Dušan Teodorović: Ne verujem u snagu ovih studenata da mogu da urade ono što je bilo pre 30 godina

Ostavite komentar


  1. Uvaženi akademije, ali se ni SANU ne čuje. Nisu to više oni akademici iz osamdesetih i devedesetih. Sve strukture društva su se pokvarile, sve se pretvorilo u vašar nemorala, laži prevara i lopovluka. Zato našoj Srbiji nema spasa, bar u dogledno vreme. A posle, pošto nas je sve manje i manje, samo zato što ne valjaljamo, bojim se biće kasno

  2. Akademija je prva institucija u kojoj se mora napraviti lustracija. Svojom lenjošću i politikom nezameranja, veliko su zlo učinili svojoj zemlji.
    SANU i Crkva snose ogromnu odgovornost za tužan sunovrat jednog bivšeg naroda, a sada meketavog stada koje kupuju senom.

  3. Potrebno je i da opozicija porazmisli o mnogo cemu, lako je sve prebaciti na Vucica, mnogi iz opozicije, medju kojima je i Teodorovic bi trebalo da se sklone, priznaju svoju nesposobnost, bezidejnost cak i kontraefekat koji su izazivali svojim izjavama i ponasanjemi i da sada prostor prepuste drugima. Sa ovakvima kao Teodorovic, Vucic moze da ostane na vlasti dokle on hoce.

  4. Aleksandar Vučić je beskrupulozno i smišljeno uništio obrazovanje, pa pola Studentskog grada da izadje bilo bi dovoljno da padne. Korumpirani profesori su zavladali, tezgare na sve strane, većina smišljeno ćuti, prave se da ne vide propast, važniji im džep od znanja, mladosti i budućnosti Srbije.

  5. Koliko je samo doktora nauka u porodici Zukorlić ili koliko je SNS nazovi kadrova kupilo diplomu npr. u Sremskim karlovciama.Ko su ti profesori koji navodno predaju na tim ustanovama – sluge režima. Njima su pridružio dobar deo profesora sa državnih fakulteta. Para je zavladala a nivo obrazovanja nikakav. Uluzija je očekivati da ti i takvi profesori povedu studente i podignu ih iz opšte letargije. AV je to baš i želeo. Svaka čast retkim izuzecima, profesorima i stdentima , ali to ni izbliza nije dovoljno.

  6. Враћање науци је супер идеја,само да прво научимо да наука не сме да дозволи девастацију нормалног живота и буде ултиматум као и републикански начин опхођења човека према човеку.Мање ортопедске „среће“ и рађања по сили радикализма , више „паметне“ ОПРЕЗНЕ слободе! Шмјерт социјализму слобода демократији!,❣️

  7. Ne brinite: ljudska solidarnost i empatija su u Srbiji odavno doživele kliničku smrt. A da bi se ljudima činilo da nisu, one se održavaju na aparatima za veštački disanje. Odavno smo kandidat za transplanraciju pomenutih, davno upokojenih duhovno-moralnih entiteta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.