Dubravka Kralj: Ne očekujem mesto u izvršnoj vlasti

Treća na izbornoj listi Socijalističke partije Srbije govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Kakvi su najbolji studenti pravnih fakulteta takva je i Srbija pravna drzava!

    1. To govorite zato što je ova mlada gospodjica član SPS-a?! Da je neka Anasonović ili slično bila bi „genije, heroina, predsednički kandidat, itd.itd“. Mladi treba da dodju ali, čim u njima prepoznam neutemeljenu ostrašćenost, baziranu samo na ideološkim razlikama ili, počnu da se služe otrcanim demagoškim parolama onda znam o čemu se radi i sa gadjenjem okrećem glavu. Da vidimo, da li će i ova postati estradna zvezda, kao i šef njene stranke, ili će se odlepiti iz ovog našeg balkanskog blata.

      1. Gospodjo Zet Kej, „…neka Anasonovic ili slicno…“ se nije, kao narecena mlada socijalistkinja, odlucila da bude clanicom stranke koja bastini teret ideologije poslednje decenije proslog veka, a u prevodu – ideologije mrznje, rata, zverstava pocinjenih na krilima te ideologije, kriminala i neraskidivih veza sa kriminalcima, ideologije koja je uzrokovala plate u visini od jedne do tri marke koliko je kostao i litar benzina, ideologije koja je uzrokovala trecu ikada najvecu inflaciju u svetskim razmerama, ideologije koja je spasavajuci Srbe to tako dobro radila da gde god ih je spasavala istih vise nema, ideologije cije su posledice stotine hiljada izbeglica …… mogla bih jos dosta da nabrajam o toj ideologiji cije posledice kusamo i dan danas, ali me je neka mucnina u stomaku naterala da prekinem.Da se ne lazemo, gospodjica je ili karijeristkinja-oportunistkinja ili mazohistkinja.Tipujem, ipak, na ono prvo.P.S. Ukoliko je mlada te joj nisu ove okolnosti poznate iz prve ruke uvek o njima moze da se raspita kod svoga Parteigenosse koji je ujedno i predsednikom interesne grupacije. Taj se zivo seca svega, a moze i da joj otpeva odgovor.

        1. Sve što ste naveli, vezano za stranku, „koja baštini ideologiju poslednje decenije prošlog veka“, kreirano je u ratnim kihinjama onih koji su nas bombardovali „za naše dobro“ a, lansirano je preko veleizdajnika i pete kolone koja, čak i posle toliko decenija, i danas nastavlja sa svojim podrivačkim radom. To, što ste „nadrobili“ u svom komentaru, predstavlja „argumente“ i retoriku onih „heroja“, koji su zaglavili na sve četiri strane sveta, onda kada je ovoj zemlji bilo najteže. Umesto da se stide i budu izručeni javnoj poruzi i podsmehu, ti „heroji“ su se vratiuli sa pričom da su svi oni, koji su se odazvali na poziv otadžbine kriminalci, lopovi i ratni zločinci za razliku od njih, koji predstavljaju oličenje i primer visoko moralnih ljudi?! Koliko se ja sećam, a proživeoi sam svaki trenutak patnji kroz koje je prolazila ova država i njen narod, bili smo izloženi najneverovatnijem satanizovanju. Nemilosrdno smo posipani katranom i perjem, uz lansiranje neverovatnih laži. Potom smo podvrgnuti zverskim sankcijama i embargu, na sve i svašta, kako bi bili ekonomski uništeni i svedeni na nivo gladnih životinja, da bi nas, na kraju, „naši zapadni prijatelji“ bombardovali, kako rekoh „za naše dobro“?! Tim bombardovanjem trebalo je uterati strah srpskim gradjanima, poniziti ih i uništiti sve ono što nije uništeno tokom sankcija. Poslednji korak u moralnom, duhovnom i materijalnom uništenju i raspadu ove države, odnosno, sve ono, za šta optužujete SPS, odradila su petooktobarski revolucionari, koji su završili obuku u madjarskom NATO kampu u Kapošvaru., Oni su bili „izvršni partneri“ najvećžih srpskih neprijatelja. Inače, baš me zanima gde je trebala da se učlani, ova mlada dama, p a da ne bude „karijeristkinja-oportunistkinja ili mazohistkinja“?!

          1. Vidim Gospodjo Kej, da osim ove mlade zabludele zene koja bi tek da se okoristi o drzavne jasle(ili je mazohistkinja) ima Vas koji se vec okorististe o iste, a pritom ste, kao prognanik sa Kosova zahvaljujuci ideologiji zlocinackog SPSa, nesumnjivi mazohista. Zasto ste mazohista i Vama je jasno tako da Vam je objasnjenje nepotrebno(doduse, mozda se Vama vise svidja u novoj sredini no u prethodnoj pa u tome slucaju povlacim tvrdnju o mazohizmu).Lepo je citati Vasa razmisljanja o dogadjajima i njihovim uzrocima vezanim za period vladavine ratnohuskaca, saradnika kriminalaca, zavadjivaca Srba sa citavim svetom, besomucnih pljackasa, nekompetentnih nesposobnjakovica, upropastitelja privrede, ratnih zlocinaca….Lepo, ali samo ako je neko ljubitelj prozne fikcije, dok ako neko vise preferira realizam i dokumentaristicku prozu taj moze samo da oseti zal za vremenom utrosenim na Vase bezgranicne mastarije.Samo mala napomena – Zaista mi je zao sto Vas petooktobarski revolucionari „koji su završili obuku u madjarskom NATO kampu u Kapošvaru“, to jest „izvršni partneri“ najvecih srpskih neprijatelja“ oslobodise tog petog oktobra obaveze da benzin kupujete na ulicama, da ga placate nenormalnim ciframa, da imate plate i penzije u rasponu od jedne do tri marke, da za te iste plate i penzije u doba inflacije mozete da kupite litar ulja(ako ga nadjete), kilogram brasna(ako ga nadjete) i vrecicu deterdzenta(ako ga nadjete), da placate svaki izlazak iz zemlje, da Vam domaci aerodrom bude bude Ferihegy Budapest, da se snabdevate osnovnim potrepstinama sa hauba parkiranih automobila… Stvarno i najiskrenije mi je zao jer ste Vi, sudeci po svemu, uzivali u tim civilizacijskim dometima vladavine toga SPSa.Zelim Vam vise srece sledeci put.P.S. Na Vase pitanje gde je trebalo(ispravno, neispravno „trebala“) da se uclani mlada oportunistkinja, odgovor je – bas tamo gde se uclanila jer je takav njen moralni profil, a da je kojim slucajem casna mlada zena koja je kroz zivot spremna da se probija iskljucivo znanjem i postenjem onda bi odgovor bio NIGDE. Samim tim sto postavljate takvo pitanje ogoljujete strukturu Vase licnosti(pogledati pod Gustav Jung).

      2. Balkansko blato su upravo Dačići i ovakvi mladi. „Mlada gospođica“ je svesno ušla u kriminalno udruženje i interesnu sektu koja uspešno uništava ljudske živote već 30 godina. Nema više pardona ni oprosta za sve slične „mlade gospođice“, od sada, pa nadalje i ubuduće, pa neka su sto puta „neotrcane“. I neće se ona nigde izdići sa „znanjem“ koje je pokupila u jadnoj i propaloj mafijaško-radikalskoj rupi poput pravnog „fakulteta“. Tamo rastu samo beskorisne crveno-crne uštve i društveni paraziti.

        1. Vi, verovatno pripadate onom izuzetno moralnom i poštenom delu gradjana Srbije. Iz koje ste „rupe# Vi izišli, ako nije tajna? Šta kažete „nema više pardona“?! Kao da ste neki guru, ili još bolje, neko vrhunsko božansko biće koje propisuje načine ponašanja i kažnjava one nepodobne?! Gospodjo „beta“, opustite se. Nerviranje loše utiče na ten i maljavost.

  2. Kosmos je uistinu višedimenzionalan. Evo dokaza, u nizu dokaza, u članku iznad. Prešli smo u drugu dimenziju – mnogo, baš mnogo mladih je konzervativnije, matorije, od matorih.

  3. – Ne slažem se. Ova vlast je samo u poslednja dva meseca preduzela niz karakterističnih levičarskih mera. Primera radi, prošireni su kapaciteti javnih zdravstvenih ustanova, date su brojne subvencije i olakšice privrednim subjektima u cilju prevazilaženja krize izazvane epidemijom korona virusa i sprečavanja otpuštanja zaposlenih, stanovništvu je pružena finansijska podrška, preko 15.000 ljudi je besplatnim letovima vraćeno iz inostranstva, itd. Sve to demantuje tvrdnje koje ste naveli.

    Tako je. Ova vlast i vlasti u bar jos 100 drugih drzava.

    Znaci ipak su Marks i Staljin pobedili.

  4. Sa 26 godina staviti nekoga na ovakvu funkciju loše je i za tu osobu i za društvo.

  5. Pravni fakultet u zemlji u kojoj su pravo i pravda ubijeni ne služi ničemu osim zasenjivanju prostote. Svaki od ovih koji se hvale kako su najbolji na pravnom je teška propalica u najavi. Tačka. Hvala lepo, doviđenja.

  6. Jos jedan od najboljih studenata PF.
    Zato su nam danas takvi kakvi su pravo i pravda.
    Karijerizam iznad svega.

  7. Meni se cini da i SPS i SNS (zlo)upotrebljavaju mlade, politicki anonimne clanove ne bi li navukli vise glasova mladje populacije.
    Kad prodju izbori, a oni dobiju izvestan broj glasova, njihova mesta zauzece, naravno, stari, provereni kadar.
    Ovi mladi su samo fasada.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.