Dveri: Hitno sazvati Skupštinu Srbije i odbaciti ultimatuma iz Brisela 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/MO)

Na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Srbi na Kosovu su izloženi sve većem maltretiranju, a ugrožena su im i osnovna ljudska prava i zato bi vlast trebalo da na današnji, državni praznik usvoji strategiju koja će osloboditi Srbe na Kosovu, saopštio je danas narodni poslanik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostć.

On je u pisnoj izjavi istakao da Dveri zahtevaju hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije sa tačkom dnevnog reda – odbacivanje ultimatuma iz Brisela i prebacivanje pregovora pod nadzoroSaveta bezbednosti UN, gde Srbija ima saveznike koji štite srpske interese.

„Dok Srbi na Kosovu trpe maltretiranje, predsednik Srbije Alekandar Vučić nastavlja pregovore u Briselu sa lažnim prištinskim institucijama na osnovu Briselskog sporazuma i francusko-nemačkog ultimatuma koji očito priznaje lažnu državu Kosovo“, rekao je Kostić.

Prema njegovim rečima, vlast poslednjih 11 godina nije učinila nijedan pozitivan korak u pogledu očuvanja preostalih atributa državnosti na Kosovu, već svakim danom sve više i više popušta pod pritiscima zapada i Prištine, jer je predaja Kosova jedina tačka pregovoranja sa Kurtijem.

Kostić ističe da vlast i Vučić treba što pre da shvate da je Srbiji potrebno jedinstvo pozicije i opozicije u Skupštini Srbije po pitanju odbacivanja francusko-nemačkog ultimatuma, a potom i snažna diplomatska inicijativa u Ujedinjenim nacijama da se zaštite interesi države Srbije i Srba na Kosovu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari