DSS Novi Sad: SNS uznemirava Novosađane pozivima na godišnjicu 1Foto: Logo

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) u Novom Sadu zatražio je danas od Srpske napredne stranke (SNS) da prekine, kako je naveo, sa vršenjem pritiska na stanovnike Novog Sada da prisustvuju mitingu povodom godišnjice osnivanja te stranke.

U saopštenju DSS-a je navedeno da je nedopustivo da aktivisti vladajućeg SNS-a uznemiravaju građane Novog Sada u njihovim domovima i da vrše pritisak na njih da prisustvuju stranačkom skupu.

„Još je gore što za 500 dinara vrbuju srednjoškolce da prisustvuju istom tom mitingu, što je nedozvoljena zloupotreba dece u političke svrhe“, navodi se u saopštenju.

DSS je podsetio da hor elitne Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj iz Novog Sada, godinama unazad nastupa na skupovima vlasti, iako javnost i roditelji negoduju.

„Direktor gimnazije kaže da se radi samo o redovnom komercijalnom nastupu. Da li to znači da u budućnosti možemo da očekujemo da taj hor peva po mafijaškim svadbama ili u okviru spektakla unutar rijaliti predstave, samo ako se plati“, upitao je Gradski odbor DSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari