Dušan Petričić: Srbi, zapamtite, jednom za svagda – nisu vam Hrvati neprijatelji, ni Albanci, Crnogorci, ni EU i SAD, već Vučić

Ostavite komentar


  1. To da je Vucic zlo od koga cemo se tesko oporaviti je tacno, ali ne bih ja ove nabrojane izbacio sa spiska neprijatelja.

  2. Pa ispadose nam komsije “ prijatelji”, i to bas na dan proslave Oluje. Gospodine preteraste.

  3. Kao ni Edip, Srbi se neće umoriti od potrage za svojim smrtnim neprijateljima. Verovatno nema dovoljno ogledala.

  4. Ja bih to malo korigovao: Mi smo sami sebi najveći neprijatelji, ne treba nama niko drugi za tu vrstu posla. Da nismo takvi, ne bi ispilili takvog kap što je Vučić.

  5. Pa da , naši bivši i sadasnji političari pobili i proterali Srbe sa Kosova i Hrvatske !!!

  6. Због таквих смо поклони досад од Хрвата и исламиста три пута .
    Тако савјетуј своју децу и завршиће брзо у некој од кратких јама .
    Такви тец братство и јединство нас кошта милионе .

  7. Mi znamo da su svi oko nas u pravu,ali je nemoguce tava banda da se srusi.

  8. Vučić je na vlasti od 2012. A sa ovima imamo neprijateljstva mnogo pre te godine. Ako ne grešim?

  9. pre njih miloševići, mire i vučelići, za njoma dinkići, koštunice, svilanovići, tadići. Ukratko sve bosanci ili s ačudnim prezimenoma

  10. Петричићу још нас само Црногорци од ових твојих горе наведених нису клали,бацали у јаме,у реке,масовне гробнице,бомбардовања вешања и сви могући начини протеривања,где је татвоја ноћна мора(Вучић) била за време великог и другог светског рата,није валда и за то крив,напомена нисам СНС нити Вучићевац,само искрен Србин,зато: Живела СРБИЈА !!!

  11. Nema nicega sto bi moglo da posvedoci o kompetentnosti ovog crtaca za geopolitiku.

  12. Petricicu, to sto Vucic i svi pre njega nisu bili dobri, ne znaci da se nije desio Jasenovac, ubistvo Aleksandre Zec, petrovacka cesta itd itd. Bez pokusaja lobotomije molim. A to sto bande koje su na vlasti pokusavaju to da iskoriste za svoj ostanak na poziciji-to je fakat i to se zna. Borba se vodi sa unutrasnjim i spoljasnjim neprijateljem-oduvek!

  13. Pored ovih,gore navedenih prijatelja,neprijatelji nam zaista nisu potrebni.Ako doticni gospodin ne zna,neka malo prouci istoriju Srba koji su od tih „prijatelja“stradavali mnogo pre i Vucica i Milosevica i mnogih drugih.Samo zato sto su bili Srbi.Uostalom,neka se on drzi svojih kreatura i karikatura.

  14. Meni su Hrvati pobili i raselili familiju. Mogu da oprostim, ali ne mogu da zaboravim. I krivi su Hrvati, ne Vučić. Ono što treba je da prestanemo da ratujemo, da sarađujemo i da živimo u miru jer u suprotnom će nas biti samo manje, a sve nas je manje.

  15. Lepo receno gosn Petricicu. Ali dodao bi i ovo: nije kriv ni Vucic nego glupost,podvodljivost,fasciniranost kultom licnosti, odsustvom individuiranosti… to je tako, da zive jos 1000 godina glasali bi za vlast i vodju(bilo kog), zalili bi se stalno al opet bi glasali za vodju kad dodje trenutak za to, za bobice! Glupost je neunistiva.

  16. Ne volim Vucica…al nije bio ziv od 41 do 45te…a srbi su tad ubijani masovno od prijatelja hrvata

  17. Ovaj Vučić odvede naš Srpski narod na put bez povratka. Dajte da uzmemo stvari u svoje ruke i riješimo se tog luđaka. Spasimo Srpski narod ako već nije kasno.

  18. Iz krajnosti u krajnost. Čovek verovatno nije izašao iz svog stana negde u Srbiji, pa donosi zaključke na osnovu informacija iz tuđih medija, ili je možda živeo u nekoj komuni iz vremena pokreta Hipija!? Gluposti. Ja čak ne glasam za Vučića, ali ne znači da nije u pravu za neke stvari.

  19. Gospodine Petricicu, javljam Vas se iz Kanade,
    zelio bih samo da pozelim da nas je vise kao Vi!

  20. Svaka čast gospodinu, ali u Srbiji je isuvise glupih I nepismenih da bi to shvatili.

  21. Ni ti ni Vučko niste neki. Žalosno što nema neki novi mladi čovek patriota.

  22. Ih da nije Vučića mi bi sa Albancima, Bošnjacima i Hrvatima braća bili.
    Ali on nas je posvađao, pa nas sada oni ne vole. I ne dolaze na Taru, Kopaonik, Divčibare.
    A mi idemo u Rovinj.

  23. Petričić svetski. Srbiju su napustili svetski (slavni arh. Bogdanović, slavni reditelj Petrović, Miodrag Pavlovic…itd itda. Ostadoše nam šešelji i šešeljizacija. Neobrazovane i ratoborne izbeglice, oni dođoše a odoše najbolji.

  24. Ovaj je prolupao ne zna gde bije.. Pa ko je i kakav da je sem S. Biserka, N Kandić, i još dvoje troje nema većih neprijatelja od ovih u naslovu navedenih možda samo tih političara i određenog procenta ljudstva ali Vučić kakav da je naš je a ti si izdajnik

  25. Drzave nemaju ni zajednickih prijatelja ni zajednickih neprijatelja, imaju samo zajednicki interes…Drage komsije shvatite da od odnosa par politicara ne zavise odnosi naroda…Tu smo da zivimo u slozi, postovanju i obostranom interesu…Pozdrav za sve vas iz Crne Gore!

  26. Svi vi sto podržavate ove zlocine redovno ste dežurni ovde na komentarima i to uvek protiv srpskog naroda nije birno ko je na vlasti sram vas bre bilo vi ste placeni za ovakve gadosti .Srpski narod je moj narod bilo gde bio .Nije teško prepoznati vas

  27. Што се стидите свога порекла и рода,па Лика неће због таквих плакати

  28. Najveći neprijatelji Srbije su ovakvi ljudi,kao i Nataša Kandić. Pljuju po Srbima i Srbiji a pritom žive u istoj zemlji. Kada su toliko pametni i zainteresovani za dobrobit Srbije zašto kao opozicija ne urade nešto ! Isto takvi njemu slični pljuvali su Miloševića koji je junački branio ovu zemlju,koji nije rasprodao naša dobra kao ljudi slični ovim prodanim dušama.

  29. Ja koliko znam,neprijatelji su nam Hrvati,Albanci,EU i USA. Ovo su najveći ,a ima i manjih

  30. Šta je komunizam napravio od Srba, ovo je pravi primer, vidi se kao mladi skojevac.

  31. Umetnici svih vrsta nisu relevantni da daju ocene suseda jer oni uvek razmišljaju dali će biti pozvani na festival, bijenale, izložbe i slične manifestacije gde bi prikazali svoja ostvarenja. Među glumcima je zanemarljjv broj patriota, a ako ih i ima skrajnuti su i prezreni od mondijalista okupljenih u klanove koji olako zaboravljaju žrtve svog naroda zbog sitnog i ličnog ćara.

  32. Nisu nam Hrvati neprijatelji. Vidis dragi tekstopisce kako su nas za vreme drugog svetskog rata lepo negovali i pazli. Mazili srbosekom a pazili bodlhikavom zicom da neko ne prerekne. Sve su nas okupljali na jedno mesto u jame. Najveci uzum njihov je pekac za bebe da im ne bude zima. Kako re nije sramota djubre smrdljivo.

  33. Dakle, da li čovek može da bude veći nesoj kada može ovako nešto da izjavi ?

  34. Tako je gospodine Petričicu, hrabro, bez uvijanja, samo brutalno pljusnutom istinom u brk, po obrazima, a sve u službu makar i minimalnog pomaka ka stavljanju prsta na čelo.

  35. Manite Vucica Dacica Pajtica Djindjica itd…
    Ovaj covek sopa gluposti istorijsku knjigu nikad nije uzo u ruke i nema pojma sta je mrznja .
    Neka dodje u Osjek Vukovar Bjelovar ….i nek vidi svijim ocima i cuje usima ako ih ima

  36. Pa što ti onda ne objavljujemo karikature u njihovim novinama, što ne živiš tama kod njih. Svi pobrojani su klali i ubijali decu, ponavljam decu i mi smo im opraštali. Prvi put, drugi put, treći put. Pa dokle bre. Dok ne proteraju i ovo malo Srba koji su preostali da žive po njihovim državama poklonjeni od strane komunista. Svi ti tvoji drugari su osvedočeni nacisti i fašisti krvavih ruku od uzimanja i preprodaje srpskih organa. Sramota je da pričaš ovakve bljuvotine.

  37. Vučić je bio sitna riba 90ih pa smo imali rat i užasne zločine, da ne govorim o 1940im kad nije bio ni rođen! I da se razumemo nisam član njegove stranke niti glasam za njega.

  38. Sta reci za komentare svi su uskladjeni po direktivi VB . STRASNOOO !!!

  39. Nisam hteo posteno da platim pa sam zaposljavao nesposobne diletante, ali taj olos je bio dno dna!

  40. Ви сте сами једна велика карикатура…а људска глупост је неуништива.
    Господе опрости му, не зна шта прича..
    Смрт фашизму, слобода народу!!!!

  41. Kako da volimo Hrvate kad nam nisu dozvolili da imamo Veliku Srbiju? Jos placemo za Karlobagom- Karlovcem-Viroviticom!!! Sram ih bilo sto slave nas poraz!

  42. Verujte i meni se gadi, sada mi je jasno zasto bi se komsinice uvek krstile kad ga vide!

  43. Na zalost, u Srbiji uspeva samo ekstremizam, bilo da se radi o patriJotama ili autosovinistima. Vucic jeste svakakav i za Srbiju bi bilo bolje da je predvodi neko sa drugacijom politickom i svakom drugom kulturom ali amnestirati i opravdati sve ono sta rade Albanci, Hrvati ili Bosnjaci ili politiku SAD je stvarno…

  44. Evo ja bih pitala Petricica ko to klice u Kninu za dom spremni,ko to hoce u Crnoj Gori da otme imovinu SPCa,ko im brani da nose srpsku zastavu,ko to na Kosovu puca na povratnike,rusi nam groblja,kuce,Crkve.Ne volim Vucica a oosebno njegovo SNS okruzenje ali je vasa mrznja prema njemu nerealna da zatvarate oci na prava i polozaj Srba u okruzenju.

  45. Verujte, odahnuli smo kada su ga izbacili, taj je u stanju da sve pretvori u ludnicu!

  46. Pa zna se da je Vučić kriv za otkos,Maslenicu,Oluju,i to što podseća hrvate da se genocidni od kad postoje.

  47. Naša tragedija je malo mesta u glavi. Kad je ispune snažne emocije, nema mesta za rasuđivanje. Normalno je imati negativne emocije prema Vučiću, jer vređa to što je on predsednik, i iritira naša nesposobnost da ga smenimo. Međutim, sećanje na genocid nad našim narodom ima veći prioritet, jedino ono štiti buduće generacije da im neke nove Ustaše, na krilima uspeha iz 90-tih, ne prirede Jasenovac ili Oluju u Sremu, Baranji, ili drugde u Srbiji.

  48. Нека га срамота шта прича …да си био у Петровачкој колони…био је Вучић

    ….
    крив …срам вас било. Браните хрвате

  49. Zamolio bih komentatore da se ne vraćaju na ’41.god. jer bi mogli i dalje u istoriju, gde mi nismo mazili susedne narode. Dosta više zloupotrebe stradanja i prikazivanja Srba kao žrtve, podilaženja niskim strastima i sl. Postadosmo zemlja parastosa, pomena i opela.
    Za g. Petričića svaka čast. Ko ga ne shvata neka pročita više puta.

  50. Znači osim Vučića tu su i Milošević, Tito, Kralj Aleksandar, Kralj Petar, Karađorđe i td.

  51. Ma naravno. A pre toga nam ne neprijatelj bio Koštunica, a pre toga Milišević…i tako redom unazad do cara Dušana. Samo smo mi krivi, a ne NATO, Hitler, englezi… I indijancima je kriv Bik Koji Sedi, a ne kauboji.

  52. Pa nije valjda Vucic pobio 500000 Srba u Jasenovcu i drugim stratistima, nego “prijatelji” Hrvati.

  53. Sram vas bilo sto blatite sopstveni narod. Bila sam u Dubrovnik i videla sav jad i bedu nacionalizma. Bices pistovan ako kazes da si bilo ko samo da nisi SRBIN

  54. Srbima je A.Artuković je valjda bio veliki prijatelj kao i A.Hitler,J.Broz …

  55. Slažem se donekle. I ne treba gledati svakog hrvata kao neprijatelja ali sve ostalo što je rekao je velika greška.

  56. Recimo da je u pravu? Onda se postavlja pitanje jel nas vučić kao i zverski ubijao u Jasnoću jel nas vučić ubijao i proveravao sa naših vekovnih ognjista? Zbog ovakve neistinite izjave karikature sebi pa i vučić sto se mene tice.

  57. Srbi zapamtite sta je Petricic rekao, kako i kada je to rekao. Ne upustam se u motive, nevazno. Razmislite i izvucite zakljucke, svoje, hladne glave, bez emocija. Niste mali. Vazno je.

  58. Pavelic, Stepinac, Naser Oric, Budak, Majstorovic, to su nepravedno oklevetani ljudi.

  59. Zasto onda Vucic pobedjuje na izborima.Jer ga narod voli,voli bijedu,siromastvo,ne buni se za male plate,svima je super.

  60. Zar Petričić misli da je on pozvan da školuje narod šta treba da misli?Odakle izvire tolika prepotencija kada čovek uopšte nije za to stručan a da ne govorim o bezobrazluku da se drugome soli pamet.Sve to u momentu obeležavanja velike tragedije za naš narod.

  61. Samo nesrećnici koji nisu u stanju da shvate šta im poručuje gospodin Petričić ostaće zaglupljeni u hvalospevima ovih zgubidana, kriminalaca i lažljivaca, kojima je jedino dobro u ovoj državi.

  62. To ti kaži ljudima koji su stradali od 1913-1918.1941-1945 pa za vreme komunizma nisu smeli da se vrate na Kosovo i Metohiju samo zato što su srbi.baš me briga i za Vučića i za Tadića i Đilasa ljudi budite iskreni dosta više sa lažima stidite se

  63. Napokon jedan pravi komentar. Isto važi i za Hrvatsku stranu. Jer političari dižu tenzije samo radi svog probitka i ostanka na vlasti.Jer vlast je slatka.

  64. Botovi su na aparatima zbog sjajnog Petricica. Vucic je najveci srpski neprijatelj.

  65. Kakav ste vi karakter.To porucite vasoj djeci i unucima i praunucima.Kad su nas klali mucili,cerecili..Vucic nije ni bio rodjen.I sad su nam prijatelji? Opasniji ste i licemjerniji od njih.Oni su se makar pokazali na djelu i ne odstupaju.A vi i lazne prozapadne demokrate, kakvu nam vi buducnost predlazete.Da nas posljednji put u potpunosti dokusure i pokolju.Sramno,podlo,bijedno i jadno, zar se ne stidite samog sebe.

  66. Niko ne kaže za narod, ali oni koji ih predstavljaju su nosioci genocidne politike, moj crveni gospodičiću, ne širi neistinu zrad šake zlata.

  67. uništili su moju mladost, sada ovi mladi lideri hoće isto da urade mojoj deci. 30 god nas hrane samo sa mržnjom. Hvala na istini

  68. Kulturfirer Goran Marković jedno se javno zapitao zašto ga je neko na mrežama nazvao „džukelom.“ Mislim da je i Petričić zaslužio isti epitet, pa neka se onda i on javno zapita zašto.

  69. Cvecka niko Osim Seselja nije spominjao nikakvu Viroviticu niti je Velika Srbija proglasena. Proglasena su krajina i srpska u duhu slobode I nezavisnosti ko kod drugih naroda…

  70. Ovo je neki mnogo pametan i castan covek.Sve je pogodio .Vucic je umorio najstrsnijom smrcu milion dusa,a tek djece.Takav je on.A „oluja“na koju je ponosan i koju slavi,to je vrhunac ljudske casti i ponosa.Pitajte Ameriku ako ne vjerujete.

  71. Svaka cast,slazem se u potpunosti,ali nazalost malo je onih koji to vide i prodaju se za sitnice. Unisti ce nam sve,omadina vise nece imati zivote nornalne,samo oni koji ne vide to treba da osete posledice na sopstvrnoj kozi a ne svi gradjani zemlje. Ne znam da li ljudi vide da nece vise imati ni ko da nas leci,a nasa deca vise nemaju normalno detinjstvo…

  72. Naravno, kako mogu biti neprijatelji Hrvati koji uzvikuju „za dom spremni“ i koji pricaju da je Jasenovac bio zabavni kamp ili Albanci koji pale srpske crkve? To su sve drugari koje treba postovati. Apsolutno se slazem sa Petricicem. Fuj Vucic, fuj.

  73. Toliko podrške Petričiću i to samo na temu „neprijatelja“ srpskog naroda? Mogu samo da zamislim da se, kojim slučajem, kandidovao za predsednika Srbije?! Osvojio bi više glasova od Vučića. Koliko vidim, skoro svi su oduševljeni njime, i njegovim mišljenjem, zar ne?

  74. Ispada da su nam svi naši predsednici neprijatelji, a ovi što nas bombarduju prijatečji. Hajde Dušane kandiduj se.

  75. Kako to da ljudi znaju kada su mediji zarobljeni i narod samo čuje laži u koje veruje. Suštinu svega je rekao Vladeta Jankovic u Skupstini Srbije svojim kraćim obraćanjem.

  76. neka ovaj narod posle samoposluge ode na Dedinje u rezidenciju Tome Nikolića od 800 kvadrata,koju oni plaćaju. da vide kako on živi.

  77. Preko 10 godina ponavljam da je AV najveće zlo i najveća sramota srpskog naroda. Ovo zlo se ne može promeniti izborima jer to ne dozvoljavaju neprijatelji srpskog naroda koji su doveli AV-a na vlast. To se videlo dva dana posle poslednjih izbora kada je Đilas morao otići a AV ga morao primiti na razgor. Ovim činom strani faktor je pokazao da potpuno upravlja tzv.političkom srpskom elitom, i AV om i opozicijom.
    Jedini način promene ovog opasnog puta nestanka srpskog naroda je opšra pobuna naroda, formiranje vlade nacionalnog spasa, oživljavanje institucija, lustracija i raspisivanje opštih izbora nakon 3 godine.

  78. Сад знам зашто никад нисам волео карикатуре овог цртача. Он зна можда да црта али не зна да мисли. Уметник је онај ко уме да нацрта мисао, поруку.

  79. … da gospodin nije dugo bio na suncu ovih dana ? Ajd za Vučića i da se složim, ali da su nam svi navedeni prijatelji ? Porazgovaraj sa nekim istoričarom, nemoj samo slušati Milanovića i Plenkovića.

  80. To sto je Vucic autokrata ne znaci da su nam Hrvati prijatelji ni da nam EU US i NATO zele dobro. Ne verujem u Petricicevu zlu nameru, pre je to povrsnost i ostrascenost. Ako je jedina alternativa Vucicu neko sa Petricicevim pogledima, onda je, zarad opstanka, bolje da ostane Vucic.

  81. Bogami gresite!!! Svi ti nabrojani sa Vucicem su bogami opasni neprijatelji i Srbomrzci.

  82. E moj Petricicu. Najveci nasi neprijatelji su kao Ti. Sjajni u nekom poslu, poznati , a daju izjave o necemu sto nisu iskusilu i o cemu nemaju doboljmo znanja. 1915, 18,41,45,68 .. nije bilo Milosevica, Vucica, SNS.. A svim smo napravili drzavu, naciju i obezbedili pomilovanje.

  83. @Vera
    06. avgusta 2022. u 06.10
    Vučić je lice Srbije. Kakvi smo mi, takav je on. Šta tu nije jasno?
    ——————-
    I ovo je pravo u centar. Svaki narod ima vođe kakve zaslužuje.
    Pa kako se budemo smanjivali, kada nas za 50 godina (po prognozama) bude upola manje e tada ćemo možda da se opametimo.

  84. Dok budemo imali ovakve Petričiće može nas podcenjivati ko koliko hoće.
    Nisam za Vučića ali sam sita i ovih srbomrzitelja. Nisam videla nikoga kao Petričića da toliko mrzi svoj narod. On poništava istoriju i voleo bi da je on napiše. Na sreću to neće moći jer šta je on učinio za svoj narod sem izlivene mržnje. Nije on jedini i zato nam i jeste tako kako je. Žalosno!

  85. Da li ima sanse da se formira stranka srednje klase, normalnih kulturnih ljudi, ciji ce glavni cilj biti zivot u srbiji, a ne na kosovu, bosni, crnoj gori. Nama nije potrebna pamet izvan srbije. Mi smo od svih njih obrazovaniji i kulturniji. Stranka treba tako i da se zove – Srednja klasa. Ta stranka ne treba da se dodvorava prostacima i najzatucanijim slojevima. Oni su vec organizovani.

  86. Neprevaziđeni karikaturista,sve što nacrta ili kaže je izvanredno tačno.Oduvek podržavam ovakve ljude ,pametne, ostvarene i hrabre.

  87. Па, да, Петричићу, Вучић је, колико ме сећање служи, побио 30% Срба у Првом, преко милион Срба у Другом светском рату, а тек 90 – 99 прошлог века???
    Где си то покупио толика знања, звања и стања да толико мрзиш своју рођену државу и свој народ???

  88. Ako Hrvati, Albanci, Crnogorci, EU, SAD, i Rusija podržavaju Vučića, da li to čine iz naših (prijateljiskih) razloga ili to čine iz nekih svojih razloga. Subjekti su veoma heterogeni, da bi imali iste razloge. Kakvi li su to razlozi koje sve njih povezuju? Plašim se da nisu dobri za Srbiju.

  89. Srbija je ogrezla u zlu. U Titovo vreme govorilo o brattstvu jedinstvu, prijateljstvu. Sada samo kako će Srbija osvojiti susedne države. Crta mape velike Srbije, to se sve zaboravlja i laže se do bessvesti.

  90. Ma naravno…uvek je samo u nama Srbima problem.
    Hvala Ti sveznajući proroče !
    A vas mile i drage komšije,volim i voleću na isti način kao vi nas.
    Gorim od želje da vam u svakoj prilici iskazujem ljubav na isti način kao vi nama!

  91. Ziva istina za one koji razmisljaju svojom glavom, nazalost velika vecina razmislja onako kako im se servira sa nazadnjackih medija! Sve dok su mediji u njihovim kandzama malo ce se toga promeniti!?

  92. Dušane možda si u pravu ali NAROD nije glasao za tebe i tvoje mentore. Da su tvoji mentori i ti valjali ovom narodu, narod bi glasao za vas, ali na tvoju i vašu žalost glasaše za Vučića. A vi i vama slični ako vam se ne sviđa u Srbiji imate gdje, EU-Hrvatska, BiH-Sarajevo, KiM.

  93. Pa ne postoji Vučić od vremena svih zločina koji su počinjeni nad Srbima. Ili je možda ovaj Vučić Metuzalem. Petričiću, kritika Vučiću ide od trenutka kad je poceo da bude politicki aktivan. Ili su možda Mišić i ostale naše vojskovođe krivci za masakr srpskih civila u Velikom Ratu. Masakr od strane naših bliskih prijatelja.

  94. Неки људи заиста ништа не разумеју. да ли Душан примећује да се поставио, он лично, баш као ова “ банда“. Суди, пресуђује, одлучује, учи Србе шта и како да раде.

  95. narod to ne zeli da shvati . ovom narodu ne treba istina .on ne vidi inflaciju svojim ocima . ovaj narod bi radije da umre od gladi nego da prihvati istinu .

  96. Vecu glupost procitao i cuo nisam!
    Pa koliko godina ima taj nesrecni Vucic?
    Zar su vama Petricicu, Hrvati koji poklase desetine hiljade srpske dece prijatelji!? Ove ostale necu pominjati.

  97. Е добро је да си нам ти – нама глупим Србима објаснио, ко нам је пријатељ. Боже драги! Да ли је могуће да неко покушава да без икакве нормалне аргументације, обрише једно 100 година историје, која нас учи свему супротном од његове сулуде приче.

  98. Ne trebaju nam neprijatelji pored ovako objektivnih Srba kojima mržnja pomuti razum. Vučić je odgovoran za svoje političko delovanje. Mi smo kao narod mnogo puta stradali od Petričićevih prijatelja. Pre Vučića. Moguće da su i tada neki Srbi bili naši neprijatelji.

  99. Imam ćerku jedinicu.Završila fakultet i diplomirala sa desetkom,dala master.
    Nastavila školovanje u inostranstvu,ne želi nikada da se vrati..Asistent je na fskultetu.Sa puno suza u očima saopštava nam da je naše društno dovelo mladi naraštaj do toga da napuštaju sopstvenu državu zbog nemara prema njima.
    Toliko o rukovodstvu Republike Srbije.

  100. Узнемирила ме оволика мржња овог јадника. Али, читајући коментаре подршке схватио сам да читалачка публика Данаса, је углавном баш она за које Душан каже да нам нису непријатељи. Вучић је ипак сваким даном све бољи. : Ми смо Срби где год да живимо. Такви смо. Нећемо да клечимо нити молимо. Не трпимо диктат. Тачка.

  101. Od Srpskog izvanrednog karikaturiste, koji je imao veliku šansu da postane svetski brand, postao je obican crtač i mrzitelj nevazog lika.

  102. Petrcicu bog vam dao zdravlje .Vase reci su istina ovoga veka . Vucica ce stici pravda kao i njegove sledbenike sigurno.

  103. Poštovani, manite se ćorava posla. Kakav je moral većine naroda, takva mu je i vlast. Taman je onakva kakvu zaslužujemo.

  104. Procitah dole dvadesetak komentara svi koji branite Vucica kao nije ziveo u doba
    kad nam se desio Jasenovac nazalost niste razumeli sta je covek rekao .

  105. Postovanje i naklon Petricicu. Ipak, cinjenica je da su , iz nekog razloga, hrvati izvrsili zlocine u prvom, genovcid u drugom ratu i etnicko ciscenje dovrsili u zadnjem ratu. To je istorijska cinjenica, kao i mrznja koju su pokazivali hrvati u hrvatskoj prema srpskom narodu. SNS jeste nazadna partija ideologija, nakazne i opskurne licnosti, takoreci buljuk nenormalnih likova ali, Vucevic je u pravu, ne treba ici u hrvatsku, dok se istorijs ne vrati i Istra bude ponovo italijanska.

  106. Tako je ali kad ovaj narod sam sebi nabija noz u ledja i glasa za ekipu iz kraja,citaj Vucic i okolina…kako objasniti tom delu naroda koji uporno glasa za njega i idealizuje ga? Kako?

  107. Razni Petricici, i drugi karikaturisti i karikature uvek su na strani NDH, Velike Albanije, dzihad Bosne, Nato i ostalih neprijatelja Srba. Zalosno. Tacka.

  108. ali se sve nadam da će se pred kraj ispovediti i da će mu sve biti oprošteno. Hrišćanski je. Neverovatno je koliko čovek svoju mržnju prema Vučiću projektuje na sve živo. A, Hrvate ko ne zna, skupo bi ih platio.

  109. Eno ga i Plenković, suočen s pitanjem odgovornosti Hrvatske za pogrom stotina hiljada sopstvenih građana, pokušava da za to okrivi Srbe i Srbiju. Pa tako i Petričić. Ima neka tajna veza između naših spoljnih i unutrašnjih neprijatelja. Telepatska ili genetska.

  110. Ma najbolje da sve zaboravimo i odreknemo se svega, ukinemo jezik i kulturu i utopimo se u te prijatelje. Kad smo toliko loši možda je najbolje i da nas nema??

  111. Svi su oni krvni srpski neprijatelji; Vuĉić je samo manipulator i šibicar (ovde jeste, ovde nije).

  112. Kako piše hrvatska štampa iz neke fabrike Vranjice kod Splita se ispušta kancerogeni azbest u more i truje Split, Brač, pa i celu srednju Dalmaciju. To je za one koji letuju u Dalmaciji malo veći problem od bulažnjenja Vučevića, Petričića i sličnih.

  113. Žalosno je da taj Dušan Petričić ne razume ni najelementarnije stvari iz bliže prošlosti, i nema ni malo saosećanja za stradanje srpskog naroda.

  114. Sta rece covek???
    Pa,najbolje je da se preselite tamo gde nemamte neprijatelje.Tj.kod prijatelja.

  115. Ja sam rodom iz hrvatske, i ne vidim nista lose u tome sto se svake godine obelezavaju datumi o stradanju naseg naroda. A to gde ce neko ici na more njegov izbor ja licno ne bih isao u hrvatsku.

  116. Kako je moguće da ovaj naš narod uvek bira pogrešan put? Kad god ima i najmanju priliku – uvek bira najgore

  117. Petričić je sjajan umetnik, odličan karikaturista, ali previše opsednut Vučićem. Mržnja nije baš najbolji saveznik ni u čemu, a najmanje u umetnosti. Sad priča da su nam svi oko nas prijatelji, a Vučić zlotvor, nekako mi ne dolikuje intelektualnom dometu Petričića. A ni istorijske činjenice mu nisu saveznik. Ne znam čemu sve ovo?

  118. Ne bih bas rekao ni da su nam pomenuti narodi bog zna kakvi prijatelji….a vucic je svakako ZLO u to nema sumnje !

  119. Neprijatelji se dele na spoljašnje i unutrašnje,to prvo.Drugo nemamo mi neprijatelje u samim narodima tih okolnih zemalja već u jednom manjem procentu koji vodi te zemlje.Ljudi,sto bi rekli Bosanci,raja je svugde ok…ali taj manji procenat koji vodi svu tu raju…e tu je rasadnik svih nasih neprijatelja i kolektovnog stradanja na Balkanu.

  120. Sami sebi smo najveci problem. Najveci broj ljudi i dalje na izborima glasa za imenovane. Svidjalo se to name ili ne, to je fakt, rezultati izbora nisu osporeni, pa reizbor navedenih predstavlja posledicu (zvanicno) demokratskog procesa. Odavno je receno da svaki narod zasluzuje svoju Vlast.

  121. Svaka mu čast.Ovom našem narodu treba ovo ponavljati svaki dan.Valjda će jednom da shvate.

  122. Baš me zanima šta bi rekao za Ameriku? Recimo da izjavi kako joj neprijatelji nisu ni Rusi, ni Kinezi, ni Iran, ni Severna Koreja – nego Bajden.

  123. Svaka čast ovom čoveku govori istinu po ko god hoće može da mu veruje jer najveće zlo po srpskom narodu su sva ova imena što ih je imenovao ovaj gospodin

  124. Istina je da su Srbi sami sebi najveći neprijatelji, to se vidi po komentarima i po tome kako zdušno pocrkasmo od ljubavi i želje za bratstvom i jedinstvom prema onima koji su nas u prošlosti samo zlom i mržnjom zadužili. Zbog toga jesmo narod za psihijatra. Kada se to reši, onda će i ostalo.

  125. Cjenjeni susjedi moramo svi zajedno kao bratja koji imaju zajednickog Isusa i zajednichku Majku Mariju sjesti za stol popiti rakiju ili vino i zakopati to prokletstvo ratovanja i ubijanju .Pa ljudi hoche da idu na mars a mi kupujemo oruzje za nove generacije i za nove ratove.Dno Dna sklonimo ove idiote koji huskaju na smrt i unishtavanje.

  126. Idite svi vi kojima se ne sviđa u Srbiji da živite u Hrvatsku, Albaniju, Crnu Giru, itd…. Otiđite malo, živite i iskusite iz prve ruke kako se odnose prema vama. Tržite posao, svoja prava…onda nam recite kako je u Srbiji.

  127. Upravo tako Al država uči pogresno i usmjerava mlade u mržnju TV to na Pinku radi konstantno i time održava Vucica na vlasti.Uz pomoć laži živi decenija a i sam je kriv za stradanja svojih građana.

  128. E bas te sto si nabrojao su nasi najveci mrzitelji plus vi gospodine.Vi gospodine i vasa stranka do podne mrzite sami sebe a poslepodne svakog zivog.

  129. U potpunosti smatram da je kradikalska banda razorila Srbiju. Kao sto smatram da su ustaske bande pobile 700000 ljudi u Jasenovcu i neznan broj po jamama i drugim stratistima. Tako da, ko pati od zaborava, pravo u Hrvatsku. Ima jos mora…

  130. Bravo konacno neko ko zna koje problem u Srbiji i ko pokusava da uvede narode na Balkanu u jos jednu katastrofu svi bi trebali ovo da procitaju i da se manu nekih suludih ideja koje zagovara vrh srpske vlasti.

  131. Zbog takvih pametnjakovića nam i ne može biti dobro . Ko daje takve izjave je protiv svog naroda

  132. Svaka čast;
    kad ovo čitam(članak i komentare),budem srecan jer vidim da jos uvek ima normalnih i pametnih ljudi,ali kako onda ovi dobiše na izborima,izgleda nas je malo!

  133. Vučić je samo proizvod naše nesposobnosti da procenjujemo šta je naš interes.Sa ovakvom svešću , ne gine nam još neki sličan u budućnosti.Međutim, pravi lider, koji żeli svom narodu najbolje,težio bi da izvuče ono najbolje i one najbolje iz tog naroda.Ova vlast radi potpuno suprotno.Negativna selekcija je postala državni projekat.

  134. Ne bi trebalo da sa mesate u ono sto se ne razumete. Bolje cutite ako nemate pametno da kazete sram vas bilo. Muka mi je od svih vas izdajnika.

  135. Gospodine Petričiću, svaka tebi čast, ljudino,to je čojstvo, a ne ove rugobe što ste ih nabrojali. Pozdrav .

  136. E da niste karikaturista pa da vas ozbiljno ljudi razumeju. Srbija je demokratsko društvo pa svako ide za svojim željama i potrebam,dal je hrvatska,Albanija,CG,Rusija,amerika sve je isto oni su srbija pa kako im bude na dobrodošli!

  137. Majstore da su tebi ubili nekog dragog drugačije bi razmišljao…..pored lepote Srbije ne u hrvatsku

  138. Objavite sve komentare gospodo! A ti „srpkinjo“ nauci da se izrazavas kao srpkinja ako jesi

  139. Српска посла, ДУХ САМОПОРИЦАЊА и АУТОШОВИНИЗАМ, како је описао проф Мило Ломпар. Сви ти раздори у бићу српског народа потичу од комуниста. Данас је на делу трећа генерација лоботомираних неокомуниста. Сада се само другачије зову, али им је мозак испран, мисле да им је за сво зло на свету крив српски народ!

  140. Petricicu nisu nama Hrvati Albanci Crnogorci ni Eu ni Sad izgradili Srbiju vec Vucic

  141. Dusane ja bih te pustio da ovo ponovis pred rodbinom 700.000 ubijenih srba u Jasenovcu, pa da vidimo da li ces odatle izaci ziv ili ces da pobegnes kod prijatelja k.

  142. Kako se ono beše zove kad se žrtva toliko isprepada i klone da počne da se divi svom mučitelju?

  143. Gospodin je u pravu, ali samo povodom toga da nam je Vucic neprijatelj…i to najveci! Ali svi ovi nabrojani su pomalo, kao sto smo i mi njima pomalo neprijatelji, makar nas oni takodje tako dozivljavaju. Svet je ruzno mesto za zivot od svog postanka i istorija ljudskog roda je istorija ratovanja i neprijateljstava. Mada, od dobrote malobrojnih ovaj svet zivi, kako kaze jedna poslovica!

  144. Svaka cast,postovanje za gospodina.Danas je malo ovakvih ljudi koji govore pravu istinu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.