Društvene mreže: U Srbiji za EU 44 odsto građana

Danas imao uvid u istraživanje agencije Open Source Intelligence Centre urađenog na osnovu podataka sa društvenih mreža

Ostavite komentar


  1. Ovakva Srbija moze samo da ruzi ugled EU. Podrzavam EU i vrednosti koje bastini, ali Srbiji tamo nije mesto. Kao sto ni rodjeno dete ne bih slala na svetsko takmicenje iz matematike ““preko veze““ ili jer se nasla neka rupa u pravilima, pa da ““zloupotrebim““ to. Ako ne znas matematiku dovoljno dobro, nema sta tamo da trazis. Isto za Srbiju – ne umes da organizujes drzavu po vrednosnom sistemu EU – nemas sta tamo da trazis.

  2. Koliko pratim našu štampu i razne portale, ne sećam se da je iko iz političkog vrha, koji tako zdušno zastupa tezu o ulasku u EU (bez alternative) ikada, pošteno i iskreno, objasnio našem narodu šta je to EU, kako funkcioniše, koja bi bila naša prava i obaveze. Pogotovu treba ljudima reći da država gubi mnoga prava u odlučivanju. Istina je da današnja vladajuća, Vulićeva, vlada i ostali oko nje, sprovode politiku koju diktira Amrika. Uostalom to govore i autori iz Amerike koji pišu osvrte o Srbiji. Ja trenutno, radi posla, živim u Hrvatskoj i gledajući propadanje ovde države, mislim da bi Srbija u EU propala još više i još brže od Hrvatske. I na kraju, moramo biti svesni da nas EU ne želi, već nas po diktatu Amerike uvlači u svoj sistem, a NATO će biti sledeća stapenica. Naravno, cilj je Rusija, tj. uništavanje iste a mi ćemo biti zgaženi u procesu. Ovakve ankete su potpuno besmislene i daju lažnu sliku raspoloženja naroda prema EU pre svega.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.