Boško Obradović: Podnosim ostavku na mesto predsednika Dveri, ostajem u pokretu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare objavio je da „podnosi ostavku zbog izbornog neuspeha“.

„Na kraju svoje karijere probiti kompletnu medijski blokadu i cenzuru u Srbij i da neće biti nijednog režimskog medija koji danas neće izvestiti o meni. Danas će svi režimski medijim morati da objave da sam podneo ostavku na mesto predsenika Pokreta Dveri“, rekao je Obradović koji je naveo da ostaje u Pokretu.

On je naveo da podnosi neopozivu ostavku na funkciji predsednika Pokreta Dveri zbog izbornog neuspeha.

„Stavljam se na raspolaganje Pokretu i novom rukovodstvu, ostajem veran, posvećena i aktivan u daljem delovanju srpskog Pokreta Dveri. Nastavljamo našu borbu zajednički i dalje. Srbija može bez Boška Obradovića, a možda i bez Dveri, ali mi ne možemo bez Srbije“, objasnio je.

Prema njegovim rečima, „ideja Dveri je neuništiva i veća od bilo kog pojedinca, pa makar on bio i osnivač Dveri“.

„Zato nema očajavanja, nema odustajanja, nema povlačenja, ali ima preuzimanja odgovornosti i ima morala u politici“, istakao je na konferenciji za novinare nakon čega je potpisao ostavku.

„Nisam slušao tri politička savetnika koja su mi najbolje želela, jer sam mislio da sam pametniji. To su moja supruga, majka i tašta. Sve tri su mi savetovale da ne pominjem imena, da ću nastradati zbog toga, a ja sam mislio da sam dovoljno snažan da to mogu da izdržim. Ali, karteli koji vladaju Srbijom su izgleda jači“, rekao je Obradović.

Na pitanje da li je ovo poslednje medijsko obraćanje, Obradović je istakao da se „neće gurati u prve redova jevnog i medisjkog nastupa, jer da je to imalo efekta ne bismo došli u ovu situaciju“.

„Ja ću jedno vreme pauzirati generalno iz javnih i medijskih nastupa, dok se prosto presaberem i kada vidim na koji način treba ponovo da se pojavim, nigde ne žurim. Ali ne sumnjivo je da imam svoje mišljenje, da ću ga zadržati i da ću se vratiti. Ono što ću jedino imati kao neku vrstu medijskog nastupa jeste lokalna politika u gradu Čačku, ali i to ću poroceniti koliko sam i tamo potreban“, objasnio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari