Dva neslavna pokušaja opozicije da dokaže nameštanje izbora

Ostavite komentar


  1. Nejasno je kako bi to mogli da prodju slavno svi oni koji su ukazivali na kredju samostalnih Vucicevih izbora na koje nije izasla ni polovina biraca ? Koju bi slavnu pobedu mogli izvojevati kod pravosudnih organa koji rade za stranku na vlasti ?

    1. Prvo pročitaj malo Ustav, pa ćeš videti da nema zakonske regulative kolika izlaznost mora da bude na izborima. Dakle, moglo je izaći i 10% birača. „Vučićevi izbori“? Kod nas je izašlo 51% i to su neregularni izbori? U Hrvatskoj, članici EU, je izašlo 40% glasača, i to su regularni izbori? Vučić vlada sa 25%? O.K. a, sa koliko su onda tvoji vladali, ako znamo da je najjača stranka, u to vreme SRS, imala 38% podrške, a izlaznost je bila 55%? Ispada, da su tvoji vladali sa 12%, i to ti tada nije smetalo? Ova vaša dobra vila, Tanja Ajfon je pobedila na izlaznost od 20%, pa bi mogao da pitaš nju, da ti objasni kako to može. Imaš još bolji primer, Bojana Pajtića, koji je dve godine vladao sa jedva 5% podrške, i to do poslednjeg dana (sata) nije hteo iz fotelje. Gde ti je tada bila pravda za fer izbore?

      1. Ljubiša govoriš o procentima ko sa koliko vllada, a ovde se radi o transparentnosti i gušenju medija i demokratije. Izborni proces je u pitanju a ne izlaznost.

      2. Ljubiša možeš da pričaš priče ali bivši radikali i poštenje i korektnost su nebo i zemlja.

  2. Nejasno je kako bi to mogli da prodju slavno svi oni koji su ukazivali na kradju samostalnih Vucicevih izbora, na koje nije izasla ni polovina biraca ? Koju bi slavnu pobedu mogli izvojevati kod pravosudnih organa koji rade za stranku na vlasti ?

  3. Jako volim kada se novinar potpisuje inicijalima…. to baš uliva poverenje čitaocima, i onda J.L. napisa ovaj tekst i ostade živ/živa, ne znamo kojem polu prpada.. a šta je htelo da nam kaže, ni ono ne zna, valjda htede da kritikuje opoziciju, šta li…? Jadno………

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.