Dušan Kovačević o dešavanjima 9. marta: Srbijom i danas vladaju sile iz senke i povlače konce naših života

Dramski pisac i akademik o ulozi državne bezbednosti, jedine firme koja ne propada...

Ostavite komentar


  1. Po svim geografskim duzinama i sirinama, kroz celu Istoriju, jedna te ista prica. A, sada, da li je Ruska tajna sluzba ili neka druga, treca i nije bitno. To je mehanizam. Drzava=aparat nasilja.

  2. Vaźno je podsetiti da je predveče 9. marta JNA izašla na ulice Beograda, sa tenkovima – prvi put od 1945, i time spasila Miloševića već tog prvog dana. Tada je polako svima drugima u Jugoslaviji postalo jasno da pomenuti S.M. kontroliše i vojsku i to je bez ikakve sumnje ubrzalo raspad Jugoslavije.

  3. Hvala vam za tekst I intervju. Duskove reci su jedno veliko iskustvo I znanje, posebno mentalitet ovog naroda.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Cilj CBK nije kažnjavanje već zakonitost i transparentnost 10

Kurti: Cilj CBK nije kažnjavanje već zakonitost i transparentnost

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas u Kamenici da cilj Pravilnika Centralne banke Kosova (CBK) o gotovinskom plaćanju nije kažnjavanje, već zakonitost i transparentnost pri korišćenju novčanih sredstava.Od ponedeljka, 13. maja evro je jedina valuta za transakcije na Kosovu, a za one koji koriste dinar predviđene su kaznene mere.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.