Dveri: Hrvatska ponižava Srbe, a Srbija ne preduzima ništa

Ostavite komentar


  1. Št aočekujete da napadamo kao što predstavnici opozicije tako rešavaju svoje probleme?!

    1. @Tanja…Sećam se „nivoa“ Srbije i njenih paravojski prilikom agresije na Hrvatsku,Vukovara i drugih gradova i građana,Sarajeva…Zar ne znate da je pre ’95. bila ’91.? Sećam se i „nivoa“ VS i žandarmerije prilikom proterivanja kosovskih Albanaca ka Albaniji i Makedoniji ’99.! O kakvom vašem „nivou“ pričate,gde je on?! U Hagu?

      1. Ako se vraćamo u prošlost onda treba početi od NDH najmonstruoznije tvorevine u istoriji Balkana i Mas pokreta početkom 70-ih. 90-e su samo nastavak iste priče,započete za vreme Drugog svetskog rata. Ali je prosto neshvatljivo da danas više od četvrt veka nakon završetka rata prava Srba u Hrvatskoj nisu popravljena u odnosu na Tuđmanovo vreme, kada je ustaški pokret obnovljen. Ali kako da budu jednaki, kada se Hrvatska istorija, koju neizmerno poštuju i slave, temelji na zločinima i etničkom čišćenju Srba. Na obeležavanjima zločinačkih akcija, državni vrh i svi mediji otvoreno građane srpske nacionalnosti nazivaju agresorima i neprijateljima. Zato nije iznenađenje kada ljudi, podstaknuti govorom političara i medija, mrze Srbe,pa ih i napadaju. Pogotovo ako za te napade i etnički motivisano nasilje niko ne odgovara. Zato se, kao što vidimo, dešava da isti ljudi ponavo učestvuju u nasilju nad Srbima. A koliko vidimo i zapad, bar zapadni mediji, jasno konstatuju visok stepen ekstremizma u hrvatskom društvu.

  2. Ma,to će cvetak-zanovetak Boško da izgladi sa svojim pobratimom iz hrvatskog sabora Pernarom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.