DS: Sramotno je to što vlast sprema rušenje kuće Laze Lazarevića 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Odbornik Demokratske stranke u Skupštini Beograda Nikola Tasić izjavio je danas agenciji FoNet da je sramotno to što vlast sprema rušenje kuće velikog srpskog pisca, doktora Laze Lazarevića u Hilandarskoj ulici 7.

„Danas smo iz sredstava javnog informisanja saznali da se kuća doktora Laze Lazarevića više ne nalazi pod zaštitom, a ta kuća je spomenik velike istorijske vrednosti“, istakao je Tasić i dodao da je „sramno“ to što radi aktuelna gradska vlast

„Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je pod direktnom ingerencijom gradske vlasti, a ta vlast je ovim potezom, ponovo dokazala da je na strani privatnog investitora, a na uštrb zakona o kulturnim dobrima“, zaključio je Tasić.

On je napomenuo da je Demokratska stranka ranijih godina u više navrata upozoravala da su se migranti, beskućnici u njoj bespravno useljavali, a kasnije je na misteriozan način izazvana požar.

Napominjem da sva ova dešavanja vezana za ovaj spomenik kulture nisu slučajnost – naprotiv, cilj je svesna devalvacija ovog zdanja kako bi što brže došlo do njegovog rušenje radi izgradnje još jednog u nizu poslovno – stambenog objekta koje ova vlast dopušta da se zidaju na mestima značajnih zgrada iz 19.veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari