Dušan Janjić: Nema ultimatuma u Briselu, u pitanju je spin iza koga stoje ruski interesi

Ostavite komentar


    1. Nije u pitanju ultimatum nego realnost, o kojoj prof.Janjic stalno govori.
      Kamo srece da je ultimatum (koji je karakteristican za azijske zemlje), Srbija bi pre dosla k`sebi, normalizovala se i uljudila.

      1. @Balkan express

        Idi begaj, Srbija ce „doci k`sebi, normalizovati se i uljuditi“ ako prizna tu nenormalnu i neljudsku, albansku, sovinisticko-mafijasku tvorevinu na Kosovu? Siguran si?

      2. Vidim da je naslov koncipiran tako da se ruski interes proglašava za nešto loše. Pa dragi moji to je legitimno. Ukoliko nije upitan EU ili USA interes zašto bi bio problem ruski ili npr. kineski.

  1. Janjić je natovski orijentisan i zagovara pronatovsku politiku. Zato ne čude njegove analize koje uvek odobravaju , ili ne kritikuju, zapadne stavove.

      1. A zašto je biti proruski orjentisan horošo a pronatovski nije ok? Pitajte članice Varšavskog pakta šta misle danas o tome.

        1. @dragan bb

          Bivse clanice Varsravskog pakta milse o Rusiji, Sovjetskom savezu i Varsavskom paktu to sto misle na osnovu soptvenog iskustva, bas kao sto i Srbi misle to sto misle o NATO-u, Americi ili Nemackoj na osnovu licnog iskustva. Ako bivse clanice Varsavskog pakta nemaju pozitivan stav prema Rusiji, zasto bi Srbija trebala da ima prema NATO-u i Americi? Da je neka bivsa clanica Vrasravskog pakta bila bombarodvana od strane NATO. ili da je NATO sponzorisao teroriste na njenoj teritoriji kao i otcepljenje dela teritorije, tesko da bi i tamo NATO bio popularniji nego u Srbiji, zar ne?

  2. A gde su argumenti da je u pitanju Ruski spin, koji je uzgred objavljen u vladinim novinama Novosti?
    Briga Ruse dali će Srbija priznati državu Kosovo ili ne, njima svaka opcija odgovara.

    1. Nisu to novine Vlade Srbije, već novine SPS-a gde vedri i oblači Milorad Vučelić, predsednik Partizana i nekadašnji glavni čovek za medije Slobe i Mire.

  3. „da se uvaži ruski pritisak da Dačić bude …“ To nije uvažavanje već Vučićev strah od Rusa. Šta će mu SPS/Dačić, osim ako ne ide na koncentracionu vladu i tako se opravda.

  4. Za trenutak da se vratimo na nosioce politike u Srbiji…vazne podjednako i za Srbiju ..ali i za pregovarački proces o Kosovu.
    Mogu da primetim da na te dve suprotstavljene strane …sede političari EU..apsolutni eksperti ..politike …ali na drugoj stolici..države Srbije nema eksperta ….a pitanja zahtevaju baš taj visoki nivo svakog…pojedinca u društvu eksperata EU.
    Srbija nije konkurentna …nažalost .. .takva je istina ..diletantizam…zamajavanja…manipulacija ….Sve i svašta ali ne političara na visokom nivou…eksperta ..???!!!

  5. … ako je vrhunski „spin slajs“ loptica se vraća u vaš teren ali ključno pitanje je da li u svemu ovome postoji i „naš“ „Srpski interes“ !?

    1. Uglavnom govori u našu korist ali je to mnogima teško razumljivo jer od rusofilije ne vide dalje od svog nosa.

      1. @dragan bb

        Samo ako tebi natofilicarstvo prosiruje vidike do neverovatnih granica…

  6. Izbaciti Dačića iz vlade ukoliko mislimo da nešto dobijemo na pregovorima.

    1. Izbaciti Dačića,ne iz vlade,već iz naših glava !Onda će sam otići i iz vlade.

  7. Rusi svakako gledaju ,,nase,, interese a ne svoje.Janjic je neutralan komentator za razliku od Andjelkovica ili VukaStankovica sto se mnogima ne svidja.

  8. Samo sto dalje od onog kako se zove Dmitrovic iz Vecernjih novina i od Rusa..od 1937 nam rade o glavi da ih Tito nije odbacio 1948 nebi nase majke iocevi videli dalje od tadasnjih granica ..isto ko u DDR-u..za dzabe narod se ne raduje kad skine jaram komunizma ..svu emigracu su nam primili Englezi 1945 i Australija..a to sto mi kukamo ovde na Zaoad sa njima je tako uzivotu ispostuj dogovor i budi normalan i nece da te diraju..samo sto mi to neradimo od Milosevica…A ovi te navodno vole a ne dajuti da se normalno razvijas.

    1. Dušan, dragi komentatori analizira ono što vidi, sluša, prati… Čovek je iz Dečana, tamo su mu grobovi predaka.. A, šta je i kada je to pričao „ne u našem interesu“??? Sigurno ne misli da je Marko Đurić ekspert, a Boga mi, ne mislim ni ja!

      1. Dušan Janjić nije iz Dečana već iz Vranja. A što se tiče grobova, pa mnogim porodicama su preci iz moje Metohije. Inače kada smo već kod Dečana i Zvezdan Jovanović Zveki, ubica Đinđića je iz Dečana.
        Inače, Janjić je na platnom spisku Soroša starijeg. Umislio je da je Bogom dan za direktora kancelarije za KiM i svaki put, kada se formira vlada on se nameće. Inače, nikada nije istupio sa predlogom šta bi moglo da bude sa rešenjem kosmetskog Gordijevog čvora već samo i isključivo šta ne bi moglo da bude.

        1. A ni iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić nije iz Dečana već iz Trebinja, rođen u Dubrovniku.

          1. Bas bi mi bilo drago da Miodrag iz Peci pise svoje komentare iz Peci mada sam siguran da on nije video Pec odavno i verovatno je zaboravio kako izgleda.Sigurno je navedeni jedan od onih koji se i rukama i nogama bore za Pec i Kosovo ali iz Srbije.Nadam se da nije jedan od onih iz Peci koji je prodao kucu po vrlo visokoj ceni u Peci,kupio kucu u Resniku ziveo u centru za raseljena lica u Resniku dok nije dobio stan i sad ima i kucu i stan a mnogi nemaju ni jedno ni drugo.Iritira patriotizam raseljenih sa Kosova koji se iz udobnih stanova i kuca sirom Srbije kao bore za Kosovo.

  9. U pravu si Dušane. Dacica nece ni Brisel ne Washington jer je prekrsio sporazum o lobranju povlacenja prizavanja nezavisnosti Kosova i nedozvoljenim sredstvima koruptirajuci neke afrićke visoke zvanicnike u Beogradu ali i u nekim afrckim ili Indijskim drzavama sto, protiv Dacica se ipak vodi jedan istrazni medjunarodni postupak koji bi mogao zavrsiti sudjenjem Dacica i odlukom medjunarodng suda o izvrsavanju zatvorske kazne po sili medjunarodnih zakona. Zato Dacic ne moze biti dio srpske vlade a ne sto se u Srbiji digla neka histerija protiv rusa kao sto pokusavaju uzalud da prikriju dacceve pristalice

    1. @fery

      Lupetas za medalju. Da je lobiranje protivzakonito, koliko bi tek ovih koji vas podrzavaju vec odavno bilo u zatvoru? Od onog smesnog Eliota Engela, preko Kusnera, Vokera i da ne nabrajamo dalje. Nego, oni sto su priznali tu vasu „drzavu“ na Kosovu iz Afrike ili ko zna odakle, to nisu uradili jer im je Pacoli gurnuo kovertu u dzep?

  10. Ako iko dodje glave Srbiji bice to rusi i njihova politika!

  11. Neverovatni su mi ovakvi ljudi! Da li su ista pozitivno rekli o rusiji, pa i o svojoj zemlji ! Da li zivimo u istoj zemlji, da li smo isti narod, a mozda ja nista ne razumem ?! Ne verujem ! Nesto drugo je u pitanju !

  12. Ljudi pa NATO je oko cele Srbije,sem Bosne kojom opet gospodari NATO.Janjić je u pravu ov status quo odgovara samo kriminalcima.Kosovo je izgubilo upravo dvojac koji je sada na vlasti još devedesetih godina,tu bih pridodao još SPO.

  13. I have written my comment and I am very,very sorry I can not see it.Danas do what you have to do or I shall start to hate you.Anyway I think I shall forgive you and I shall not hate you because you are my favourite newspaper.

  14. Čim sam video Dačića da o tome priča odmah sam znao da Rusi stoje iza toga. Ako ipak EU, Kosovo i Srbija reše svoje pitanje Rusi će da bi zadržali svoj uticaj na Balkanu raspaliti i druga žarišta a žarišta na Balkanu ima koliko želiš (Sandžak , R.Srpska…).

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.