DS poziva građane da na izborima Vučića „pošalju u istoriju” i podržavaju Ponoševu kandidaturu 1Foto: GrO DS Kragujevac

Demokratska stranka sinoć na sastanku u Kragujevcu pozvala građane Srbije da izađu na predstojeće izbore i jednom za sva vremena pošalju u istoriju Aleksandra Vučića i vlast Srpske napredne stranke. Sastanku, na kome je DS podržao kandidaturu Zdravka Ponoša prisustvovao Zoran Lutovac, predsednik DS-a.

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu bio je sinoć domaćin velikog regionalnog sastanka članova Glavnog odbora DS-a sa teritorije centralnog dela Srbije.

Takav sastanak već je održan za demokrate iz Vojvodine u Novom Sadu a danas će se održati i u Beogradu, čime će biti završene konsultacije rukovodstva stranke sa svim odborima u Srbiji, na temu razgovora o kandidatu za predsednika Srbije koga će podržati stranka ali i svim drugim aktuelnim pitanjima.

Sastanku je prisustvovao predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, potpredsednica Tatjana Manojlović, kao i članovi predsedništva stranke Srđan Milivojević, Dušan Kostadinović i Ivan Dubljanin.

Demokrate su iskazale privrženost savezu stranaka koji čine DS, SSP, NS, PSG i druge političe organizacije potpisnice sporazuma i kroz diskusiju podržale kandidata za predsednika Zdravka Ponoša jer uvažavaju njegove kvalitete i spremnost da izađe na crtu Aleksandru Vučiću i režimu koji predstavlja i predvodi.

Na sinoćnjem sastanku u Kragujevcu je izraženo očekivanje da se nastavi sa snažnom kampanjom, koja će rezultirati smenom vlasti i povratkom Srbije u red demokratskih država u kojima će građani moći slobodno da izražavaju svoju volju, bez pretnji i pritisaka.

DS poziva građane da na izborima Vučića „pošalju u istoriju” i podržavaju Ponoševu kandidaturu 2
Foto: GrO DS Kragujevac

Uslovi za održavanje izbora, kako oni medijski, tako i sama izborna pravila, sve su teži o čemu svedoče i promene samih pravila u predvečerje kampanje i izbora.

– Vlast nastavlja da favorizuje svoje predstavnike i da onemogućava politički život u Srbiji, gušeći opoziciju i onemogućavajući njen rad, poručili su članovi DS-a sinoć iz Kragujevca koji bez obzira na uslove garantuju građanima Srbije da će zaštiti svaki njihov glas.

Kao kažu, spremni su da sa pouzdanim kontrolorima pokriju svako biračko mesto u Srbiji i onemoguće novu izbornu krađu, kakva je nedavno viđena i na referendumu o ustavnim promenama.

DS je snoć iz Kragujevca pozvala građane Srbije da izađu na predstojeće izbore i jednom za sva vremena pošalju u istoriju Aleksandra Vučića i vlast Srpske napredne stranke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari