I gle čuda, čovek koji je bio iratni huškač, koji je zagovarao Veliku Srbiju , bio ministar informisanja , zatvarao medije,jer ih je visokim kaznama, ekonomski uništavao, odjednom on vam je postao prihvatljiv da ste čak i koalicioni partneri.Za svoju političku propast, sami ste krivi ,sujeta vamje bila toliko velika, da niste mogli ni kroz jedna vrata da prođete. Razočarali ste na hiljade vaših pristalica, sda zbog mesta u upravnom odboru vaše supruge, hranite sujetu Aleksandru Vučiču.Stidite se, ako ste još u stanju.

Ostavite komentar


Politika

Šta je ambasador Izraela izjavio o Rezoluciji o Srebrenici? 10

Šta je ambasador Izraela izjavio o Rezoluciji o Srebrenici?

Izrael nikada nije prihvatio da se zločin u Srebrenici nazove genocidom, te da rezolucija Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ne nosi pozitivnu poruku ili ideju da Bosna i Hercegovina treba da ostane ujedinjena država, rekao je u intervjuu za Sputnjik na srpskom ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.