Drecun: "Trepča" ne može da se uzima na silu

Ostavite komentar


  1. Ničija imovina se nikome ne može silom oduzeti. Odluka prištinske vlasti je nedopustiva i vlada Srbije neće gledati kako se Srbija pljačka!

  2. Moze Pristina da prica sta hoce ali to jednostavno nije njihovo i ako misle da pocine opet isto zverstvo kao 2004.treba da ih bude sramota.

  3. Само још један од АВ климоглаваца и ћутолога!-Само жеље и поздрави од њега,али бар је добро плаћен за усмеравање магле!

  4. Srbija mora pod hitno traziti zastitu UN zbog Trepce ali sam siguran da ce biti jako tesko zadrzati. Amerikanci su ovde umesani i pomazu Albancima u ovoj otimacini.

  5. Niko nece da od vas uzima sta ja vase! A nase ni mi nadamo ! Dali razumete vec jednom?

  6. Ma mogu oni sve ali će se kad tad vratiti. Srbiaj neće aminovati otimačinu to je sasvim sigurno.

  7. Ovakvo ponašanje prema Srbiji nije uopšte korektno, sve se radi samo da nam napakoste, ali mi to ne smemo dozvoliti, niti ćemo trpeti bahatost Prištine.

  8. Ovaj pokušaj otimanja Trepče je nezakonit i zato mora biti sankcionisan. Srbija neće ćutati i usprotiviće se ovom postupku.

  9. Ako postoje neki EU zakoni o pravu na imovinu neka ih sada inplementuju.Zašto ćute?

  10. Oteto-prokleto,za Srbiju to nije de facto stvar,borba tek predstoji i pored ultimatuma iz EU moramo nastaviti diplomatsku borbu, kako na političkom planu tako i među relevantnim međunarodnim sudskim institucijama.

  11. Laza lakic: Nadam se da će ispravna politika Srbije uspeti da zadrži svoju imovinu na KiM i da ćemo nastaviti put ka evrointegracijama.

  12. G-dine Drecune samo molim ako možete i ako znate , a predpostavljam da znate , ko je koristio , upravlao i raspolagao sa mineralima Trepče u biv. SFRJ .
    Ne sećam se tačno 1978-79 u svojstvu Podpredsenika Izvršnog veća SO Kumanova zajedno sa sekretarom SIZ-a Kumanova , koji je imao porodične veze u Svetozarevu , sada Jagodini ,bili smo u Svetozarevu radi obezbeđenja kablove za uspotavljanje međunarodne telefonske linije, a sama pošta nije mogla obezbediti, a tada je bio direktor pošte moj prijatelj Stojadin Nedljković, koji kasnije se iselio i opet poastao direktoj , u pošti u Nišu , nije bio glavni, i od rukovodstva fabrike bile su nam obezbeženo potrebna količina kablkova. .tada nije bili provizije kao sada , vodili su nas na ručak i toku ručka sve najbolje govorili za poslovne odnose sa Trepčom,a a suprotno su govorili za to u vezi poslovnih odnosa sa k.Borom .Zato veštački stvarate pšroblreme kada u Trepči bi radili srbi kao i dosada i zajedno sa albancima .ako već nemate neku drugu nameru .

  13. Nicija imovina se ne moze oduzeti, ali se moze bagerima srusiti, ako nekome smeta.Cudime sto Kosovo ne organizuje da se ti objekti poruse i to preko noci.

  14. Kazu pravda je spora ali dostizna, bitno je da znamo da je pravda na nasoj strani. Imovina na Kosovu iskljucivo pripada Srbiji i o tome nema daljih pregovora

  15. Ovo otimanje Trepce je vrhunac bahatost kosovskih vlasti i treba najostrije reagovati na ovako ponasanje,jer je to imovina drzave Srbije.

  16. Radnici Trepče na severu, jasno su stavili do znanja da neće dozvoliti da im Priština nasilno otme imovinu, jer je Trepča simbol opstanka Srba na KiM.

  17. NIšta se nikom ne uzima na silu. Nismo varvari pa da se otimamo Srbija j dosta ulozila .

  18. Naravno da nismo u istoj poziciji kao sto je to slucaj sa Pristinom, jdr je ocigledno da im je za ovako sramnu odluku pomogla EU. Zato mi moramo uciniti ama bas sve da sva svoja bogastva ma gde se nalazila moramo sacuvati .

  19. Uz sve duzno postovanje komentatorima i botovima potsetio bih na devedesete kad je Srbija radila sve da pomrsi konce onima koji su se odvojili od nje. Prisvajanje firmi bila je uobicajena praksa, secam kako su dve firme iz Hrvatske promenile vlasnika.

    Radnicki savet hrvatskog preduzeca Precizna Mehanika doneo je jednoglasnu odluku na demokratskom glasanjau da to preduzece pripada Srbiji.

    Radnicki savet preduzeca INA doneo je jednoglasnu odluku da INA propada Srbiji. Preduzece je preimenovano u Beopetrol i prodaro Rusima.

    Hrvatska nije ostala duzna i prisvojila je sva odmaralista koja su pripadala srpskim firmama.

    Iz ovog se vidi da ne postoje nikakve pravne osnove da Trepca ostane srpska.

  20. Moramo da iskoristimo sva pravna, politička sredstva i sve demokratske, parlamentarne i vanparlamentarne metode borbe.

  21. Brisel će sad imati velikih problema. Miloševićev režimski agitator-piskaralo zahteva da reaguju, a nije izadao uputstva kako da reaguju pa su na mukama. Nije im lako.

  22. Pristinske vlasti pokusavaju bespravno da oduzimaju tudju imovinu…mi na to necemo pristati.

  23. I ne moze da se uzima nista na silu i zato se Djuric i Vucic trude svim silama da to sprece.

  24. Ništa na ovom svetu ne sme i ne bi trebalo da s e uzima na silu, ne samo Trepča, sve treba da eje stvar svojine i dogovora.

  25. Ne postiji u Briselskom niti bilo kom drugom aktu dogovor oko imovine na KIM, to znaju svi lideri opozicije i ne igraju na tu kartu, ovo je nacionalno pitanje i tu treba da smo sada jedinstveni u sprečavanju kradje Srbije..

  26. Dokle god ima i poslednjeg Srbina u južnoj nam pokrajini nećemo odustati, ali je pitanje ko će saslušati naše proteste

  27. Kosovske vlasti misle da će Srbija tek tako da im prepusti Trepču, nema predaje, boriti se svim pravnim i diplomatskim sredstvima protiv toga!

  28. Rečeno je da za Vladu Srbije zakon nije obavezujući i da se ne prihvata, jer ““Trepča““ ne može da se uzima na silu. Pa ne može da se uzima na silu jer Trepču štiti Rezolucija 1244 SBUN, i potrebno da se dijalog Beograda-Prištine raspravlja u SBUN a ne u Briselu.

  29. Niko nije uzeo trepcu na silu ona tu postoji i postojace.Nikp ne mora da pise da trepcu nasilno su uzeli albanci to nije tacno gospodo prema tome nemojte lagati drustvo(ljude)na silu Milosevic je to uradio a sta je dobio to svi znamo.

  30. Nikome se ne moze uzeti ono sto je njegovo, pa tako ni Srbiji. Pronacice vlada resenje i za pitanje Trepce.

  31. Kako ne moze na silu? Pa sve su vam uzeli na silu.Jeste li vratili nesto nazad? Niste. Nisu Albanci ta sila koja otima vec njihove i nase gazde Amerikanci a kad Amer otme on ne vraca. Ono sto se silom otme silom se i vraca. Batalite diplomatiju jer ona ne radi za Srbe. Jaku diplomatiju imaju samo jake vojne sile a mi to nismo.Sve ste vi to oko Trepce odavno znali samo se pravite ludi i sada cete kao da raspravljate u Skupstini formalno zbog javnosti.Dacete vi i Telekom tamo, hocete, hocete samo cekate signal iz americke i britanske ambasade.Kosovo necete priznati ali cete ga izbaciti iz Ustava Srbije pa cete se tako otarasiti brige jer priznanje nece biti potrebno vise. Kad okrenete ledja Rusiji pod naredbom naravno uvesce te sankcije i tako zadovoljiti gazde. Onda cete uvesti i snkcije RS i zavrsili ste posao pred ulazak u EU …ako do tada bude postojala. Ali, necete ni tada jer EU ne treba Srbiju, treba samo da dovrsi pljackanje i unisti je, pretvori u nekakav region i drzave Srbije vise nema. Srbija je kolonija od 5. Oktobra 2000 godine a vi na vlasti ste samo kolonijalni upravnici na celu sa jednim psihopatom, patoloskim lazovom.Ovo stanje moze promeniti samo kuka i motika. Narod cuti a najopasniji je kad cuti. Sve ce puci odjednom.

  32. Sta to pricate ljudi. "Srbija se pita", nemogu nam oteti i, jos neka trabunjanja …Oteli su celo Kosovo te nece jedan rudnik. Svasta !

  33. Brisel treba da shvati da ovaj potez Pristine ugrozava nastavak dijaloga i stabilnost u regionu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.